Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś wie jak odczynić czary rzucone na moje psy ... stale chore ... nie wiem czy ja jakaś nienormalna jestem że wszystko u nich widzę czy one rzeczywiście jakieś zaczarowane :(

Biana ma zapalenie gardła i krtani znów ...i znów antybiotyk syropki i zły humor :(
Bazyl ma otarty ryjek , prawdopodobnie ma jakieś uczulenie i przez ocieranie ryjkiem doprowadził do stanu zapalnego :(

A wczoraj Biana pokazała mi że jednak nie jest z nią tak dobrze jak ja myślałam i że lęki i strachy nadal siedzą w jej głowie :(
Pojechaliśmy do weta, była straszna kolejka więc poszłyśmy na spacer bo piękna pogoda była , zatrzymałam się przy jarzyniaku a Biana czegoś się wystraszyła - nie wiem czego bo nic się nie stało co mogło by ją przerazić, w ułamku sek wyplątała się z szelek i na oślep wpadła na jedno z większych i obecnie najbardziej ruchliwych skrzyżowań w Myślenicach i pomiędzy samochodami przebiegła kilkadziesiąt m :(
Dopiero jak wpadła na chodnik i krzyknęłam stój jakby nigdy nic zatrzymała się i czekała na mnie ...
Ale co przeżyłam przez te kilkadziesiąt sekund , pewnie z 20 lat krócej będę żyła :(

Posted

savahna napisał(a):
Zagladam sobie.Jak psiaki, zdrówko jak??:razz:

Raczej gorzej niż lepiej choć bez wielkiej tragedii . Biana gardzioł chory , Bazyl chce się zadrapać . Oba na hydroksyzynie od kilku dni - na razie bez większych obserwowalnych zmian .
Jak nic nie stanie na przeszkodzie w piątek zaczynamy z Bianą odstrachowianie pod czujnym okiem Moniki Psiej Szkoły .

• 1 month later...
Posted

savahna napisał(a):
Jak Rudziu taka zagoniona nie będziesz to daj nam fotki jakies:oops:...może z zajęć w psiej szkole....:roll:

Savahnko fotek nie ma , aparat ledwo zipie , trzymam jego siły na bazarki a nowy na razie poza zasięgiem portfela :(
Z Psią Szkołą zajęć koniec końców nie mamy , jakoś nam się nie udało spotkać na zajęcia , czasu stale brak :(
Byliśmy na psim spacerze, o tym Monika pisała że Biana zachowywała się super, nie pilnowała tylko pańci ale też poszła sobie z psami poszaleć ( no może za mocno powiedziane ;) )

Jest na fb jakieś spacerowe zdjątko to ukradnę na watek ale dopiero w domu ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Savahnko fotek nie ma , aparat ledwo zipie , trzymam jego siły na bazarki a nowy na razie poza zasięgiem portfela :(
Z Psią Szkołą zajęć koniec końców nie mamy , jakoś nam się nie udało spotkać na zajęcia , czasu stale brak :(
Byliśmy na psim spacerze, o tym Monika pisała że Biana zachowywała się super, nie pilnowała tylko pańci ale też poszła sobie z psami poszaleć ( no może za mocno powiedziane ;) )

Jest na fb jakieś spacerowe zdjątko to ukradnę na watek ale dopiero w domu ;)

Poszla poszalec :crazyeye:

Posted

*zaba* napisał(a):
moze Mikolaj przyniesie nowy?
Rudziu, a mozesz mi napisac gdzie sie zaopatrujesz w scrapki?

O cała lista tego jest ;)

Tu na blogu znalazłam kiedyś listę sklepów - po prawej stronie gdzieś na dole
http://fabrykachimer.blogspot.com/

najbardziej lubię sklepik na strychu , ,niesamowita jest dziewczyna z gratisami :) jak dostałam przy pierwszym zamówieniu to mi szczęka opadła , zwykle to jakiś sklep jak już wrzuci coś ( mówię o dużych zamówieniach ) to jakiś badziew który im nie schodzi , a tu dostałam piękne rzeczy na pewno nie z listy niechodliwego towaru .
http://sklepik.na-strychu.pl/

ale kupuję tam gdzie mają to co potrzebuję w danej chwili :)

No niestety Mikołaj nie podoła :(

Posted

*zaba* napisał(a):
fajny ten sklepik, w pozostalych jeszcze nie bylam. Chodzi za mna bindownica, ale chyba dlugo chodzic bedzie... :(

No bindownica fajna jest :)
A Ty coś scrapujesz moja droga ? i nic o tym nie wiemy ?