mariusz pp Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Jak by było bliżej to bym na pewno był.:lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 mariusz pp napisał(a):Mam mniej czasu ,bo codziennie po pracy biegam na angielski.:lol: O matko, podziwiam, też bym chciała ale brak mi samozaparcia ...no i musiałabym do Krakowa jeździć ...no i umrę pewnie jak ten debil nie znający języka żadnego :( savahna napisał(a):A nie prosciej było do nas na gryyyla przyjechać?? Była Kathy i Emilia, pogadałbyś sobie.Język podszlifował....:roll: A tak nawiasem mówiąc Rudziu, to wszyscy zaprzyjaźnieni byli mile widziani.:cool3: No tak mile to byli widziani zaprzyjaźnieni co się im znać dało że jest impreza, więc albom niezaprzyjaźniona albo niemile widziana :bigcry: Quote
savahna Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Ruuudziaaa!! Ty mnie proszę Cię nie denerwuj.:roll: Na Kieleckim wegielkowa wyraźnie napisała,że jak ktoś ma ochotę to zapraszamy.:cool3: A przyjechałabyś czy tak tylko sobie żarty ze mnie biednej robisz??:oops: Ale przy nastepnej osobiście Cię zaproszę, albo Centrala to zrobi. A nastepna pewnie raczej chyba na pewno bedzie.;) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 savahna napisał(a):Ruuudziaaa!! Ty mnie proszę Cię nie denerwuj.:roll: Na Kieleckim wegielkowa wyraźnie napisała,że jak ktoś ma ochotę to zapraszamy.:cool3: A przyjechałabyś czy tak tylko sobie żarty ze mnie biednej robisz??:oops: Ale przy nastepnej osobiście Cię zaproszę, albo Centrala to zrobi. A nastepna pewnie raczej chyba na pewno bedzie.;) Jaja sobie niestety robię :) ale w innych okolicznościach przyrody na pewno bym sobie nie robiła . Niestety trochę daleko mam a i sytuację życiową też taką że nie bardzo mam jak się z domu ruszyć . Quote
Rudzia-Bianca Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 Oznakowaliśmy się i jeździmy od wczoraj z naklejką z pakieciku :) Quote
savahna Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Oooo, to jesteście oznakowani jak trza...;) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 savahna napisał(a):Oooo, to jesteście oznakowani jak trza...;) No jesteśmy :) Quote
savahna Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Nie ma to jak szybka wymiana poglądów. Kuruj się Rudziu!;) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 Serdecznie zapraszam na moje bazarki ( wystarczy kliknąć w obrazek żeby przenieść się na bazarek ) 1. ciuchowisko ciuchy dla małych kobietek i przyszłych mam bananowiec buciki dziecięce podręczniki do 18 września 2012r. na Kielce 2. misz maszowy do 28 września 2012r. mamy na nim outlet kartkowy perfumy torebki biżu zakładki 3. do 1 października z psiokociowymi zakładkami i hand made przepiśnikiem Quote
Rudzia-Bianca Posted September 15, 2012 Author Posted September 15, 2012 Bazylek miał dziś jakiś atak dziwny :( nagle w trakcie przytulania się do taty zaczął trzeć łapkami pyszczek i jeździć nim po podłodze , a potem jakby go usztywniło całego począwszy od przednich łapek i sparaliżowało , ze szczękościskiem i drgawkami . Nie było mnie w domu , byłam w pracy wiem tylko z opisu jak wyglądało . Po kilku minutach zaczęło mu wracać czucie w przednich łapkach i jak dojechali do weterynarza to już sam wyszedł ze samochodu . Dostał steryd i wapno , bo może go coś ugryzło choć śladu nie ma żadnego . Teraz niby wszystko jest ok , tylko zawarczał kilka razy na Bianę jak się do mnie zbliżała czego nigdy nie robił . Trzymajcie kciuki za mojego malucha kochanego ... Quote
Rudzia-Bianca Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Jutro rano jedziemy na badania , kciuki nam potrzebne i dobre myśli i co kto jeszcze przesłać nam może ... Quote
Rudzia-Bianca Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 Morfologia ok, biochemię powtarzamy jutro po dłuższej głodówce . Quote
Rudzia-Bianca Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 No to czekamy na wyniki . Wczoraj Bazyl miał lipemiczną surowicę, mimo że był na czczo . Dziś badania po 18 godzinnej głodówce . Moje maleństwo biedne :( Quote
weszka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Nie lubię takich wieści :shake: Trzymam mocno kciuki!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 [quote name='weszka']Nie lubię takich wieści :shake: Trzymam mocno kciuki!!![/QUOTE] Ja też nie :( nie mogę się na niczym skupić czekam na te wyniki i zaraz tu zwariuję :( Dzięki Olga, kciuki nam się przydadzą . Quote
weszka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 A jest jakiś pomysł skąd nagle takie problemy? Quote
Rudzia-Bianca Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 [quote name='weszka']A jest jakiś pomysł skąd nagle takie problemy?[/QUOTE] Pierwsza myśl , której się trzymam i modlę żeby tak było , to reakcja alergiczna na ugryzienie przez jakiegoś owada, ale nie znaleźliśmy żadnego śladu po ugryzieniu . Innych pomysłów na razie brak ... Poczytałam trochę , może być padaczka ale to nic nie potwierdzone . Żadnych objawów wcześniej nie miał , nic okaz zdrowia i nagle ten atak nie wiadomo skąd . Quote
weszka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 A kleszcza nie miał? Powiem ci że Vesper tydzień temu też sie dziwnie zachowywała. Po spacerze właściwie cały wieczór chodziła, kręciła się, ocierała o meble, już nawet jak ja się położyłam to ona była jakaś niespokojna i krążyła. Czytałam na sznaucerowym forum że jeden minik miał podobnie. Jego prawdopodobnie coś ugryzło, przeszło po podaniu sterydu. U Vesper całe szczęście jakoś samo przeszło, nie wiem dlaczego tak się zachowywała ale już zaczynałam się denerwować. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Są wyniki :) Wszystko ok, nieznacznie podniesiony ALAT ale to Bazyliszka uroda taka , zawsze tak miał , a przy innych książkowych wartościach nie ma to podobno znaczenia . Biana ma jak zwykle za gęstą krew a poza tym wszystko ok . ( ją tez od razu przebadałam jak już ich pogłodziłam biedaków ) [quote name='weszka']A kleszcza nie miał? Powiem ci że Vesper tydzień temu też sie dziwnie zachowywała. Po spacerze właściwie cały wieczór chodziła, kręciła się, ocierała o meble, już nawet jak ja się położyłam to ona była jakaś niespokojna i krążyła. Czytałam na sznaucerowym forum że jeden minik miał podobnie. Jego prawdopodobnie coś ugryzło, przeszło po podaniu sterydu. U Vesper całe szczęście jakoś samo przeszło, nie wiem dlaczego tak się zachowywała ale już zaczynałam się denerwować.[/QUOTE] O to może ją coś uczuliło , takie ocieranie to sugerowałoby jakiś świąd . Dobrze że przeszło Bazynio w sobotę tez odstał od razu steryd dożylnie i odczulający lek ale nie wiem już z tego wszystkiego co . Kleszcza nie powinien mieć , dokładnie je przeglądam ale wiadomo że czasem można coś przegapić choć Bazynio nie ma tyle sierści żeby to było możliwe . Najważniejsze że biochemia ok :) Mamy się obserwować, na razie nic więcej nie robimy. Quote
savahna Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ojej, to się tu działo, a ja akurat nie zajrzalam....:roll: Dobrze,że z psiakami oki.Pewnie jakieś uczulenie... Moja sucz dwa razy w życiu spuchła, pyszczek znaczy i też nie wiadomo od czego.Było to o tyle niebezpieczne,ze mogła się udusić...Ale od kilku lat (odpukać spokój) Ech zwierzaki....:razz: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='savahna']Ojej, to się tu działo, a ja akurat nie zajrzalam....:roll: Dobrze,że z psiakami oki.Pewnie jakieś uczulenie... Moja sucz dwa razy w życiu spuchła, pyszczek znaczy i też nie wiadomo od czego.Było to o tyle niebezpieczne,ze mogła się udusić...Ale od kilku lat (odpukać spokój) Ech zwierzaki....:razz:[/QUOTE] No to też miałaś przeżycia ... Ja się nie nadaję na choroby własnych zwierzaków , za nerwowa jestem :diabloti: Quote
weszka Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Najważniejsze że minęło i wyniki są dobre. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='weszka']Najważniejsze że minęło i wyniki są dobre.[/QUOTE] Nic nie piszę właśnie żeby nie zapeszać ... Quote
eria Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Oby się już nie powtórzyło, bądźmy dobrej myśli :) Quote
*zaba* Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Oj, to tu sie dzialo :( Puk puk w niemalowane i trzy razy przeplute przez lewe ramie. Niech juz te wyniki sie nie zmieniaja. Quote
Recommended Posts