Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:bluepaw:[FONT=Book Antiqua]Duffi, [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Udo, Chip[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]- urodził się 7 maja 1990 roku. Był cudownym i niezwykle pięknym błękitno-srebrnym pudelkiem miniaturowym. Był moim najlepszym przyjacielem i najdrozszym skarbem na śwecie! W Swoim Życiu uwiebiał się bawić, chodzić na długie spacery. Uwielbiał się przytulać i dawać wszystkim buzi, a kiedy słyszał jak do niego mówimy, jaki on jest śliczny i cudowny odrazu podnośił swój malutki nosek do góry i był z siebie bardzo dumny. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Ale najbardziej kochał Swoją rodzinę. Był z nami zawsze i wszędzie. Uwielbiał podróże, zwiedzanie nowych zakątków świata, lubiał biegać po łąkac, poprostu kochał Życie. Był do końca Swych dni ciekaw świata. Zawsze na widok czegoś ciekawego merdał swym malutkim ogonkiem. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]24.11.2004 roku, podczas wieczornego spacerku, Dafficzek wpadł pod samochód.... Była to sobotni pózny wieczór. Znalezliśmy weterynarza, który podał zastrzyk przeciwbólowy, a w niedziele pojechaliśmy z samego rana do lekarza. Mówili mi, że nie ma już szans na ratunek: - " Pies ma już 14 lat, a złamamie przedniej łapki jest paskudne" Ale i tym razem się nie poddałam. W poniedziałek pojechaliśmy do lubina na rentgen. Pan doktór też powiedział, że to już koniec, ale udało się mi go przekonać o podjęciu leczenia. Były to codzienne wizyty u weterynarza w lubinie. Po trzech tygodniach lekarz był zdziwiony, że się udało Dafficzka uratować. Co prawda złamana łapka (kostki) się już nie zrosła, ale żył i razem z nami cieszył się każdym przeżytym wspólnie dniem.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]W ostatnim roku Swego Życia dzielnie znosił każdą wizytę u weterynarza. Nigdy nie skomlał, gdy robili mu zastszyk czy też podawali kroplówkę. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Tydzień przed ........ zauważyłam,że Dafficzek jest jakiś smutny i dziwnie się zachowuje (nie chciał przez cały dzień nic zjeść) Wieczorem pojechałam do Pani Kaśi Kołomyjec, która zrobiła mu wyniki, ale niestety........ mocznik jest bardzo wysoki..................[/FONT]
[FONT=Book Antiqua] Walczyliśmy o Daficzka do ostatniej chwili i bezgranicznie wierzyliśmy, że się uda pokonać chorobę.......[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Chcę podziękować w imieniu Dafika Panią Kasię Kołomyjec -Wererynarza z głogowa, za to że podarowała mu cały rok Życia i tak bardzo się poświęciła dla niego okazując Daficzkowi nie tylko doskonałą i fachową opiekę medyczną,ale też okazała mu wiele ciepła i troski. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Dziękuję Pani Kasiu za Wiarę w naszego Dafficzka[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Dziękuję za to, że podarowała nam Pani jeszcze cały rok szczęścia bycia z Dafikiem razem! [/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Ale szcęście nie trwa wiecznie.........................[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]24 grudnia 2004 roku o godzinie 21.23 Daffi odszedł...............[/FONT]
:candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:
Dafficzku...........

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Book Antiqua]Byłeś........[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Jesteś.............[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Będziesz zawsze............[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]NAJLEPSZYM I NAJCUDOWNIEJSZYM SKARBEM W MOIM ŻYCIU[/FONT]
[FONT=Book Antiqua][/FONT]
[FONT=Book Antiqua] :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: [/FONT]

Posted

[FONT=Book Antiqua]Dziękuję za każdą chwilę, którą przeżyliśmy razem........[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Zawsze jesteś w moich myślach i sercu........[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Dziękuję, że BYŁEŚ ........... ze mną[/FONT]
:candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

Pamiętaj Daficzku,że to Ty jesteś tym pierwszym i najdroższym. Tak zawsze będzie i nikt nie jest w stanie tego zmienić

:candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]...........nie bój się, jestem zawsze przy Tobie..............[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
:candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

Tyle czasu minęło odkąd odeszłeś ......., a zdaję się, że to było wczoraj ........
Nikt nie jest w stanie Ciebie zastąpić....... W moim sercu zostaniesz na zawsze tym pierwszym......jedynym ........ i najdrozszym .............

:candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

Tak to Daffi na zdjęciu poniżej :-(
Daficzek wiele przeżył w swoim życiu, ale do ostatniej chwili zachowywał się jak szczeniaczek, który cieszy się na widok słońca..........

rebellia bardzo się cieszę,że tu zaglądasz. Dziękuję Tobie z całego serca za wsparcie....

[FONT=Comic Sans MS]Daficzku - dziękuję,że byłeś przez te wszystkie lata ze mną, że podarowałeś mi wiele cudownych wspomnień, które teraz wspierają mnie w trudnych chwilach......[/FONT]

:candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

Natussiaa napisał(a):

• .....
    :candle::candle::candle::candle::candle:

• [FONT=Comic Sans MS]Dziękuję Natussia,że zapaliłaś tu świece. Dzięki takim ludzią jak Ty robi się u Daficzka ciepło i jasno .......[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]_________________________________________[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Daficzku, jesteś zawsze w mich myślach i sercu..............[/FONT]:candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Czasami trudno znaleść słowa aby wyrazić Tobie jak bardzo Ciebie kocham mój jedyny i najdroszy skarbeczku............[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Wczoraj widziałam na ulicy srebrnego pudelka......... Wspomnienia......[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]Daficzku tak bardzo za Tobą tęsknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!................[/FONT]

:candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

[quote name='szajbus']Światelko dla ciebie słoneczko

[FONT=Comic Sans MS]Dziękuję szajbus za światełko. Czasami mi się wydaję, że za Tęczowym Mostem słońce świeci dzęki naszej miłości i pamięci o naszych pieskach. Dzięki takim świecą jak Twoja, za Tęczowym Mostem robi się jeszcze jaśniej........[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]__________________________________________[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Naich w Twoim serduszku zawsze świeci śwatełko mojej miłości do Ciebie....... Tęsknie za Tobą skarbeczku........[/FONT]
    :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle:

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Daficzku,17 lat temu byłeś malutkim czteromiesięcznym szczeniaczkiem, bawiłeś się i cieszyłeś się na widok wszystkiego co nowe. Byłeś najszczęśliwszym maluszkiem pod słopńcem. Mam nadzieję, że teraz, za Tęczowym Mostem jesteś równie szczęśliwy jak w tamte dni............[/FONT]
    [FONT=Comic Sans MS]:candle: :candle: :candle: :candle:[/FONT]