Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zagladm po calej wiecznosci nieobecnosci ;)
Bazyl wyrosl na niezlego przystojniache :)
Bianeczka nadal sliczna :)

:loveu:

Poczytalam, ze koteczka niezle sobie radzi, hihi. Mizianka dla futrzakow.

Posted

[quote name='weszka']Sobie zasłużył Bazyliszek ;) Nie ma tolerancji dla takich zachowań. Kocica miała rację!

Nie ma lekko z kocicą ;)

[quote name='anetta']Zakładki bomba, szkoda że nie ma cardi :cool1:

Może kiedyś ...

[quote name='*zaba*']Zagladm po calej wiecznosci nieobecnosci ;)
Bazyl wyrosl na niezlego przystojniache :)
Bianeczka nadal sliczna :)

:loveu:

Poczytalam, ze koteczka niezle sobie radzi, hihi. Mizianka dla futrzakow.

Witaj Żabciu :)

• 2 weeks later...
Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):

Jak idzie czytanie ?

Delektuję się....:loveu: Powolutku, zdjęcia ogladam,czytam....nie śpiesze się.
Czasem łezka na klawiaturke kapnie....;)
Tak patrzę znowu na ostatnie wstawione zdjęcie Bazylka i Bianci....Ona taka delikatna...A on dumny i pewny siebie. Fajna parka.:p

Posted

mariusz pp napisał(a):
Jaka modelka:lol:

O tak , kocica jest bardzo fotogeniczna ;) to jedyna jej pozytywna cecha :evil_lol::diabloti:

savahna napisał(a):
Delektuję się....:loveu: Powolutku, zdjęcia ogladam,czytam....nie śpiesze się.
Czasem łezka na klawiaturke kapnie....;)
Tak patrzę znowu na ostatnie wstawione zdjęcie Bazylka i Bianci....Ona taka delikatna...A on dumny i pewny siebie. Fajna parka.:p

No tak Biana to taka psia ksieżniczka, widać to we wszystkim co robi, jest taka dystyngowana, delikatna , uważna a Bazynio , Bazyniątko moje kochane to taki powicher, raptus pies z ADHD , wszędzie go pełno wszystko musi wiedzieć, wszystko zobaczyć powąchać i spróbować :mad:Najlepiej to widać jak się im daje coś z ręki do jedzenia Bianca jak bierze coś z ręki to delikatniutko tak że nawet nie poczujesz a Bazynio z całą ręką :)

Czy ja już tu pisałam, że kocham je te moje łotry :loveu::loveu::loveu:

Posted

No żeby nie było żeśmy za długo u wetów nie byli , właśnie zobaczyłam że Bazyl ma ranę na łapie nie wiem czy w coś wszedł czy wylizał z nudów :(
Od piątku nie byliśmy na spacerze i psy szału dostają , zwłaszcza Bazyliszek ...

Posted

To i jeszcze na swoje bazarki zaproszę ;)

[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]M[/FONT][FONT=&quot]IKOŁAJOWO[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]MISZ MASZ DLA KIELC KILK
[/FONT]
[/FONT][FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]SZTUĆCE GERLACH klik
[/FONT]
[/FONT][FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]Pastelowy portret Zenka KLIK[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]
i gdyby ktoś mógł linkiem się poczęstować zapraszam :)
[/FONT]
[/FONT]

Posted

Wpadłam do Mikołajowa i pewnie prędko nie wypadnę. Linkiem bym się poczęstowała, ale ponoć są jakieś ograniczenia. Chyba że znów któryś z punktów Regulaminu łaskawie zmieniono.

Posted

agata51 napisał(a):
Wpadłam do Mikołajowa i pewnie prędko nie wypadnę. Linkiem bym się poczęstowała, ale ponoć są jakieś ograniczenia.

Ja to tego dogo nie rozumiem,bo czasem się udaje wkleic a czasem nie.Ja mam troche tego...ale kolejnego juz nie mogę dokleić....nawet jak ten obrazkowy likwiduję to tez się nie udaje.....:roll:
Rudzia to Bianca Tobie daje się głaskać i nikomu innemu w domu?:razz:

Posted

[quote name='agata51']Wpadłam do Mikołajowa i pewnie prędko nie wypadnę. Linkiem bym się poczęstowała, ale ponoć są jakieś ograniczenia. Chyba że znów któryś z punktów Regulaminu łaskawie zmieniono.

Będzie jeszcze edycja dla Kielc - bardziej w stylu hmm szumnie nazwanym vintage ;) brązy , niebieskości , troszkę inne niż te wystawione, czekam na przesyłkę ze sklepu z papierami . Wstawię tu linka :)

[quote name='savahna']Ja to tego dogo nie rozumiem,bo czasem się udaje wkleic a czasem nie.Ja mam troche tego...ale kolejnego juz nie mogę dokleić....nawet jak ten obrazkowy likwiduję to tez się nie udaje.....:roll:
Rudzia to Bianca Tobie daje się głaskać i nikomu innemu w domu?:razz:

No mnie dogo też nie puszcza więcej niż te które mam , Mikołajowa już nie chce wpuścić ;)
Nie no Biana daje się od ok. pół roku głaskać Tacie i Mamie , siostrze troszkę dłużej, do Babci która mieszka dom w dom i jest u nas bardzo często nie podejdzie, czasem skusi się na smaczka od kogoś z rodziny mieszkającej w domu obok .
Ale tarmosić się daje tylko mnie . Inni mogą ją głaskać po główce , dać łapkę itp ale o żadnych czułościach nie ma mowy :(

[quote name='Bonsai']Bardzo proszę o głosy na schronisko w Kaliszu - wystarczy wysłać e-mail, a kaliski oddział Providenta może dać psiakom i kociakom z Kalisza 10 tys. zł!
http://www.dogomania.pl/threads/216750
Czasu mało, tylko do końca października!

Doczytam jak to się robi i zagłosuję :)

Byłyśmy dziś z Bianą u weta , zaczęło się od objawów zapalenia ucha ( nie stwierdzonego ) ale od jakiegoś czasu tj. ok. miesiąca Biana zachowuje się jak nie ona , dyszy, skuczy, w nocy wstaje , jest jakaś taka rozdrażniona , częściej warczy na Bazyla , ogóle chodzi jakaś taka nakręcona , najchętniej zalizałaby łapy albo narzutę na łóżku , drapie się , ma znowu napady w trakcie spania - skuczy , wywraca gałkami jakby koszmary miała .
Jak chodziłam do pracy to zwalałam to na jej zazdrość o Bazyla jak wracam do domu to ona chciała mieć mnie tylko dla siebie, ale jak siedzę w domu już kolejny dzień to te zachowania występują cały czas . Zresztą już byliśmy w ciągu tego miesiąca dwa razy u wetów , pierwszy raz bo Biana kaszlała , myślałam że znowu gardło - ale nie czyste , piękne , nawet migdały schowane .
Jakieś dwa tygodnie temu byliśmy bo Biana nagle zaczęła strasznie dyszeć , jakby jej było gorąco ( chociaż w domu mamy normalną temperaturę )
też wszystko było wtedy w porządku i osłuchowo i ogólnie ją panie dr przebadały , wszystko ok. Serducho osłuchowao w porządku .
Dziś to ucho - od kilku dni chodzi i trzepie łepkiem , drapie się po uchu ale nie reagowała na dotyk . Dziś dotknęłam jej to ucho zaczęła płakać ( a to się jej nigdy nie zdarzało żeby reagowała " dźwiękiem na dotykanie jej ) więc stwierdziłam ze pewnie ucho wewnętrzne, panie dr posprawdzały i nie wygląda żeby coś tam się działo ...
Kurcze sama nie wiem co się dzieje, jutro jedziemy rano porobić badania morfologię , chemię itp . Jak nic nie wyjdzie panie dr stwierdziły że to może być jakaś nerwica i będziemy próbować z czymś uspokajającym .
Sama nie wiem co o tym myśleć :(

Posted

savahna napisał(a):
Rudzia a zapytaj może Jaagi. Ona jest lepsza od niejednego weta.
Może to i na tle nerwowym...
Biedna ta Bianeczka....:loveu:

No tak też przypuszczamy z naszymi wetkami, one dobrze znają Bianę i wiedzą że coś co u innego normalnego psa nic nie znaczy u niej może oznaczać jakieś załamanie :(
Rozważamy wprowadzenie uspokajaczy , ale to dopiero po kompleksowym badaniu czy na pewno nic somatycznego jej nie dolega ...