Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*zaba* napisał(a):
Trzymamy, trzymamy. Oj biedni jestescie, ciagle cos sie dzieje niemilego :(
Zdrowka zyczymy.

anetta napisał(a):
I co z Bazylkiem? :(

Bonsai napisał(a):
No właśnie, co tam u Was?

Czoko napisał(a):
Jak się czuje Bazylek?

Gratulujemy wspólnego roku!!!

Czoko napisał(a):
Trzymam kciuki ale jestem zaniepokojona przedłużającym się milczeniem Gosi!

Przepraszam za brak wieści , ale nie wiem jak to się dzieje ze moje 24 h ostatnio skurczyły się strasznie i nie mam na nic czasu :(
Bazyleo ma problemy z wątrobą , w biochemii podwyższone parametry wątrobowe , niewiele ale podwyższone .
Na razie jesteśmy na hepatilu , za jakiś czas powtórka badań .
Na szczęście uspokoiły się wymioty, ale też Bazyl jest zupełnie odizolowany od kociej kuwety - może to po tych rarytasach miał te problemy ...
Biana oczywiście odchorowała kolejną anginę , kachlutanie wymioty , do tego podrażnione oczyska - ale na szczęście też już dobrze .

Bazyl jest w trakcie intensywne nauki dobrego zachowania , bo trochę zaniedbałam moje Maleństwo i stał się delikatnie mówiąc nieznośny ;) Oczywiście wszyscy w domu patrzą na mnie bykiem ze torturuję ich pupilka - no cyrk ;)
Mały jest zdolniacha łapie prawie wszystko w mig , pomagają nam nowe smaczki RC - psiska oszalały na ich punkcie :) mamy tylko problem z kopaniem dziur w ogrodzie - kiedyś pewnie nogę złamię jak wpadnę w taki lej ;) Najgorsze jest to ze moja cudowna księżniczka , spokojna Bianeczka uczy się wszystkiego co najgorsze od Bazyla
Kiedyś stoję w oknie i widzę jak na wszystkie strony świata leci ziemia , patrzę Bazyncio w rolę górnika /kreta wczuł się bardzo , a obok stoi Biana która zawsze takimi papraninami gardziła no i co nie minęła chwilka jak moja księżna pani dołączyła do zabawy - a ja tak zgłupiałam że zanim przestałam się śmiać miałam na podworku dwa umorusane ale za to jakże szczęśliwe psiska no i oczywiście wanna ...

Teraz łotry śpią , a ja korzystając z pierwszego wolnego od dawna weekendu lepię kartki na Alleluja :) Wkrótce zaproszę na bazarek :)

Posted

Pięknie Ci się Twoja księżniczka ożywia, aż miło czytać. Trzymam kciuki za zdrówko Bazylego, jeśli z wątrobą nie jest najgorzej wystarczy hepatil, ewentualnie karma rc dla wątrobowców (hepatic chyba) i dieta. Moja Cindy długo miała złe wyniki ale przy odpowiedniej diecie nic się długie lata nie działo.
Pozdrawiam całe Twoje zoo!!

Posted

[quote name='anciaahk']Pięknie Ci się Twoja księżniczka ożywia, aż miło czytać. Trzymam kciuki za zdrówko Bazylego, jeśli z wątrobą nie jest najgorzej wystarczy hepatil, ewentualnie karma rc dla wątrobowców (hepatic chyba) i dieta. Moja Cindy długo miała złe wyniki ale przy odpowiedniej diecie nic się długie lata nie działo.
Pozdrawiam całe Twoje zoo!!

Dzięki anciaahk :)

Zapraszam na bazarek dla Kielc :) z kartkami Świątecznymi :)

http://www.dogomania.pl/threads/204964-Zamiast-smsa-na-%C5%9Awi%C4%99ta-kartka-na-kielecki******-do-7.4-godz.-23.00-ZAPRASZAM?p=16583724#post16583724

Posted

Rzadko jestem na DOGO i zaniedbalam wszystkie zaprzyjaznione galerie. Mam nadzieje nadrobic powolutku :)
Zdjecia wspaniale! Bazylowe uchi stoja pieknie. Juz widze Bianeczke, jak kopie doly hihi. A taka dama kiedys byla, nono.... Ale jak to mowia, kto z kim przestaje..
Mowisz, ze bykiem na Ciebie patrza w domu jak trenujesz Bazyla. I Tato tez? No prosze, prosze.
Najwazniejsze, ze ze zdrowkiem lepiej.
Mizianka dla morusow.

Posted

*zaba* napisał(a):
Rzadko jestem na DOGO i zaniedbalam wszystkie zaprzyjaznione galerie. Mam nadzieje nadrobic powolutku :)
Zdjecia wspaniale! Bazylowe uchi stoja pieknie. Juz widze Bianeczke, jak kopie doly hihi. A taka dama kiedys byla, nono.... Ale jak to mowia, kto z kim przestaje..
Mowisz, ze bykiem na Ciebie patrza w domu jak trenujesz Bazyla. I Tato tez? No prosze, prosze.
Najwazniejsze, ze ze zdrowkiem lepiej.
Mizianka dla morusow.

Hej Żabciu, ja też rzadko na dogo strasznie, choć mam mocne postanowienie poprawy :)

Jak można tak psa męczyć ;)

Juz widze Bianeczke, jak kopie doly hihi. A taka dama kiedys byla, nono.... Ale jak to mowia, kto z kim przestaje..

czasem mogłoby to w drugą stronę działać ;)

Posted

O matko ale z Bazyla jest wielki facet. Naprawdę zmężniał. A Biana, cóz... moja słabość do takich rudzielców nie ma granic :), wygląda cudnie, czarne błyszczące guziczki, to jest to!
Proszę wymiziać oba futerka. Kota też.

Posted

anciaahk napisał(a):
O matko ale z Bazyla jest wielki facet. Naprawdę zmężniał. A Biana, cóz... moja słabość do takich rudzielców nie ma granic :), wygląda cudnie, czarne błyszczące guziczki, to jest to!
Proszę wymiziać oba futerka. Kota też.

Mojej słabości, do Rudych , granic też nie widać ;)
No a Bazyla już chłop całym pycholkiem :) A jeszcze do niedawna taki był kurczaczek :)

Posted

Nie poznałabym Bazylka - tak zmężniał!
Gosiu czy mogłabyś dołączyć do akcji z mojego podpisu!
Wkleiłaś swoje bazarki na naszym drugim forum - bardzo chętnie czasem Was tam odwiedzę. Tylko odezwij się u nas bo z moją spostrzegawczością ich nie zauwazę :oops:

Posted

Czoko napisał(a):
Nie poznałabym Bazylka - tak zmężniał!
Gosiu czy mogłabyś dołączyć do akcji z mojego podpisu!
Wkleiłaś swoje bazarki na naszym drugim forum - bardzo chętnie czasem Was tam odwiedzę. Tylko odezwij się u nas bo z moją spostrzegawczością ich nie zauwazę :oops:

Ewciu, nie wklejałam bazarków na miau , może uda mi się przygotować kolejny , bo chyba nie jestem w stanie ogarnąć jednego bazarku na 2 forach ;) Ale reklamować nasz możesz :)
Zagłosuje na Radomsko jak sobie przypomnę hasło do krakvetu ...

Posted

Spacerowo :)
zdjęć niewiele bo mój aparacik nie nadąża ju za tymi śrubkami w tyłeczkach psich :)

Bazyli jak zawsze w ruchu :)

Biana nie miała dziś ochoty na pozowanie ...zwłaszcza ze spotkaliśmy Sunię - szczeniaka adoptowanego z Kielc , który mieszka w Myślenicach i Biana była troszkę zdegustowana jej obecnością ;) No ale Bianeczce wszystko wolno :)

Sunia

Sunia

Bazyl oczywiście na powitanie musi buzi dać ;)

oczy obwąchać i wylizać ;)

Trójka na raz spokojnie nie ustała , cały czas w ruchu ...

Posted

fajne te kartki, szkoda, że jestem spłukana :( u nas problem, bo Kocio nie żyje juz ponad rok, ale inne koty zalatwiają sie na działce a Rutka konsumuje i ma rozwolnienie :/ niektórym nie da się przetlumaczyć
pozdrowionka, uściski, mizianka dla B i B

Posted

ewatonieja napisał(a):
fajne te kartki, szkoda, że jestem spłukana :( u nas problem, bo Kocio nie żyje juz ponad rok, ale inne koty zalatwiają sie na działce a Rutka konsumuje i ma rozwolnienie :/ niektórym nie da się przetlumaczyć
pozdrowionka, uściski, mizianka dla B i B

Rutka też , no ten typ chyba tak ma ;)
Bazyl też z tych co im się nie da nic wytłumaczyć , dziś znowu s... i rz....

weszka napisał(a):
Miło widzieć słoneczne sierściuchy :)

O tak słoneczne łotry są najfajniejsze :)