Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betel']http://lh6.ggpht.com/_oHuqh2PJuJM/SvhHwBc98tI/AAAAAAAAA-I/7jlmo-FeTdg/IMG_0225.jpg - Tu fafulcowa wyglada "jakby się obśmiła do nieprzytomności"
Pozdrowienia dla Ciebie i chorowitka:lol:

Prawda ? :loveu:

Mimo parszywego dnia w pracy, jak przyszłam do domu przytuliła się do mnie Bianula i usiadłyśmy do kompa i zobaczyłam to zdjęcie to dzień zrobił się wspaniały .

Posted

Bonsai napisał(a):
Szkoda tylko , że na kolczatce... ;) Nie da rady namówić właścicielkę na zwykłą obrożę?
Ale psiak faktycznie rozkosznie uśmiechnięty. :)

Na innych zdjęciach w jej wątku w szelkach Lunka paraduje , Pani Lunki to drobna osóbka , moze jak sama wychodzi z nią to kolczatkę zakłada , nie wiem .

Posted

[quote name='betel']Pozdrowienia w ten paskudny ,mokry dzień:lol:

Oj paskudny paskudny , a ja do pracy zaraz muszę iść a tak bym się w łóziu wyleżała dziś chętnie :cool3:

A to na poprawę humoru

Biana w kocim legowisku :evil_lol:

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148818"][FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148818[/FONT][FONT=Verdana]"]http://img692.imageshack.us/img692/1091/bazarek.jpg " class="ipsImage" alt="">[/FONT]

[FONT=Verdana][url="link do wątku"][im[/FONT][FONT=Verdana]*[/FONT][FONT=Verdana]g]link do obrazka[/URL[/FONT][FONT=Verdana]*[/FONT][FONT=Verdana]][/FONT]

[FONT=Verdana]wstukałam w taki wzór i nic ( usunęłam czerowone ) [/FONT]

Posted

[quote name='deer_1987']Zabierz te dwie * (po url i po img) ktore dalam i bedziesz miec gotowe :D

[URL*="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91841"][IMG*]http://sherry-niunia.home.pl/b1.png

Dzięki wielkie, ale ja to tuman jakiś jednak jestem :(

[quote name='betel']Widzę,że problemy z banerkiem miałyście, polecam sie na przyszłośc. Pozrawiam ,w ten ponury i mokry dziń, cieplutko:loveu:

Ps. Jak zdrowie Bianci????

Już nie chciałam Cię kochana nadwyręzać ciągłym moim skuczeniem, zresztą muszę się w końcu nauczyć :mad:

A Bianula, już sama nie wiem , znowu byłyśmy u weta. Od 3 dni wymiotuje żołcią :( niby ma apetyt, humor jej dopisuje, bawi się jest zadowolona ze świata o dziwo , ale wymiotuje :placz:

Dostała leki obniżające produkcję kwasu i mam ją obserwować i namówić na suchą karmę - ciekawe tylko jak :diabloti:
Jak nie przejdzie do poniedziałku to znowu pobieranie krwi i badania .
Może to po antybiotyku podrażnienie wątroby, chociaż weci już też nie mają pomysłu .

Posted

:glaszcze:

wybierz jakąś smakowitą karmę, dla szczeniąt na przykład rc. ma malutkie kawałki i jest bardzo smakowita.
możesz dawać jako nagródki za coś i tak skarmiać całą porcję.
jak Lirutka była niejadkiem dawałam łyżkę śmietany do karmy i jakoś szło.

Posted

[quote name='Od-Nowa']:glaszcze:

wybierz jakąś smakowitą karmę, dla szczeniąt na przykład rc. ma malutkie kawałki i jest bardzo smakowita.
możesz dawać jako nagródki za coś i tak skarmiać całą porcję.
jak Lirutka była niejadkiem dawałam łyżkę śmietany do karmy i jakoś szło.

Taniu , to nie takie łatwe z Bianą , ona ma tyle problemów ze sobą że zmiana jedzenia , jakakolwiek zwykle wiąże się z buntem :(
Jedynym stałym smakołykiem jest chleb z masłem , no ale tak się psa nie da żywić .
Ona ma w nosie nagródki, dosmaczacze ( też daję jogurciki, śmietanki, chlebki, szyneczki cuda na kiju ) jak się jej coś przestawi :shake:

Tfu tfu do odpukania zjadła własnie niedawno 100 g RC intestinal i mam nadzieję że jutro tez zje choć troszkę - bo ona chrupki jak zabawki traktuje, nie jak jedzenie :(
Biega z nimi, roznosi po domu , podrzuca sobie i czasem którąś zje .

To nie jest normalny pies niestety :shake:

Ale i tak kocham ją najbardziej na świecie mimo wszystkich dziwactw , chociaz pewnie niedługo wrzodów z nerwów się nabawię :evil_lol:

Moja choruteńka

Posted

Sama słodycz :).
Bianuś a próbowałaś polewać karmę rosołem (takim bez soli rzecz jasna) i kroić na karmę kawałki mięsa, np. indyka, kurczaka, jakiejś wołowinki. Mój Karmelek tak dawał się oszukać, bo też miał długie zęby na suchą karmę na początku. Egzamin dawało też polewanie karmy takim tranem do sierści, omegan chyba się nazywa.

Posted

anciaahk napisał(a):
Sama słodycz :).
Bianuś a próbowałaś polewać karmę rosołem (takim bez soli rzecz jasna) i kroić na karmę kawałki mięsa, np. indyka, kurczaka, jakiejś wołowinki. Mój Karmelek tak dawał się oszukać, bo też miał długie zęby na suchą karmę na początku. Egzamin dawało też polewanie karmy takim tranem do sierści, omegan chyba się nazywa.

Próbowaliśmy wszystkiego , chrupki dla Biany to najwyżej zabawka, deserek ale nie normalne jedzenie :evil_lol:

Coś wymyślimy , musimy przecież , byle tylko już nie wymiotowała :shake:

A u nas słonko świeci :multi::multi::multi:

Posted

dii napisał(a):
Dawno tu niezaglądałam , Bianeczka jak zwykle pięknie wygląda :loveu: , szkoda tylko że taka chorowitka :glaszcze:

Cześć Dii :) miło Cię " widzieć " , a Bianulinka no cóż będziemy walczyć o to żeby była szybciutko zdrowa . Właśnie jadę zaraz do weta .

Posted

Moja tak wymiotowała ( choć wyniki wątrobowe i inne w normie miała ) z powodu alergii. Może Bianeczka ma chotrą trzustkę ? :roll: . Ja musiałam dawać jedzonko małymi porcjami , bo większe od razu zwracała. .
Żeby przejść na suchą ( bo ni w ząb nie chciała ruszyć suchej a przy diecie alergicznej nie było wyjścia ) namaczałam ją i z mięskiem robiłam kulki a następnie obsmarowywałam masłem . Karmiłam z ręki oczywiście :( . Później karmę też mieszałam z masłem ( często moczyłam żeby nie pluła suchymi bobkami) . Z czasem nauczyła się jeść suchą polaną tylko olejem , bo masło uczulało .
Nie mogłam jej nic innego podjadać do jedzenia więc karma też posmakowała, nie było wyjścia ;) .

Życzę duuuużo zdrówka :iloveyou:

Posted

To miałam nadzieję, że Biancia już zdrowa, a tu nowy klops:shake:
Ps. Najważniejsze ,żeby przy wymiotach piła, jak trochę popości to się nic nie stanie (mamy Bart w sytuacji dla niego stresowej, czyli jak Sara ma cieczkę czasem nie je przez 2-3 dni )

Trzymam kciuki,żeby Biana szybko wróciła do formy.

Posted

dii napisał(a):
Moja tak wymiotowała ( choć wyniki wątrobowe i inne w normie miała ) z powodu alergii. Może Bianeczka ma chotrą trzustkę ? :roll: . Ja musiałam dawać jedzonko małymi porcjami , bo większe od razu zwracała. .
Żeby przejść na suchą ( bo ni w ząb nie chciała ruszyć suchej a przy diecie alergicznej nie było wyjścia ) namaczałam ją i z mięskiem robiłam kulki a następnie obsmarowywałam masłem . Karmiłam z ręki oczywiście :( . Później karmę też mieszałam z masłem ( często moczyłam żeby nie pluła suchymi bobkami) . Z czasem nauczyła się jeść suchą polaną tylko olejem , bo masło uczulało .
Nie mogłam jej nic innego podjadać do jedzenia więc karma też posmakowała, nie było wyjścia ;) .

Życzę duuuużo zdrówka :iloveyou:

betel napisał(a):
To miałam nadzieję, że Biancia już zdrowa, a tu nowy klops:shake:
Ps. Najważniejsze ,żeby przy wymiotach piła, jak trochę popości to się nic nie stanie (mamy Bart w sytuacji dla niego stresowej, czyli jak Sara ma cieczkę czasem nie je przez 2-3 dni )

Trzymam kciuki,żeby Biana szybko wróciła do formy.

Dzięki .
Kombinujemy, dopajamy cusiem do panadolu dl aniemowlaków , Biana nie pije praktycznie, ale to u niej norma więc jestem przyzwyczajona :shake:

Skubnęła dziś ociupkę puszko intestinala , ale wymiotów nie było na szczęście .