Jump to content
Dogomania

Kielce - mlodziutka mix malamuta - JUŻ W SWOIM NOWYM DOMU!!!!

Recommended Posts

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Darunia-puma, my też staramy się myśleć, że wszystko będzie dobrze, chociaż chwile zwątpienia coraz częstsze:shake:. Cała działka psów , psy w naszych domach, a zero adopcji i jeszcze takie historie , jak z Gigą.:-(

Posted

erka napisał(a):
Darunia-puma, my też staramy się myśleć, że wszystko będzie dobrze, chociaż chwile zwątpienia coraz częstsze:shake:. Cała działka psów , psy w naszych domach, a zero adopcji i jeszcze takie historie , jak z Gigą.:-(

:-( wiem ze zadne słowa tu nie pomoga tylko czyny przykro mi ze nie moge byc tam z wami i choc troszke was odciążyć choćby pomocą przy psiakach:shake: przeglącając strony psów do adopcji w głowie sie nie miesci co sie dzieje z tymi ludzmi ktorzy skazują te psy na ciepienie,według mnie prawo co do tych ludzi powinno być zdecydowanie surowsze:angryy: ZAMIAST PRZYBYWAĆ CHĘTNYCH JEST CORAZ WIECEJ PORZUCANYCH PSÓW I KOTÓW!!!:shake:

Posted

Boshe :( Byłam pewna że Giga szczęśliwa w nowym domku, a tu takie wieści :angryy: Ludzie niestety traktują psy jak instrumenty - ma się w ciągu tygodnia przyzwyczaić, zakochać, a najlepiej jeszcze podawać kapcie i gazetę :mad:
Nad psem trzeba pracować, uczyć go kontaktu, zapewniać ruch i zabawy wtedy nie ma skłonności do ucieczek i demolowania otoczenia. Ogród to za mało. Co pies ma sam w kółko gonić i się bawić sam ze sobą :angryy:??? A dorosły pies potrzebuje sporo więcej czasu zeby się zaaklimatyzować w nowym miejscu.
Jeśli ktoś oddaje psa po tak krótkim czasie znaczy że nie nadaje na posiadcza psa ani żadnego zwierzka. W nosie ma co ten pies czuje, jaką robi mu po raz kolejny krzywdę :shake:
Ja nad złapaniem kontaktu z jedną z moich suń pracuję prawie rok i dopiero teraz zaczynamy się rozumieć. Ona wie że człowiek jest fajny, że można się z nim bawić, ćwiczyć, że można się przytulić, poleżeć razem. Kiedyś tego nie potrzebowała bo wychowana była tylko z psami w kennelu. A nadal jest strachliwa i nowe miejsca, nowi ludzie, ruch uliczny to dla niej gigantyczny stres. Ale jest lepiej i pewnie jeszcze zrobimy jakieś postępy. Ale ja chcę bo ją kocham, jestem za nią odpowiedzialna i wiem że takie sprawy wymagają ogromnego nakładu pracy i czasu.
Ehhh szkoda Gigi, szkoda że tak wyszło bo darunia-puma by ją miała :placz:

Posted

weszka oj mialabym ja miala :shake: mi jest z tym strasznie zle i wieczorami sa momenty ze sobie :-(popłacze bo ja w koncu tez mialam tydzien na zaklimatyzowanie sie setha (tego mixa malamuta )ktorego wziełam 14 wrzesnia w dniu w ktorym dowiedzialam sie ze moja ukochana gigunia idzie do nowego domu :placz: nie oddalabym jej nigdy i nikomu, a co moze ktokolwiek mysli ze skoro minelo półtorej tygodnia to seth chodzi jak w zegarku?:shake: nie tak nie jest i dluga przede mna droga bo jest to takze pies po przejsciach i bardzo agresywny do innych psow ale nie do mojej shilli z czego sie ciesze ale pokazuje różki a one co myslaly ze po tygodniu beda mialy ulozonego psa????:angryy: SKANDAL mogly go wogole nie brac a nie pokazac mu cieplo dom a pozniej odebrac!!!:shake: chcialabym mieszkac blizej i moc po prostu ja przytulic i dac troche ciepla tak jak shilli i sethowi i bóg mi jest świadkiem ze gdybym miala tylko warunki mieszkaniowe nie zastanawialabym sie i od razu ja wziela,bo skoro dla moich "dzieci" jest dosc milosci ciepla i jedzenia to i dla niej by sie znalazlo...swiat jest okrutny i ludzie jeszcze gorsi!!!:-(

Posted

to zdjęcie jest super!!! stado psiaków znęca się nad Gigi!:evil_lol:

A ta sunieczka biala w brązowe łatki ma szansę na domek we stolicy!;)
A reszta stada szans nie ma....:shake:

Posted

andzia69 napisał(a):

andzia - każdy z psiaków ma szansę!!!! I tej wersji się proszę trzymać! Tylko musi przyjść na niego pora i musi trafić na swojego człowieka. Czasem to niestety trochę trwa :shake:

Posted

andzia69 napisał(a):
to zdjęcie jest super!!! stado psiaków znęca się nad Gigi!:evil_lol:

Ta sunieczka zachowuje się identycznie jak moja Angel!!!!
Może to siostry?:roll:

A Giga jest cudowna,trzeba szybciutko znaleść jej dom!

Posted

Giga już jest u p.Ani w domu , wykąpana:lol:. Jutro ma miec zabieg na oczku, jezeli się uda , to też sterylkę.

Jest tylko problem, p.Ania nie może jej wyprowadzać, kto będzie mógł pomóc w spacerach z Gigą i o której godzinie?