Rudzia-Bianca Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 [quote name='QQk']Hej! http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S60yQIPsqUI/AAAAAAAADIk/tEV1zDj1mnU/P1340723.JPG - tak go uchwyciłaś, że wygląda jak kangur ;) http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S60yxU-7jOI/AAAAAAAADJk/buTpiJnKz8M/P1340808.JPG - no, no, miseczka od Berghofa :)) Czasem myślę że to kangur nie pies, on tak dziwacznie skacze :) A miseczka bez przesady , aż tak dobrze to te moje pchlarze nie mają ;) [quote name='anciaahk']Bazyl jak prawdziwy gigant:). Rośnie rośnie, jutro idziemy się szczepić więc będzie oficjalne ważenie , ciekawe kiedy Bianę przerośnie :) [quote name='anetta']Ależ on już duzi :loveu: I bałagan ma na głowie. I w głowie tyż ... ;) [quote name='*zaba*']Piekne, piekne zdjecia! Bianeczka slodziutka, Bazyl i te jego uchii hihi. Juz duzy jest, ciekawe jaki bedzie. Ehhh zazdraszczam...Buuu. Ja nie moge TZ-a namowic na drugiego psa. To niesprawiedliwe, ze czlek jest od kogos zalezny... Żabciu kochana , ja też nie mogłam taty namówić od 30 lat na drugiego psa aż w końcu niebiosa się nade mną zlitowały i wprost z nieba spadł mi Bazyl z ADHD, nie w moim typie( ani kudłaty ani rudy , ani z kitą ogonkową i duży ) ;) na szczęście już tak strasznie nie rośnie ale na pewno będzie większy od Bianki . Doczekasz się swojego szczeniorka zobaczysz :) Zdjęć nie ma bo spacery od wczoraj edukacyjne, osobno Biana - poprawiamy relację z pancią bo suka robi się coraz bardziej zazdrosna i obrażona :( osobno Bazyl - wchodzimy w tłum ludzi i huku miejskiego bo psisko odważne tylko w domu , na spacerach boi się ludzi i innych psów - nie tak jak Biana na szczęście ale musimy reagować od razu żeby choć jeden pies dał się między ludzi zabierać :) Mam pytanie do Was mądrych - czy wtrącać się miedzy psiska jak ustawiają sobie hierarchię i zęby idą w ruch ? Np ostatnio Biana przestała tolerować wyjadanie jej z pyska żarcia i rzuciła się na Bazyla z zębiskami, młody się darł jak oszalały a ona nie bardzo reagowała na jego wrzaski tylko kłapała zębami , Bazyl z kolei oprócz wycia niewiele sobie z tego kłapania robił choć chyba oberwał trochę . Nie wtrąciłam się i nie wiem czy dobrze ? Mam ich rozdzielać czy do pierwszej krwi czekać ;) ? Quote
taxelina Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Wg mnie nie wtracac sie poki nie dochodzi o walki o zycie i smierc Quote
QQk Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Nie będzie żadnej krwi, ustalą pozycje w stadzie i już. Krzywdy sobie nie zrobią. Quote
gusia1972 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 z tego co rozmiawiałam kiedyś z koleżanką która ma dwa waimary - nie wtrącać się ale obserwoać aby ewentualnie wkroczyć, ona powiedziała że od razu muszą sobie hierarchię ustalić aby nie tłukli się cały czas i ona bardzo pilnuje aby starszy był tym alfa .. pierwszy dostaje jeść, pierwszy dostaje smaka ... raz do roku mniej więcej młodszy prubuje przejąć władzę ... dostaje strzała i ... spokój :) Quote
betel Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Jeszcze trochę a Bazyl Biancię przerośnie!!!!. Pozdrówka Quote
Bonsai Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Czekać. Biana dobrze robi, maluch już stał się podrostkiem, a podrostkowi mniej się wybacza - w ten sposób Bazyl uczy się psiej kultury. W tym momencie jego życia bardzo potrzebna jest taka strofująca Bianca, inaczej potem byłby psim socjopatą - nie potrafiącym prawidłowo odczytywać podstawowych sygnałów w psim społeczeństwie, nie respektującym żadnych zasad. :) Quote
weszka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a): Mam pytanie do Was mądrych - czy wtrącać się miedzy psiska jak ustawiają sobie hierarchię i zęby idą w ruch ? Np ostatnio Biana przestała tolerować wyjadanie jej z pyska żarcia i rzuciła się na Bazyla z zębiskami, młody się darł jak oszalały a ona nie bardzo reagowała na jego wrzaski tylko kłapała zębami , Bazyl z kolei oprócz wycia niewiele sobie z tego kłapania robił choć chyba oberwał trochę . Nie wtrąciłam się i nie wiem czy dobrze ? Mam ich rozdzielać czy do pierwszej krwi czekać ;) ? Tak jak już tu było napisane. Nie ingerować ale obserowować żeby Biana nie przegięła. No i żeby widzieć jak zachowuje się Bazyl, który też przecież może się postawić, a wtedy awantura gotowa więc może zajść potrzeba interwencji. Ja też zawsze wyróżniam starszego psa-rezydenta w takich drobnych codziennych czynnościach np. dostaje pierwszy jeść, pierwszy ma zakładaną obrożę przed spacerem, wycierane łapy po itd. Między sobą ustalają same ale jak Bunia z Sympą szły za daleko to wkraczałam w akcję bo na starość traciły wyczucie ;) Ostatnio ingerowałam też jak mała Furla zaczęła ustawiać Vesper i to u nas w domu. A tak w ogóle to śliczne zdjęcia :) Quote
betel Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Smacznego jajka, wesołego baranka,forsiastego kurczaka czyli ogólnie zdrowych i wesołych Świąt Quote
*zaba* Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='betel']Smacznego jajka, wesołego baranka,forsiastego kurczaka czyli ogólnie zdrowych i wesołych Świąt[/QUOTE] O to to. sie podpisuje :) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 [quote name='deer_1987']Wg mnie nie wtracac sie poki nie dochodzi o walki o zycie i smierc [quote name='QQk']Nie będzie żadnej krwi, ustalą pozycje w stadzie i już. Krzywdy sobie nie zrobią. [quote name='gusia1972']z tego co rozmiawiałam kiedyś z koleżanką która ma dwa waimary - nie wtrącać się ale obserwoać aby ewentualnie wkroczyć, ona powiedziała że od razu muszą sobie hierarchię ustalić aby nie tłukli się cały czas i ona bardzo pilnuje aby starszy był tym alfa .. pierwszy dostaje jeść, pierwszy dostaje smaka ... raz do roku mniej więcej młodszy prubuje przejąć władzę ... dostaje strzała i ... spokój :) [quote name='betel']Jeszcze trochę a Bazyl Biancię przerośnie!!!!. Pozdrówka [quote name='Bonsai']Czekać. Biana dobrze robi, maluch już stał się podrostkiem, a podrostkowi mniej się wybacza - w ten sposób Bazyl uczy się psiej kultury. W tym momencie jego życia bardzo potrzebna jest taka strofująca Bianca, inaczej potem byłby psim socjopatą - nie potrafiącym prawidłowo odczytywać podstawowych sygnałów w psim społeczeństwie, nie respektującym żadnych zasad. :) [quote name='weszka']Tak jak już tu było napisane. Nie ingerować ale obserowować żeby Biana nie przegięła. No i żeby widzieć jak zachowuje się Bazyl, który też przecież może się postawić, a wtedy awantura gotowa więc może zajść potrzeba interwencji. Ja też zawsze wyróżniam starszego psa-rezydenta w takich drobnych codziennych czynnościach np. dostaje pierwszy jeść, pierwszy ma zakładaną obrożę przed spacerem, wycierane łapy po itd. Między sobą ustalają same ale jak Bunia z Sympą szły za daleko to wkraczałam w akcję bo na starość traciły wyczucie ;) Ostatnio ingerowałam też jak mała Furla zaczęła ustawiać Vesper i to u nas w domu. A tak w ogóle to śliczne zdjęcia :) To hurtem dziekuję Wam za dobre rady, tak jak przypuszczałam ale wolałam się upewnić :) Wszystkie psie książki sprzedałam na bazarkach po przeczytaniu przy Bianie nie śniąc nawet że kiedyś jeszcze mogą się mi przydać i tak trochę teraz mam wątpliwości , ale na Was zawsze można liczyć :) Bazyl wydaje się zaczyna pojmować o co Bianie chodzi , chociaż czasami toczą walki na śmierć i życie . Najgorzej jest z łóżkiem -0 to terytorium Biany i wojny o nie toczy zażarte z Bazylem a szczyl ani śni zrezygnować ze spania z nami ;) ale jakoś sobie radzimy -0 mam nadzieję że nie popełniam straszliwych błędów wychowawczych . [quote name='furciaczek']Alez on piekny jest!!!!:loveu: Dzięki Fur :) [quote name='betel']Smacznego jajka, wesołego baranka,forsiastego kurczaka czyli ogólnie zdrowych i wesołych Świąt [quote name='*zaba*']O to to. sie podpisuje :) Cioteczki bardzo dziękujemy za życzenia ,mam nadzieję że wszystkim Wam minęły święta spokojnie i radośnie :) Ja pracowałam :( poświąteczne bazie :) Biana i i Bazyl spacerowy padła komenda siad ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 najlepsze spacery są nad rzeką :) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 patyczki psia miłość :) zapoznawania z rzeką cd :) Bianca przewodniczka po rzecznych szaleństwach ale odważny jestem ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 ale to chyba jeszcze za zimno jak dla mnie ;) mięczak zdobywcy :) Quote
anciaahk Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Bazyl jest tak pocieszny, że buzia mi się sama śmieje na widok tych zdjęć. Bianka przy nim już nie wygląda na żadne strachajło, ale na dumną przewodniczkę, dziarską i odważną :). Pozdrawiamy poświątecznie :). Quote
weszka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Krok defiladowy http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSiFSmL0I/AAAAAAAADLQ/-ha0nJtseKg/P1350164.JPG :) Alpiniści! http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSmqbZE2I/AAAAAAAADLY/RgT8dVJ__mA/P1350176.JPG :) Byłam w święta w Myślenicach i myślałam sobie o Was :) Quote
Rudzia-Bianca Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='anciaahk']Bazyl jest tak pocieszny, że buzia mi się sama śmieje na widok tych zdjęć. Bianka przy nim już nie wygląda na żadne strachajło, ale na dumną przewodniczkę, dziarską i odważną :). Pozdrawiamy poświątecznie :). Też mi się pysio śmieje n a ich widok :) [quote name='deer_1987']Przecudny szczeniak! A Bianeczka ?:evil_lol::mad: [quote name='weszka']Krok defiladowy http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSiFSmL0I/AAAAAAAADLQ/-ha0nJtseKg/P1350164.JPG :) Alpiniści! http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSmqbZE2I/AAAAAAAADLY/RgT8dVJ__mA/P1350176.JPG :) Byłam w święta w Myślenicach i myślałam sobie o Was :) Dobrze, że pracowałam bo inaczej nie darowałabym Ci , że nie zadzwoniłaś :diabloti: Quote
Od-Nowa Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 nie wiem jak to jest możliwe ale ten mały gagatek jest coraz piękniejszy!! a jak z mądrością?? wykryto zalążki :-) ?? Quote
anciaahk Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Zapomniałam się pochwalić, że przejeżdżałam przez Myślenice ;). I myślałam o Was. Quote
weszka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca'] Dobrze, że pracowałam bo inaczej nie darowałabym Ci , że nie zadzwoniłaś :diabloti:[/QUOTE] W święta to jakoś nie miałam śmiałości ;) Poza tym byłam z rodzinną obstawą więc i tak by się nie bardzo dało. Chyba by mnie całkiem z rodziny wywalili gdybym jeszcze w święta zamiast do rodziny co ją widzę parę razy w roku, poszła z psami na spacer :);) Quote
Czoko Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Pozdrawiam Wszystkich poświątecznie! Śliczne zdjęcia i świetne komentarze! Nasza mała też po raz trzeci w życiu zrobiła się na bóstwo - widocznie przenoszą się fluidy miedzy koleżankami. Piszę ponownie - może teraz mi post nie zniknie! Quote
betel Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Rudziu- Bianco, Bazyl powinien się na Ciebie obrazić , bo wątek nazywa się "Bianca" a nie np "BB czyli Bianca i Bazyl";) A tak w ogóle to widzę ,że z Bazylka rośnie taki nietoperek ( uszy) jak z Inki Quote
QQk Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Bry! http://lh4.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSK5iSnQI/AAAAAAAADKo/yw0Ud74E1mo/P1350091.JPG - młody ale już nie mały rozrabiaka http://lh5.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/S7oSiFSmL0I/AAAAAAAADLQ/-ha0nJtseKg/P1350164.JPG - patykowa panienka :) Pięknie już nad Rabą. Quote
Recommended Posts