xxxx52 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 nie rozumiem ,to na alegro sprzedaje sie psy jak rzecz:shake:Nie ma sie prawa wyboru nowego wlasciciela?przeciez przyszly wlascicel musi odpowiedziec na wiele pytan i spelnic warunki,ze moze posiadac zwierze.nalezy kontrole wykonac,musi z psem sie spotkac,czy sobie sie odpowiadaja.Pozniej nalezy pomyslec o adopcji Nie mozna sprzedac i dac:angryy::angryy: Quote
kofaniutka87 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Na allegro nie sprzedaje sie psów jak rzeczy, a przynajmniej nie powinno. Na stronie aukcyjnej Hektora jest informacja: WYLICYTOWANIE NIE OZNACZA WYGRANEJ. KONIECZNE POTWIERDZENIE OFERTY TELEFONICZNIE, WIZYTA PRZEDADOPCYJNA I PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ. ZASTRZEGAMY MOŻLIWOŚĆ NIE WYDANIA PSA W NIEODPOWIADAJĄCE NAM WARUNKI. Quote
weszka Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 [quote name='Marta697']Następny odzew w sprawie Hektorka tym razem pani z Krakowa;) Ooooo to jakby co przekaż mi namiar na panią!!! Malawaszko ja bym ofertę odwołała. Skoro ta osoba się nie skontaktowała tzn. że nie spełnia warunków opisanych w aukcji i masz prawo odwołać. Quote
kofaniutka87 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ale czy wiadomo że ta osoba która zadzwoniła po Hektora to nie ta z allegro :razz: Quote
malawaszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 kofaniutka87 napisał(a):Ale czy wiadomo że ta osoba która zadzwoniła po Hektora to nie ta z allegro :razz: no właśnie nie wiadomo:shake: Quote
weszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 malawaszka napisał(a):no właśnie nie wiadomo:shake: No ale to chyba dacie radę z Martą ustalić ;) ? Quote
kofaniutka87 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Na pewno da się to ustalić. :) Ale Hektor był umieszczony nie tylko na allegro może stąd ta niewiadoma. Ale to się pewnie wyjaśni. Quote
Lorien:) Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ten pan chętny na Hektora z allegro, to wacha się pomiędzy Hektorem a Kacperkiem. W sobotę umówił się z Martą, że przyjeżdza do schroniska ze swoimi dziećmi, aby się zapoznać z pieskami! Więc nie wiadomo na 100% czy to akurat się na Hektora zdecyduje. Ważne, że na jakiegoś psiaka się zdecyduje! A co do umowy adopcyjnej i "wizyty przed adopcyjnej" to już należy do schroniska! Hektor w chwili obecnej prawnie należy do Bydgoskiego schroniska, i to ono go wydaje, więc nie możemy działać na własną rękę, i ingerować w funkcjonowanie schroniska. Umowa adopcyjna jest ZAWSZE podpisywana w naszym schronisku. Wizyt przedadopcyjnych się nie stosuje. Jedynie w niektórych przypadkach wizytę kontrolną poadopcyjną. Quote
Marta697 Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 właśnie chciałam odpisać ale Lorien mnie wyprzedziła;) Quote
weszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 W takim razie czekamy do soboty. Cioteczki ale wybadajcie Pana czy się nadaje, nawet jeśli pies jest schroniskowy to wywiad przedadopcyjny jest obowiązkowy. Quote
malawaszka Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 całe szczęście, że kastrowany to nie ma zagrożenia że to jakiś sk**** pseudohodoffca :angryy: Quote
kofaniutka87 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 To prawda, bardzo dobrze że jest wykastrowany. Quote
malawaszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Marta697 napisał(a):Są 2 osoby chętne na Hektorka. W sobotę będzie wiadomo czy Hektor idzie do domu bo spotykam się z tymi ludźmi;) 3-majcie kciuki oby ta druga osoba była odpowiednia dla Hektorka i odwrotnie bo pan z allegro napisał mi, że już zaadoptował Kacperka :razz: :loveu: Quote
& Gloria & Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Mozliwe, że ten pan adoptował Kacperka własnie z bydgoskiego schroniska! :multi::multi::multi::multi: Wiem, że nim tez był zainteresowany:loveu: Quote
Marta697 Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Kacperek w domu! Hektor czeka. Może ktoś wznowić ogłoszenie na allegro? Quote
malawaszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 już wystawiam ponownie Hektorka - a pisałaś, że jeszcze ktoś był nim zainteresowany - nic z tego nie wyszło? Hekuś na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=247839541 Quote
Marta697 Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Ta chętna osoba mówi ,,jeszcze muszę poprosić mamę, więc nie wiem...'' itp. Nic z tego nie wyjdzie - to już wiem. Dlatego dobrze że Hektor znowu na allegro ;) Quote
weszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Kiepska sprawa :( Szkoda. No nic szukamy dalej. Quote
AnkaG Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Hektor - szkoda, że dalej czekasz ... Quote
xxxx52 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Takie slicznosci sa wyrzucane, nieprawdopodbne,jak rowniez ,ze nikt sie nie zglasza po te sliczne kudlaczki no i po Hektorka.:-(Z jednej strony to dobrze ,bo omina go tortury i okrutny los z rak hodowcow! ja osobiscie nigdy nie rozpaczam kiedy mam u siebie pieska w domu nawet 2 i wiecej miesiecy,gdyz wybieram ,wybrzydzam i czekam na wlasciwych ludzi do pieska. Quote
kofaniutka87 Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Ja myślę, że to kwestia czasu. I znajdzie domek. :) Quote
weszka Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Do góry w piękne niedzielne popołudnie! A Ty biedaku w schronie :( Quote
Marta697 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 Dzisiaj byłam w schronie--->kolejny sznaucerek--tym razem miniatura ;( Jak wyjdzie z kwarantanny zrobie mu foty. Quote
Recommended Posts