Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja suka w typie pitbulla robi teraz szkolenie PO na każdych zajęciach robimy posłuszeństwo i jest świetnie. Problem się zaczyna kiedy Ghia zobaczy rękaw i pozoranta, normalnie dostaje świra, szczeka, ciągnie w ogóle nie potrafi się opanować, a wszelkie posłuszeństwo trafia szlag. Oczywiście pozorant to najlepszy przyjaciel, a szkolenie - świetna zabawa, ale suka jest tak nakręcona ze nawet kolczatka by nie pomogła. W każdym razie czy ktoś z was miał podobny problem?? Jak sobie z tym poradziliście??

Posted

no coz...cwiczenie przejscia z lupowego na socjalny czeeesto jest ...hmmm...lekkim problemem:roll: :evil_lol: .ale praca czyni mistrza wiec....:diabloti: .kolce tutaj uzyte prawidlowe nakreca poped na ktorym pracuje pies. czyli podkreca lupowy.musialaby byc na socjalnym,wychodzi pozorant i wtedy jak byla na socjalnym to kolce maja tryzmac socjalny.

Posted

magia napisał(a):
Moja suka w typie pitbulla robi teraz szkolenie PO na każdych zajęciach robimy posłuszeństwo i jest świetnie. Problem się zaczyna kiedy Ghia zobaczy rękaw i pozoranta, normalnie dostaje świra, szczeka, ciągnie w ogóle nie potrafi się opanować, a wszelkie posłuszeństwo trafia szlag. Oczywiście pozorant to najlepszy przyjaciel, a szkolenie - świetna zabawa, ale suka jest tak nakręcona ze nawet kolczatka by nie pomogła. W każdym razie czy ktoś z was miał podobny problem?? Jak sobie z tym poradziliście??

Czy pozorant tez w tym upatruje jakis problem? bo jesli nie, to mu zaufaj, poradzisz sobie z opanowaniem psa kiedy juz nauczy sie aktywnej obrony. Posluszenstwo przy pozorancie robi sie bardzo pozno, cala praca jest nakierowana na rozwiniecie popedu na lup, a potem takze walki.

Posted

Pozorant mówi że się z czasem będzie potrafiła opanować. Ale wasze słowa dodały mi trochę otuchy :) są też dobre strony tego wszystkiego :) nie trzeba jej nakręcać :)

Posted

tez mialam taki problem . i ile wczesniej (inne osoby pozorujące) z zajec na zajecia bylo gorzej tak teraz mimo wydawałoby mi sie jakiejs specjalnej walki z tym zaczyna sie to fajnie ukladac (inna osoba pozorujaca i dowodząca ) . fakt tez ze inaczej niz wczesniej bawimy sie w posluszenstwo .

Posted

Magia, Raptus zachowywał sie identycznie. On po prostu dostawał szału już na sam widok pozoranta (nawet bez rękawa). Leciał do niego sprawdzać, gdzie ma "zabawkę". A jak złapał rekaw to musiał sie porządnie na nim wyżyć, żeby puścić (inne psy w grupie nie potrafiły tak sie nakręcić).

• 3 months later...