Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mariusz pp napisał(a):
Mam mniej czasu ,bo codziennie po pracy biegam na angielski.:lol:

O matko, podziwiam, też bym chciała ale brak mi samozaparcia ...no i musiałabym do Krakowa jeździć ...no i umrę pewnie jak ten debil nie znający języka żadnego :(

savahna napisał(a):
A nie prosciej było do nas na gryyyla przyjechać?? Była Kathy i Emilia, pogadałbyś sobie.Język podszlifował....:roll:
A tak nawiasem mówiąc Rudziu, to wszyscy zaprzyjaźnieni byli mile widziani.:cool3:

No tak mile to byli widziani zaprzyjaźnieni co się im znać dało że jest impreza, więc albom niezaprzyjaźniona albo niemile widziana :bigcry:

Posted

Ruuudziaaa!! Ty mnie proszę Cię nie denerwuj.:roll:
Na Kieleckim wegielkowa wyraźnie napisała,że jak ktoś ma ochotę to zapraszamy.:cool3: A przyjechałabyś czy tak tylko sobie żarty ze mnie biednej robisz??:oops:
Ale przy nastepnej osobiście Cię zaproszę, albo Centrala to zrobi.
A nastepna pewnie raczej chyba na pewno bedzie.;)

Posted

savahna napisał(a):
Ruuudziaaa!! Ty mnie proszę Cię nie denerwuj.:roll:
Na Kieleckim wegielkowa wyraźnie napisała,że jak ktoś ma ochotę to zapraszamy.:cool3: A przyjechałabyś czy tak tylko sobie żarty ze mnie biednej robisz??:oops:
Ale przy nastepnej osobiście Cię zaproszę, albo Centrala to zrobi.
A nastepna pewnie raczej chyba na pewno bedzie.;)

Jaja sobie niestety robię :) ale w innych okolicznościach przyrody na pewno bym sobie nie robiła .
Niestety trochę daleko mam a i sytuację życiową też taką że nie bardzo mam jak się z domu ruszyć .

• 2 weeks later...
Posted

Serdecznie zapraszam na moje bazarki
( wystarczy kliknąć w obrazek żeby przenieść się na bazarek )

1.
ciuchowisko
ciuchy dla małych kobietek i przyszłych mam
bananowiec
buciki dziecięce
podręczniki

do 18 września 2012r. na Kielce

2.
misz maszowy
do 28 września 2012r.

mamy na nim
outlet kartkowy
perfumy
torebki
biżu
zakładki

3.
do 1 października
z psiokociowymi zakładkami
i hand made przepiśnikiem

Posted

Bazylek miał dziś jakiś atak dziwny :(
nagle w trakcie przytulania się do taty zaczął trzeć łapkami pyszczek i jeździć nim po podłodze , a potem jakby go usztywniło całego począwszy od przednich łapek i sparaliżowało , ze szczękościskiem i drgawkami . Nie było mnie w domu , byłam w pracy wiem tylko z opisu jak wyglądało . Po kilku minutach zaczęło mu wracać czucie w przednich łapkach i jak dojechali do weterynarza to już sam wyszedł ze samochodu .
Dostał steryd i wapno , bo może go coś ugryzło choć śladu nie ma żadnego .
Teraz niby wszystko jest ok , tylko zawarczał kilka razy na Bianę jak się do mnie zbliżała czego nigdy nie robił .
Trzymajcie kciuki za mojego malucha kochanego ...

Posted

[quote name='weszka']Nie lubię takich wieści :shake: Trzymam mocno kciuki!!![/QUOTE]

Ja też nie :( nie mogę się na niczym skupić czekam na te wyniki i zaraz tu zwariuję :(
Dzięki Olga, kciuki nam się przydadzą .

Posted

[quote name='weszka']A jest jakiś pomysł skąd nagle takie problemy?[/QUOTE]

Pierwsza myśl , której się trzymam i modlę żeby tak było , to reakcja alergiczna na ugryzienie przez jakiegoś owada, ale nie znaleźliśmy żadnego śladu po ugryzieniu .
Innych pomysłów na razie brak ...

Poczytałam trochę , może być padaczka ale to nic nie potwierdzone .

Żadnych objawów wcześniej nie miał , nic okaz zdrowia i nagle ten atak nie wiadomo skąd .

Posted

A kleszcza nie miał?
Powiem ci że Vesper tydzień temu też sie dziwnie zachowywała. Po spacerze właściwie cały wieczór chodziła, kręciła się, ocierała o meble, już nawet jak ja się położyłam to ona była jakaś niespokojna i krążyła. Czytałam na sznaucerowym forum że jeden minik miał podobnie. Jego prawdopodobnie coś ugryzło, przeszło po podaniu sterydu. U Vesper całe szczęście jakoś samo przeszło, nie wiem dlaczego tak się zachowywała ale już zaczynałam się denerwować.

Posted

Są wyniki :)
Wszystko ok, nieznacznie podniesiony ALAT ale to Bazyliszka uroda taka , zawsze tak miał , a przy innych książkowych wartościach nie ma to podobno znaczenia .

Biana ma jak zwykle za gęstą krew a poza tym wszystko ok . ( ją tez od razu przebadałam jak już ich pogłodziłam biedaków )

[quote name='weszka']A kleszcza nie miał?
Powiem ci że Vesper tydzień temu też sie dziwnie zachowywała. Po spacerze właściwie cały wieczór chodziła, kręciła się, ocierała o meble, już nawet jak ja się położyłam to ona była jakaś niespokojna i krążyła. Czytałam na sznaucerowym forum że jeden minik miał podobnie. Jego prawdopodobnie coś ugryzło, przeszło po podaniu sterydu. U Vesper całe szczęście jakoś samo przeszło, nie wiem dlaczego tak się zachowywała ale już zaczynałam się denerwować.[/QUOTE]

O to może ją coś uczuliło , takie ocieranie to sugerowałoby jakiś świąd . Dobrze że przeszło

Bazynio w sobotę tez odstał od razu steryd dożylnie i odczulający lek ale nie wiem już z tego wszystkiego co .
Kleszcza nie powinien mieć , dokładnie je przeglądam ale wiadomo że czasem można coś przegapić choć Bazynio nie ma tyle sierści żeby to było możliwe .

Najważniejsze że biochemia ok :) Mamy się obserwować, na razie nic więcej nie robimy.

Posted

Ojej, to się tu działo, a ja akurat nie zajrzalam....:roll:
Dobrze,że z psiakami oki.Pewnie jakieś uczulenie...
Moja sucz dwa razy w życiu spuchła, pyszczek znaczy i też nie wiadomo od czego.Było to o tyle niebezpieczne,ze mogła się udusić...Ale od kilku lat (odpukać spokój)
Ech zwierzaki....:razz:

Posted

[quote name='savahna']Ojej, to się tu działo, a ja akurat nie zajrzalam....:roll:
Dobrze,że z psiakami oki.Pewnie jakieś uczulenie...
Moja sucz dwa razy w życiu spuchła, pyszczek znaczy i też nie wiadomo od czego.Było to o tyle niebezpieczne,ze mogła się udusić...Ale od kilku lat (odpukać spokój)
Ech zwierzaki....:razz:[/QUOTE]

No to też miałaś przeżycia ...
Ja się nie nadaję na choroby własnych zwierzaków , za nerwowa jestem :diabloti: