Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak dużo słyszy się o zaginionych psach, szczególnie yorkach, że zaopatrzyłam Maxa w taki o to identyfikator:

Z jednej strony jest imię psiaka i numer kontaktowy, a z drugiej- adres. W rzeczywistości błyszczy się jak złoto:)Co o nim myślicie? Czy Wasze pupile też mają identyfikatory? jeśli tak to jakiego są one typu? Z tego co się orientuję to są różne kształty, różne materiały z których są one wykonane, są różne sposoby graweru. Akurat nasz jest z niklu a dane wygrawerowano diamentem.
Wiem, że identyfikator nie uchroni psa jeśli ktoś uprze się go ukraść, ale na wypadek gdyby gdzieś się zgubił to zawsze jest szansa, że jakiś uczciwy człowiek skontaktuje się z właścicielem. Pozdrawiam!!!

Posted

Wiem, że na allegro jest bardzo duży wybór. Szukałam kiedyś u nas w sklepie, ale są tylko z dzwoneczkami, albo taki mały pojemniczek, do którego można wsadzić kartkę.

Zabrałam się za czytanie o Chipach i mam zamiar wszczepić go Mikiemu + mały, zgrabny identyfikator na szyjce;)

Jak coś się ruszy w tej sprawie to damy znać

Posted

[quote name='Magda_Miki']Wiem, że na allegro jest bardzo duży wybór. Szukałam kiedyś u nas w sklepie, ale są tylko z dzwoneczkami, albo taki mały pojemniczek, do którego można wsadzić kartkę.

Zabrałam się za czytanie o Chipach i mam zamiar wszczepić go Mikiemu + mały, zgrabny identyfikator na szyjce;)

Jak coś się ruszy w tej sprawie to damy znać

[FONT=Courier New]Ja chipowałam ostatnio Tanyę ponieważ ta ma 2 tatuaże
przez pomyłkę :oops:
i prawidłowy jest po prawej stronie :evil_lol:
Tanya jest już tak oznakowana, że na pewno nie zginie :)
[/FONT] [FONT=Courier New]Tanya nawet nic nie poczuła doktor S. zrobił to szybciutko i z gracją a mała nawet się nie spostrzegła, że ta igła była trochę bardzo duża :diabloti:[/FONT]

Posted

madziasto4 napisał(a):
Ja też myślę o identyfikatorach, a ostatnio również o chipach. Dobrze kojarzę, że pies wyjeżdżający za granice państwa powinien być zachipowany?

My ostatnio kilkukrotnie przekraczaliśmy czeską granicę z Lenką,więc moge coś napisac .
Pies powinien być zachipowany i mieć paszport z aktualnymi szczepieniami.
Tylko zastanawiam się po co,jak i tak nikt tego nie sprawdza.Przynajmniej nam się nie zdarzyło.
No,ale jak przepisy to przepisy :p

Posted

Liszka, my z Coriną byliśmy w Chorwacji (przejazd przez Czechy, Słowenię, Słowację, Chorwację) i ani razu nam do paszportu nie zajrzeli.

Nane, mówisz ze igła była troszkę za duża...
Nasza była jak dla krowy ;>

Posted

*Liszka* napisał(a):
My ostatnio kilkukrotnie przekraczaliśmy czeską granicę z Lenką,więc moge coś napisac .
Pies powinien być zachipowany i mieć paszport z aktualnymi szczepieniami.
Tylko zastanawiam się po co,jak i tak nikt tego nie sprawdza.Przynajmniej nam się nie zdarzyło.
No,ale jak przepisy to przepisy :p

Oj jakie piekne imie :loveu:
Moja Alutka miala byc Lenką :loveu:

Też chcemy się zaczipować.

Posted

Megula napisał(a):
Ooo Anusia Ty tez chcesz? :eviltong:
A ja o tym nie myslalam zeby Megi zaczipowac :roll:

No wiesz, nigdy nie wiadomo gdzie /i w jakim stanie/ po dobrej imprezie sie trafi, a tak przynajmniej moja tożsamość będzie znana :eviltong:

Posted

[quote name='Chanelle']Liszka, my z Coriną byliśmy w Chorwacji (przejazd przez Czechy, Słowenię, Słowację, Chorwację) i ani razu nam do paszportu nie zajrzeli.

No właśnie tak przypuszczałam...:evil_lol:

[quote name='Anusia & Alutka']Oj jakie piekne imie :loveu:
Moja Alutka miala byc Lenką :loveu:

Dziękujemy za komplement :loveu:

Posted

[quote name='nane']

[FONT=Courier New]Ja chipowałam ostatnio Tanyę ponieważ ta ma 2 tatuaże
przez pomyłkę :oops:
i prawidłowy jest po prawej stronie :evil_lol:
Tanya jest już tak oznakowana, że na pewno nie zginie :)
[/FONT] [FONT=Courier New]Tanya nawet nic nie poczuła doktor S. zrobił to szybciutko i z gracją a mała nawet się nie spostrzegła, że ta igła była trochę bardzo duża :diabloti:[/FONT]

Marta doktor S. ma u siebie możliwość chipowania? Ma czytnik?:cool3:

Napisz mi na PW ile kosztuje taki zabieg;)

Posted

Wiem,ze w niektorych miastach chipowanie jest bezplatne ze wgledu na prowadzona tam akcje chipowania wlasnie....My z Tolkiem niestety nie mieszkamy w takim miescie...dzisiaj wet zaproponowal nam wszczepienie chipa za jakies 3 tygodnie...nie wiem ile to bedzie kosztowalo,moze Wy sie orientujecie ile mniej wiecej???:cool3: Przemila Pani WET powiedziala,ze to tylko strasznie wyglada,a w rzeczywistosci piesek prawie nic nie czuje i to nie jest takie o ho ho...i powiedziala,ze to nie zagraza zdrowiu mojemu Robaczkowi, ze nawet malusienkim kotkom robila te chipy....:eviltong: