asher Posted September 16, 2004 Posted September 16, 2004 byla dzisiaj u weterynarza po dodatkowa obroze. zamiast tego polecil mi Frontline (spot-on) i zapewnil,ze moge go uzyc, mimo, iz suka jest zabezpieczona Expotem. kupila wiec, ale zakrople suke dopiero w niedziele, przed powrotem do wawy, bo w radomiu jakos kleszczy nie lapie, wiec na razie nie ma potrzeby. a poki co - co myslicie o takim polaczeniu dwoch specyfikow? Quote
Rul Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 hej, dziś zauważyłam, że Tepi złapał kleszcza, jest ogromny :( . Szukałam ale nie mogłam znaleźć-kleszcza wykręca się w lewą stronę? Trzyma się za główkę czy za co? Po wyciągnięciu kleszcza należy zdezynfekować skórę? Quote
PATIszon Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Trzyma sie jak najblizej ciala (psa) i nie musisz kercic w zadna konkretna strone. Jak CI wygodniej. Ps. mam nadzieje, ze moja odpowiedz jest nieaktualna i kleszcz juz dawno wyjety? Ps. ja zawsze po wyjeciu dokladnie ogladam kleszcza czy jest caly. Quote
mariolka1 Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Ludzie ja czegoś chyba nie rozumiem: dlaczego narażacie swoje zwierzęta na takie cierpienia!!!!!!!!!!!! Przecież z kleszczami można sobie poradzić i nie trzeba wcale wielkiej filozofii. Dopiero jak pies zachoruje po ugryzieniu wstręciucha (czyt. kleszcza) to będzie płacz i zgrzytanie zębów :( Weźcie w końcu i zacznijcie dbać o swoje psiaki - jest tyle dobrych preparatów na rynku, nie żyjemy przecież w epoce kamienia łupanego! ;-). Pewnie się już powtarzam, zle niema rady - ja osobiście poecam obrożę kiltix+ advantix Rul napisał(a):hej, dziś zauważyłam, że Tepi złapał kleszcza, jest ogromny :( . Szukałam ale nie mogłam znaleźć-kleszcza wykręca się w lewą stronę? Trzyma się za główkę czy za co? Po wyciągnięciu kleszcza należy zdezynfekować skórę? Quote
saJo Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 mariolka1 Zrozum, ze nie ma 100% skutecznego preparatu antykleszczowego. Quote
sznaucerfan Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 saJo napisał(a):mariolka1 Zrozum, ze nie ma 100% skutecznego preparatu antykleszczowego. no ale czemu nie zmniejszyć prawdopodobieństwa złapania kleszczora, hmmmm.....?? moim zdaniem warto systematycznie podawać środki przeciwkleszczowe, tym bardziej w tym sezonie, gdy jest wilgotno i ciepł, warunki w sam raz dla pasożytów. pozdrawiam!;) Quote
PATIszon Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 sznaucerfan napisał(a): pozdrawiam!;) Ja tez pozdrawiam i radze zapoznac sie z tematem zanim zabierze sie glos.;) Quote
sznaucerfan Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 ja a propos ostatniej wypowiedzi Rul i mariolki1 i SaJo, a Ty? :razz: Quote
saJo Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 sznaucerfan Proponuje poczytac caly temat za nim sie wypowiesz. Regulamin tez warto przeczytac. Quote
Martens Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Mam takie zapytanie. Na spot-onach przeciwkleszczowych można przeczytać, że psa nie należy kąpać 2 dni przed i 2 dni po użyciu preparatu. Czy dotyczy to tylko kąpieli w szamponie, czy również pływania w rzece, itp.? Mój weterynarz uprzedzał, że po podaniu spot-ona niektóre psy przez kilka minut się ślinią i nie jest to nic szczególnego. Moja suczka do tej pory tego nie robiła, ale dziś po podaniu preparatu przez chwilę się śliniła i leciutko stukała ząbkami (w taki sposób reaguje pies kiedy wącha 'bileciki' suki z cieczką, ew. pies po polizaniu krwi, wiecie o co mi chodzi? ;) ) Spotkaliście się z czymś takim? Quote
PATIszon Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Martens napisał(a):Mam takie zapytanie. Na spot-onach przeciwkleszczowych można przeczytać, że psa nie należy kąpać 2 dni przed i 2 dni po użyciu preparatu. Czy dotyczy to tylko kąpieli w szamponie, czy również pływania w rzece, itp.? Plywania w rzece tyz. Quote
Recommended Posts