Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Betelku , mam nadzieję że dobra jest i możesz ją nosić tak jak chciałaś .[/QUOTE]

Oczywiście bardzo fajna ,będziemy ja używać razem z córką.

Ps. A z nieba znowu pada znienawidzony przez Ciebie "biały syf"

Posted

U nas też niestety zaczyna sypać :( ja już mam dość zimy . Na szczęście w nieszczęściu od początku stycznia jestem na wolnym więc nie odczuwam aż tak straszliwie tego koszmaru ale od poniedziałku wracam do pracy i już mi słabo na samą myśl że mnie wyślą na kilka godzin w ten mróz gdzieś :(

Posted

Znam nowości dopiero teraz:

"Kochani!

Nasza ukochana maleńka Mróweczka, nasz pierwszy tymczasik z Miau, jest już w swoim nowym domku! Przekazaliśmy ją dzisiaj p. Dominice, która zabrała ją do Myślenic. Mróweczka będzie miała oprócz Dużych psiego towarzysza - buldożka francuskiego Dextera. Mam nadzieję, że zobaczymy go na zdjęciach, bo p. Dominika obiecała zalogowanie się na poście i wrzucenie zdjęć Mrówki z nowego domu.

Mróweczka w podróży była bardzo grzeczna - pół drogi spędziła w moich objęciach, śpiąc słodko wtulona, albo wyglądając przez okno (bo przecież w tym transporterku taka samotna... ) .
Wykorzystałam więc każdą chwilę, żeby jeszcze ją wyściskać i wytulić... Opłakałam ją niestety, oddając, ale głupia jestem - ma nowy kochający domek! Płakać można, jak kocio przegra z chorobą i nie możemy mu pomóc, a nie jak znajduje dom!!!

Dziękujemy wszystkim, dzięki którym dostaliśmy Mrówcię, tym którzy nam pomagali i kibicowali: tajdzi, Mysza, Kaprys2004, Zofia&Sasza, AnielkaG, genowefa, graszka_gn, kussad, magaaaa, seidhee, Korciaczki, _kathrin, Rudzia&Bianca, Madie, Never.... - i wszystkim którym podziękować zapomniałam, a powinnam!!

Mam już pierwsze wieści z Myślenic - Mróweczka fuczy trochę na Dexterka, ale dzielnie zwiedza nowe tereny, zjadła trochę, kulturalnie skorzystała z kuwetki - będzie dobrze

Mróweczko moja kochana "

Zaproszenie na wątek kotków i Choculi jest cały czas aktualne - właściwie tylko tam jestem regularnie.

Posted

Z miauowego wątku Mrówki od joluki przybywamy (linka znalazłyśmy). Zanim się odnajdziemy "co i jak" w tej galerii, napiszemy, że prześliczna kartka i przecudny jest ten Twój psiak :loveu:

Posted

Zaczynam wierzyć w jakieś przeznaczenie albo już sama nie wiem co .
Generalnie mój tata jest nastawiony bardzo bardzo na nie na wszelkie psy sprowadzane do domu , staram się nie nadwyrężać jego cierpliwości , w końcu dom jest jego ale czasem nie da się inaczej .
W sobotę zachował się jak nigdy wcześniej, zawsze tylko się wkurzał ale nigdy nie wywalił z domu psa :(
Chyba sam się zszokował swoim zachowaniem ale nie o to chodzi ...

Dziś zadzwoniła do mnie bardzo miła Pani D ;) żeby mi powiedzieć że znalazła moje ogłoszenia o tym czarno białym psiaku i ze dzwoni żeby mi powiedzieć żebym się nie zamartwiała o niego , bo jej chłopak w niedzielę znalazł go na drugim końcu Myślenic i zabrał do domu i psiak jest bezpieczny :) :loveu::multi:

W Myślenicach są rozwieszone ogłoszenia, państwo byli u wetów ale psisko nie znane im . Na całego trwa akcja poszukiwania właściciela - która najprawdopodobniej skończy się niepowodzeniem .
Psisko raczej zostało wyrzucone a nie zgubione . Wet stwierdził że jest wychudzony , ze tylko ta sierść sprawia wrażenie ze dobrze wygląda .

No i żeby nie przynudzać - właściwie to Pani D bardzo chciałaby łobuza ( bo psisko podobno mistrzem grzeczności nie jest ) zatrzymać na zawsze - więc jeśli się nie znajdzie właściciel to mały łotrzyk ma swój dom -no i tak sobie pomyślałam że gdyby został u mnie , nie znalazł by się pewnie właściciel i mały musiałby trafić do hoteliku i czekałby nie wiadomo jak długo na swój dom ... a tak proszę grzeje doopkę właściwie już u siebie .:lol:

A i umówiłyśmy się na razie na bliżej nieokreślony termin na wspólny spacer z Bianą bo w miarę go tolerowała jak się spotkali :)

ech cuda się zdarzają :)

Co nie zmienia faktu że z tatą mamy na pieńku ;)