Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Muszę się poskarżyć :( Byłam dzisiaj w Kakadu: Frontline kosztuje 38 zł dawka jednorazowa do 30 kg :roll: obroża PREVENTIC - 41 zł, obroża KILTIX - 66 zeta... :roll: :-?

:o :o :o

Chyba lekko przegięli, a poza tym też pierwszy raz spotykam się z Frontline'm w sklepie. U weta na pewno będzie taniej (w lecznicy na Schroegera ceny są konkurencyjne).

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z kleszczami walcze podobnie jak Wy i na szczescie jeszcze ani razu nie znalazlam kleszcza ani na siersci psa, ani wbitego w skore. Musze przyznac, ze nie unikamy miejsc zagrozonych (dzisiaj to juz chyba wszystkie sa zagrozone) i przynajmniej jeden dluuugasny spcerek zaliczamy w lesie na Kabatach.

Zabezpieczam psa regularnie co 4 tygodnie Frontline i obrozka Kiltix. Ostatnio niestety wbrez zaleconiem z ulotki, musze ta obroze zdejmowac miedzy spacerami, poniewaz dostalam od niej okropnego uczulenia. Wszystko mnie swedzi: spojowki, skora, gardlo, blony sluzowe doslownie wszystko. Nie mowica juz o tym, ze oczy i skora maja zabarwienie krwisto-czerwone :(

Najwazniejsze jednak, ze poki co moj pies nie przywlokl zadnego ssacego potfffora ;)

pozdrawiam,

Posted
Ostatnio niestety wbrez zaleconiem z ulotki, musze ta obroze zdejmowac miedzy spacerami, poniewaz dostalam od niej okropnego uczulenia. Wszystko mnie swedzi: spojowki, skora, gardlo, blony sluzowe doslownie wszystko. Nie mowica juz o tym, ze oczy i skora maja zabarwienie krwisto-czerwone :(

,

ło matko :o

Posted

Wspomniany sklep zoologiczny w centrum handlowym Carrefour na Starych Bielanach ( nie wiem dokładnie może to już inna część Wawki, nie znam tych okolic :wink: ) posiada bogaty asortyment :roll:

Myślałam, że skoro duży sklep to i ceny konkurencyjne, o wiele niższe niż u wetów z racji zamawianych ilości specyfików :roll: A tu psikus :-?

Gdzie można zakupić za rozsądne pieniądze obrożę PREVENTIC oraz FRONTLINE w kroplach, proszę o namiary :D

Czy Frontline działa jedynie na kleszcze czy może przy okazji zabezpiecza przed małymi szachrajkami?

Posted

Leni ten Carrefour to na Bemowie jest :lol:

A Mokka Ci podała namiar na weta z dobrymi cenami na ul Schroegera i to juz jest na Bielanach

Posted
:o Leni idź do weta. Ja w granicach 40 zł placę za Fontline dla 60 kg psa :roll:

A Frontline to można w sklepach sprzedawać? :roll: To nie jest podciagnięte pod "lek weterynaryjny" do sprzedaży tylko w gabinetach lek. ? :roll: Mnie w ubiegłym roku tak w hurtowni zoologicznej powiedzieli to samo było z KIltix-em, ale może w tym roku cos sie zmieniło :niewiem:

Dobrze Ci powiedzieli w hurtowni, nie wolno sprzedawać w sklepach zoologocznych leków i Frontline. No chyba że sprzedawca jest weterynarzem i ma do tego uprawnienia, być moze właśnie w tym sklepie tak jest! W sklepach można mieć niektóre witaminy, kołnierze ochronne, specyfiki do higieny i preparaty ziołowe-reszty nie!

Pracuje w sklepie zoologicznym i próbowałam wprowadzić Frontline, bo wszyscy wiemy jak działają zoologiczne obróżki, kropelki itp., ale mój wet pracujący w hurtowni weterynaryjnej powiedział mi że nie da rady!

Posted

Ja bym dała te 250 zł bez mrugnięcia okiem, tylko żeby działało... Frontline poległ w moim przypadku (tzn. w przypadku mojego psa) w walce z kleszczami :( Wczoraj wyciągnęłam 3 wielkie opite potwory :evil: :evil: :evil:

Posted

NIKODEM_FROSTY: poczytaj troche na tym topicu o preparatach. Chyba o wszystkich bylo cos tam napisane. Sa dotepne pbroze, prparaty w kroplach spot-on, spraye. Jest tez kilka firm wypuszczajacych rozne preparaty, Niestety nie zawsze ten preparat, ktory jest dobry dla psa twojej znajomej bedzie dobry i dla twojego. Ja uzywalam Advantixu (dla psa o masie do kg na 4 tyg. koszt to 15zl), ale niestety nie sprawdzil sie, teraz przerzucam sie na Frontline. To jest taka metoda prob i bledow!

Posted
:

Kup Preventic- 7 miesięcy, 36 złotych.

Gosia

Co to za cena :o

U nas kostuje 26zł!

Warszawa chyba szybciej do tej Uni weszła...

U nas frontlaine dał ciała a Preventic jest Oki, znajoma labradoka ma kleszcze przy frontline, frontline spray 1 w tyg i Preventicu!!!! :o

Posted

Ha- cóż robić? :P

Ale jak mówię- kleszcz zaraża po 24 godzinach od wessania się w ofiarę.

Więc nawet, jeśli znajduje się opite potwory- to nie znaczy, że zarażą psa.

Gosia

Posted

Wytajcie moi mili !!!!

Dziękuje wam bardzo za te wszystkie pomoce jesteście naprawde kochani tyle rzeczy i tak dokładne opisy ;] ja jednak wybrałem Frontline:D. A co do pani Agnieszki Ostaszewskiej to przyznaje jej w 100% racje ponieważ wybieranie środków dla naszych kochanych pupili to metoda prób i błędów :) raz pomoże raz nie ja już powoli zaczynam przygotowania na Leszno czyli Fryzjer i Ostre czesanko choć robie to codzięnnie :lol: Do zobaczonka

Pozdrawiam wszystkich Welshomaniaków jak i Dogomaniaków BUZIAKI!!!!!!!!!!!!

I jeszcze raz wielkie DZĘKI

Posted

nikodem_frosty :D

-----------zdecydowanie dla naszych pieskow - welshów - doradzam Frontline. Fafik jest dość spory, więc zakrapiam go z pipety dla psów od 10do20 kg. Przed pchłami ma bronić ok. 2 miesięcy a przed kleszczami tylko miesiac. Cena 28 zł.

Posted

słuchajcie mój wet powiedział że Frontline wycofują z rynku bo jest za drogi i mało ludzi go kupuje, polecił obrożę za 50 zł ktora działa na około pół roku tyle że nie znam nazwy bo to tata był tam i zapomniał :) ale chyba się zdecyduję bo to raczej chodziło jej o PREVENTIC

Posted

Nikaa nie pomoge CI bo nie stosowałam ani nie slyszlaam zadnych opinii o Preventicu. ale KILTIX jest niezawodny i polecam bo jak założysz w kwietniu to zdejmiesz we wrzesniu bez nieprzyjaciol... sama jednak wiesz ze to zalezy tez od psa...;/ dlatego tyle tu opinii ze "u mojego psa to to , ale u mojego nie " i tak dalej

Posted

dobra, kupię KILTIXA. :D Mam nadzieję że uchronię go przed bestiami, ehh, kiedyś chyba nie było kleszczy - skąd one się wzieły?

Posted
słuchajcie mój wet powiedział że Frontline wycofują z rynku bo jest za drogi i mało ludzi go kupuje, polecił obrożę za 50 zł ktora działa na około pół roku tyle że nie znam nazwy bo to tata był tam i zapomniał :) ale chyba się zdecyduję bo to raczej chodziło jej o PREVENTIC

Mój wet niczego takiego nie mówił a pracuje w hurtowni weterynaryjnej, a ta obroza za droga na Preventic, chodziło pewnie o bayerowską

Posted

Mój wet niczego takiego nie mówił a pracuje w hurtowni weterynaryjnej, a ta obroza za droga na Preventic, chodziło pewnie o bayerowską

Nie wiem, ja tylko mówie to co wet powiedział.

A ta bayerowska to dobra jest?

Posted

Z 'nowości' można dostać u weta. 'Duowin contact'.

Działanie podobne jak Frontline.

Do 15 października producent - Virbac - ma promocję, np. za całe, 4 fiolkowe opakowanie płaci się tyle co za 3 fiolki.

No i cena :)

Około 50% tego co za Frontline.

:hand: