Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czasie wichury piesek się nudzi i zaczepia pancię nie pozwalając jej czytać dogo :)

jak pani nie chce po dobroci bawić sie ze swoją sunią , to zrobimy tak - wsadzimy obróżkę w pyszczek i będziemy udawać że się dusimy i panci będzie musiała sie zająć swoim psem - jaka cwaniara :diabloti:

czy u Was też takie wichury ???:crazyeye::shake:

Posted

Od-Nowa napisał(a):
ale ma śliczna obroże. Znam je, to jakiejś francuskiej firmy, bardzo mieciutkie w dotyku :cool3:

co do zaczepiania to ma bardzo wymyślne metody :evil_lol:

nie wiem co to za firma , ale obróżki są super :)

potrzymajcie kciuki za Bianę - znowu strajkuje głodówką , nie chce jeść od dwóch dni :( i boję się że znowu skończy się kropówką :( :-(:shake:
zna ktoś jakiś sposób na takiego niejadka ???

Posted

oj ale z tej Bianki chorowitka :-( trzymam kciuki za zdrowie i życzę dużo siły właścicielce do walki o zdrówko suni !!!!

nie znam żadnych metod na niejadka:-( Foxi nawet jak była na prochach,półprzytomna po zatruciu (najpewniej strychniną), to nawet wtedy chciała jesć . A Kreon czasem strajkuje i nie je,to po prostu zabieram michę. tak ze dwa dni to czasem trwa a potem już wcina jak najęty.

Posted

Dzisiaj niespodzianka - spacerowe fotki ;) w końcu i u nas zaświeciło słoneczko :loveu::multi: i odwazyłyśmy się na pochorobowy spacer ,

niestety z przykrą przygodą :( Bianę zaatakował wielki chętny do zabay husky , a ona o mały włos uciekając przed nim nie wybiegła na ruchliwą ulicę :( uciekała przed nim kilkaset metrów głucha na moje wołanie :(
na szczęście miała zapiętą smycz i jak się troszkę uspokoiła to mogłam ją złapać, ale była tak wystraszona że nie pdeszłaby do mnie bez smyczki :(
a najgorsze jest to że właściciel haszczaka zna Bianę bardzo dobrze , wie że bardzo się boi ale chciał jak stwierdził sprawdzić czy to my jesteśmy na tym odludziu i puścił swojego psa bez smyczy do nas :mad:

ale zanim nas postraszyli spacer był cudny , psica zadowolona i zrobiłyśmy nawet zdjęcia dl cioteczek :)

cdn :cool3:

Posted

:-(buuuu po tych dzisiejszych szaleństwach okazało się że Biana uciekając musiała zachaczyć w jakieś krzaki bo ma rankę na łapce :( na szczęście maleńką , znalazłam podczas czesania :(

ma pecha to moje maleństwo :shake:

Posted

kochana, lepiej idź na konsultacje do jakiegoś dobrego weta.
bo to niejedzenie wcale nie musi oznaczać braku apetytu. Może to być cokolwiek innego, łacznie z prerośniętymi zębami tylnymi, bólem dziaseł, naroślą jakąś, no czymkowliek gdziekolwiek indziej. Może jedzenie kojaży jej sie z bólem (czymś innym spowodowanym) i dlatego nie je.
zdjecia jutro skomentuje bo nie widze ostro ;)

Posted

OdNowa my stale u wetów :(
Biana ma komplet badań wszelakich jakie mi tylko do głowy przyszły , owszem ma problemy z gardłem , często ma chore , dziąsęłka też nie są w rewelacyjnym stanie :( ale jej nie jedzenie wynika raczej ze stresu .
Gdyby to było uzależnione od bólu w obrębie jamy ustnej myślę myślę że zostałoby to już wyłapane .
A poza tym jej głodówki są zwykle zwiazane z jakimś mniejszym lub większym dla niej stresem :(

A w nieostrość widzenia nie wątpię :evil_lol::eviltong:

Posted

jeszcze trochę spacerowych fotek ,
Biana zjadła dziś ładnie dwa razy w ciągu dnia :multi: łapka już wygląda ładnie :) humor psicy dopisuje , spacer przeżyłyśmy bez przygód ufff :cool3:
lubie takie dni :loveu:

ale pyszny jest ten gryzak :)

pozdrawiamy Gości i ich zwierzaczki :)

Posted

No dzisiaj ostro, jasno i pięknie! Bianeczka królowa lasu :loveu:

też zazdroszcze lasu obok domu. chociaż nie narzekam na tereny spacerowe. może nie pod nosem , ale zawsze można w autko fruu i nad rzekę :loveu:

Posted

[quote name='Od-Nowa']No dzisiaj ostro, jasno i pięknie! Bianeczka królowa lasu :loveu:

też zazdroszcze lasu obok domu. chociaż nie narzekam na tereny spacerowe. może nie pod nosem , ale zawsze można w autko fruu i nad rzekę :loveu:

no dobrze że ostrość widzenia wróciła :)
ale niestety to nie jest las, resztki parku tylko :) ale dobre i to :)

[quote name='basia bonnie']http://img141.imageshack.us/img141/6793/bianca017uz0.jpg
oh, jaki jęzorek :loveu:
witamy :multi:

o jak miło Cie u nas zobaczyć :) no jęzorek to Biana ma długaśny :)

[quote name='DuDziaczek']gdzie sie podziala pancia Bianeczki :razz:

jestem jestem DuDziaczku i nawet mam dla Was jakieś zdjęcia - oczywiście sprzed kilku dni :) ale słoneczne za to :)

Posted

Cześć, sunia wyglada ślicznie, a fotki bardzo wiosenne. Niedługo zrobio się cieplutko i miejmy nadzieje choroby miną. A jeśli chodzio jedzenie , to niektóre psiaki są po prostu niejadkami ( np moja Bryłka). Dużo też zależy od sposobu sędzania czasu, im więcej ruchu , tym lepszy apetyt ( patrz Inka). Całuski dla Was:loveu:

Posted

:crazyeye::multi:[quote name='betel']Cześć, sunia wyglada ślicznie, a fotki bardzo wiosenne. Niedługo zrobio się cieplutko i miejmy nadzieje choroby miną. A jeśli chodzio jedzenie , to niektóre psiaki są po prostu niejadkami ( np moja Bryłka). Dużo też zależy od sposobu sędzania czasu, im więcej ruchu , tym lepszy apetyt ( patrz Inka). Całuski dla Was:loveu:

Betel wróciłaś :multi::multi: już pędze do Was pewnie urlopowe fotki są :)
Betel Biana niestety nie jest chyba niejadkiem z nielubienia jedzenia tylko ze stresu :( nie działa na nią wybieganie, nie działa na nią syrop na wzrost apetytu, jak się czymś zdenerwuje nie je i koniec :mad:

chociaż żeby nie zapeszyć od kilku dni jemy po dwie michy na dzień :-o:multi::crazyeye:

[quote name='basia bonnie']http://img181.imageshack.us/img181/8219/bianca029ek9.jpg
ale sie w coś wpatruje :loveu: :loveu:

no wypatruje wroga utajonego jak to moja psina :evil_lol:wszędzie czai się jakiś potwór :diabloti:

[quote name='magda_drakkar']Ach, czuje się wiosnę na tych fotkach:loveu:

niestety , znowu wróciła szarówa :( z utęsknieniem czekamy na słonko

pozdrawiamy weekendowo :loveu: