Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Potrzymajcie kciuki za mojego Bazylka :( martwię się o niego bardzo i magiczne dogo kciuki nam potrzebne .
Zaczęło się od anginy, migdały koszmarne Bazyleo dostał antybiotyk w zastrzykach , nic mu jednak nie przechodziło więc zmiana antybiotyku, nadal prawie żadnej poprawy :( zrobiliśmy badania krwi i okazało się że próby wątrobowe 2 razy wyższe niż norma :(
Usg na szczęście w porządku, ale mój najradośniejszy na świecie pies od 12 dni jest najsmutniejszym psem jakiego widziałam , nie chce jeść , odwraca łepek na widok jedzenia :( dziś w nocy zaczął wymiotować żółcią , serce mi pęka jak na niego patrzę :(
Pozaciskajcie kciuki proszę .

Posted

Dziękujemy Kochani .
Mariuszku wątroba niestety nie po antybiotykach, wszystko szło w zastrzykach :(
Wczoraj zakończyliśmy kłucie Bazyla, dostał ostatni zastrzyk . I jak przy wszystkich poprzednich był dzielny to wczoraj chyba poczuł że to już koniec i wpadł w taką histerię że nie mogłyśmy go uspokoić , a potem jeszcze w domu płakał jak go dotknęłam w miejsce po ukłuciu.
Gardło na szczęście lepsze :) Bazyl zaczął jeść :) jeszcze nie jak on ale już nie trzeba o karmić :)
Z watróbką jeszcze 12 dni leków i ponowne badania .

Biana trochę pochrząkuje, mam nadzieję że nic ona teraz nie złapie , jest na scanomune i syropkach i oby nic jej nie dorwało bo ja oszaleję .

Jak się nauczę zgrywać zdjęcia z telefonu to coś wstawię a jak nie to jeszcze trochę musicie poczekać na nowe spacerowe, bo nie spacerujemy jeszcze z aparatem, bo spacerki krótkie i mało intensywne z tymi chorlokami ;)

Posted

[quote name='*zaba*']Oj kochana, Ty to masz z tymi ogonami...
Zyczymy DUUUUZO zdrowka!
I chce przeczytac, ze ponowne badania wypadly dobrze!
Mizianka od cioci :)[/QUOTE]

No właśnie się zastanawiam jak to możliwe że mi się aż 2 takie chorowitki trafiły ...
Łotry wymiziane :)
Zdjęć z komórki nie będzie bo mi się program zainstalować nie chce a ja nie gramotna informatycznie :(

Posted

[quote name='mariusz pp']Rudzia ale u nas Figa właśnie po zastrzykach/przeciwzapalnych/ ma problem z wątrobą.
Dobrze, że już lepiej z chłopakiem lepiej.[/QUOTE]

O kurcze , a ja myślałam że jak w zastrzykach to omija żołądek , wątrobe itp .
Wymiziajcie Figunię .
A ozdrowiony chłopak właśnie chrapie mi jak wścieknięty ;)

Posted

[quote name='mariusz pp']Wymęczony ,to musi odpoczywać.[/QUOTE]

No wymęczony strasznie :(

[quote name='weszka']Biedaczek :(
Rudziu jakby te chorowitki nie trafiły na Ciebie to kto wie co by z nimi było...[/QUOTE]

No w sumie masz rację ;)

Dziś oba rzygały , mam dość ...

Posted

Ojej, rzeczywiście te Twoje psiaki wyczerpały juz chyba cały limit na chorowanie:shake:.
Trzymam kciuki,żeby szybko wyzdrowiały.

Na regenerację wątroby dobry jest ostropest plamisty, ale nie wiem, jak go podać psu, bo to zmielone zioło.

Posted

Nauczyłam się wstawiać na fb z telefonu ;) a stamtąd tu - chorujący Bazyleo taką miał strasznie smutną minkę :(

ale na szczęście już wróciliśmy do normy- czytaj zdwojone ADHD wróciło i już wolę jak roznosi dom z radości :)