Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawitała do nas wiosna i mam nadzieję że tak już zostanie :)
Bazyl zwiedzał dziś rano ogródek - nie podoba mu się marznięcie w łapki :)

Na dobry początek dnia kilka zdjęć :)

Bazyl który rośnie jak na drożdżach :diabloti:

Posted

Bardziej doświadczeni psiarze , mam pytanie czy to co moje psiska prezentują na filmikach to jeszcze zabawa czy już nie ?
Żaden z nich niby nie krzyczy i nie protestuje , ale jak widzę te zębiska to trochę mi słabo ;)

Czy mam dać im spokój czy powinnam interweniować ?
A tak zachowują się praktycznie cały czas jak tylko są ze sobą:diabloti:

http://www.youtube.com/watch?v=qCjvpALca7w

http://www.youtube.com/watch?v=Se4ST-UbyTI

Posted

musiałabyś zobaczyć jak się aussie bawią :) wygląda to jak walka psów z pełnia powarkiwań :) Kala przywykła i chętnie się tak bawi :)

jak wg Ciebie za bardzo się zapędzają to przerwij im ... zawołaj do siebie daj smakołyka, każ usiąść połozyc się ... wyciszyć na chwilę :) dobre będą dla nich zabawki którymi razem mogą się bawić, jakies szarpaczki do przeciągania, ośmiorniczki ...

Posted

Biana jest jak śrubka, ekspresowo kręci tyłeczkiem. Dla mnie to normalne zabawy, Karmel z Pakiem standardowo tak się bawią, a czasem wygląda to naprawdę groźnie. Dopóki ogony w górze i uśmiechy na pyskach - nie interweniuję.

Posted

Specjalnie krzywdy sobie nie zrobią. Jak ktoś ucierpi to Bianeczka, ona już ma wyczucie a szczeniaki w zabawie całkiem się zatracają. Jak moja była szczeniorem to byłem cały pogryziony i podrapany.

Posted

Morka tak się bawi z każdym psem, który jej na to pozwala. Jak tylko byłoby coś nie tak, psiaki zaraz dają sobie sygnał dźwiękowy i od razu jest spokój;)
Mały szybciutko rośnie, ale z niego śliczny szczeniorek:)

Posted

*zaba* napisał(a):
Zabralam sie za cytowanie zdjec i wyszlo, ze musialabym zacytowac wszystkie.
A Bazyl nadal tak pachnie szczeniaczkiem?
Fajnie sie razem bawia!!!

Żabciu rozkosznie pachnie szczeniakiem , wącham go cały czas :)

Dobcia napisał(a):
Morka tak się bawi z każdym psem, który jej na to pozwala. Jak tylko byłoby coś nie tak, psiaki zaraz dają sobie sygnał dźwiękowy i od razu jest spokój;)
Mały szybciutko rośnie, ale z niego śliczny szczeniorek:)

Cześć Dobciu :) Bazyl ma troszeczkę podobny kolor do Morci :)

Posted

Wieści z rudzinego raju

Biana nadal na antybiotyku, gardło dalej paskudne , ale nic nie wskazuje na chorobę psicy :) Humor dopisuje , apetyt również dziś na wetowej wadze - stało 9 kg Bianki :) konkurencja wyraźnie zaostrza apetyt :)

Bazyl jak to Bazyl , biega , skacze , gryzie i przytula się co chwilę :)
Nastraszył mnie dziś że ma zapalenie ucha bo chodzi i potrząsa łebkiem ale okazało się że najprawdopodobniej ma podrażnione ucho po walach z zębami Bianki .

Bazyl rośnie jak na drożdżach , obawiam się że niedługo będę musiała zmienić łóżko na większe .

Zastanawiam się na psim przedszkolem - był ktoś ? Zna ktoś godne polecenia w Krakowie bo o Myślenicach to mogę zapomnieć ... Warto ? Bo przyznam się szczerze obawiam się czy poradzę sobie z tym żywiołem .

Zdjęć dziś nie ma i prędko nie będzie bo chyba wszyscy mają już dość oglądania mojego łóżka a na razie w innych okolicznościach przyrody na zdjęcia się nie zanosi a mój pokój jest tak mały że właściwie zdjęcia tylko łóżkowe :)

Posted

Dziś byliśmy na ostatnim zastrzyku z Bianeczką, jeszcze 2 dni antybiotyk do pysia i 10 dni kropelek do oczu i mam nadzieję że prędko naszych wetek w innym celu niż po świńskie uszy nie odwiedzimy :)

Dziś Bazyl zaczął intensywną naukę załatwiania się w ogródku - idzie mu pięknie ;) sii i koopa w ogródku i sii i koopa na macie w domu ;)
oj czuję że będzie wesoło .

Jeszcze tydzień i mam nadzieję będę mogła go zaszczepić .

Posted

No to kciuki za zdrowko trzymamy i cisge zazdroscimy zapachu szczeniaczka. A nie daloby sie go jakos przeslac, tego zapachu rzecz jasna?:razz::razz::evil_lol:

Posted

*zaba* napisał(a):
No to kciuki za zdrowko trzymamy i cisge zazdroscimy zapachu szczeniaczka. A nie daloby sie go jakos przeslac, tego zapachu rzecz jasna?:razz::razz::evil_lol:

Żabciu możemy spróbować pobrać próbkę zapachową :)

Dla stęsknionych kilka zdjęć z dzisijeszego słonecznego poranka w ogródku :) oczywiście mój staruszek aparat nie nadąża za tą zbójecką dwójeczką, ale cuś wybrałam

Posted

I ostatnie żeby nie zamęczać :)

:loveu:

mała pokraczność :evil_lol:

wielkie szczęście ukradłem patyka i zmykam ;) :evil_lol:

a co to tak właściwie jest ten patyk ? :crazyeye:

krzaczki w o grodzie , nic z tego wszystkie zjem :diabloti: