pani_stanislawa Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Smoła mimo swojego mlodego (ok. 3 miesiace)wieku przezyla cos ,wobec czego nie mozna przejsc obojetnie. Mianowicie suczka trafila do radomskiego schroniska w stanie tragicznym, niemal ze cala powierzchnia jej skory/siersci byla oblepiona asfaltem.Smólka nie mogla sie swobodnie poruszac, byla na skraju wyczerpania. Czas trwania usuniecia substancji smolistej to 4 dni , w procesie uczestniczyly 4 osoby .Suczka byla kąpana w oleju parafinowym ,spozywczym, plus miala usuwane za pomoca nozyczek jakies wieksze kawalki zaschnietego asfaltu. Obawialismy sie ze psinka nie przezyje na skutek zatrucia sie owymi substancjami (niestety wylizywala sie i to budzilo nasze obawy..>. Naszczescie nasz trud nie poszedl na marne!!! :) Dzis mozemy obserwowac jak suczka robi wielkie postepy, jak przelamuje pierwsze lody , dażac do obcowania z czlowiekiem, jak sie cieszy, jak lize nas po nosach :). Wielkie dzieki pani, ktora suczke przywiozla do schroniska, gdyby nie ona znajac zycie nie byloby jej juz miedzy zywymi.Robotnicy z budowy - Smoły braciszka zatlukli kijami , myslac ze to lis! Nietrudno sie domyslic ,że ona bylaby druga w kolejnosci..... Smole potrzebny jest dom. Pobyt w schronisku nie sluzy jej dobrze, przez to miejsceie nie moze otworzyc sie w pelni. Nikt nie jest w stanie poswiecic jej tyle czasu ile byloby wskazane.Ona potrzebuje tylko milosci i zaufania.Napewno odwdzieczy sie dwukroc ,jak nie stukroc !:) kontakt: e-mail: panistanislawa@gmail.com Prosimy o POMOC!:) Zdjecia przedstawiajace metamorfoze smoly, czyli od asfaltowego psiaka, po piekna puszysta ksieżniczke :) i wielkie BooooM :) Quote
Paulina_mickey Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 podnosze maleństwo:loveu: :loveu: Quote
BasiaD Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ojej, jaka bidulinka! Szoruj po domek maleństwo! Quote
Brucio Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 sliczne malenstwo ... tragedia z jej braciszkiem:-( pewnie tez taki maluszek:shake: Quote
Ulaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 O rany to nie do wiary :-o Jak ona to zrobiła? Ale śliczna jest, napewno szybko znajdzie domek :loveu: Quote
Ada-jeje Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Takie BOSTWO napewno nie bedzie dlugo na domek czekac. Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 witam maleństwo:loveu: :loveu: :loveu: Quote
rotek_ Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 wielka metamorfoza....:multi: gratulacje Quote
Beata25 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ojej jaka bidulka :-( Wielki ukłon w strone osób które ja ratowały !!! Teraz wygląda slicznie :loveu: Quote
Justysia i Grześ Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Jest prześliczna :loveu: I do tego tak bardzo mi przypomina naszego Ronka w dzieciństwie :loveu: Jej, no zakochałam się :loveu: Nie wiem czy się przydadzą, ale nie mogłam się powstrzymać :lol: Nie robiłam tła bo na tym wygląda prześlicznie :) Ps. Mam nadzieję, że mogłam wykorzystać zdjęcie - ??? Quote
Paulina_mickey Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 [quote name='Justysia i Grześ']Jest prześliczna :loveu: I do tego tak bardzo mi przypomina naszego Ronka w dzieciństwie :loveu: Jej, no zakochałam się :loveu: Nie wiem czy się przydadzą, ale nie mogłam się powstrzymać :lol: Nie robiłam tła bo na tym wygląda prześlicznie :) Ps. Mam nadzieję, że mogłam wykorzystać zdjęcie - ??? już mam malutka w podpisie:loveu: Quote
pani_stanislawa Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 [quote name='Justysia i Grześ']Jest prześliczna :loveu: I do tego tak bardzo mi przypomina naszego Ronka w dzieciństwie :loveu: Jej, no zakochałam się :loveu: Nie wiem czy się przydadzą, ale nie mogłam się powstrzymać :lol: Nie robiłam tła bo na tym wygląda prześlicznie :) Ps. Mam nadzieję, że mogłam wykorzystać zdjęcie - ??? Pewnie ze mogłas:) . Wielkie dziekie. Kazda pomoc jest na miare złota :) (żebym jeszcze potrafila te banarki umiescic w swoim opisie:P) Dziś bylam u Smoły! rozmawialam z pania weterynarz i mimo iz Smoła jakis czas temu sie przeziebila, dziś czuje sie swietnie. Tryska energia, jest puchata i coraz bardziej otwarta. Wspaniala jednym slowem ! Aż dziw bierze, ze ludzie jeszcze o nią sie nie bija :P aleeee..... to tylko kwestia czasu, ja to wiem ;) Quote
madzia828 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 śliczna niunia :loveu::loveu: biedaczka tyle przeszła:shake: teraz musi szybko domek znaleźć;) Quote
Guest monia3a Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Śliczna i jaka puchata :loveu: Szybko znajdzie domeczek :loveu: Quote
Maupa4 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 my też dołączamy do fanek puchatego malucha ... Quote
pani_stanislawa Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Smołczak sie przypomina ! Quote
gallegro Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Jaka śliczna Smółka. Niezwłocznie wystawię maleństwo na Allegro. Quote
red Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Dzięki wszystkim, którzy uczynili z takiej biednej smołki piękną puchatą laleczkę. To niesamowite, jaka jest teraz śliczna. Poprosiłam Gallegro o allegro dla malutkiej, na pewno się szybko ktoś zgłosi.... Quote
red Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 gallegro napisał(a):Jaka śliczna Smółka. Niezwłocznie wystawię maleństwo na Allegro. Nie wiedziałam, że ona ma wątek. Dzięki Tomku, pokaż ją jaka była i jaka jest. Szkoda jej braciszka, że tak zginął, brak słów... Quote
basia0607 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Pierwsze to łzy rozpaczy ,drugie to łzy szczęścia.Nie mogę zagladać na Dogo przed spaniem !!! Quote
pani_stanislawa Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 gallegro napisał(a):Jaka śliczna Smółka. Niezwłocznie wystawię maleństwo na Allegro. piekne dzieki :) Załozylam Smole wątek, bo juz za dlugo siedzi w schronie. Potrzeba jej domu, zasluguje na niego, po tym co przezyla! Pozatym tyle wysilku wsadzilismy w jej upiekszenie, ze psinka nie moze zmarnowac sie w takim miejscu. Jest naszym malym schroniskowym "brzydkim kaczatkiem", ktore przemienilo sie w łabądka :) Quote
DusHka Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 jest pieknoscia ten puszczulek piekny i jaka puchata kto przygarnie do serca Smółke?? na co czekaćie człowieki :) Quote
gallegro Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Śliczna Smółka szuka domku na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=242678325 >Pani Stanisławo, może podać Twój nr tel.? Quote
pani_stanislawa Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 [quote name='gallegro']Śliczna Smółka szuka domku na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=242678325 >Pani Stanisławo, może podać Twój nr tel.? nie ma problemu. 501-120-766 :) Quote
Recommended Posts