Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Smoła mimo swojego mlodego (ok. 3 miesiace)wieku przezyla cos ,wobec czego nie mozna przejsc obojetnie. Mianowicie suczka trafila do radomskiego schroniska w stanie tragicznym, niemal ze cala powierzchnia jej skory/siersci byla oblepiona asfaltem.Smólka nie mogla sie swobodnie poruszac, byla na skraju wyczerpania. Czas trwania usuniecia substancji smolistej to 4 dni , w procesie uczestniczyly 4 osoby .Suczka byla kąpana w oleju parafinowym ,spozywczym, plus miala usuwane za pomoca nozyczek jakies wieksze kawalki zaschnietego asfaltu.
Obawialismy sie ze psinka nie przezyje na skutek zatrucia sie owymi substancjami (niestety wylizywala sie i to budzilo nasze obawy..>. Naszczescie nasz trud nie poszedl na marne!!! :) Dzis mozemy obserwowac jak suczka robi wielkie postepy, jak przelamuje pierwsze lody , dażac do obcowania z czlowiekiem, jak sie cieszy, jak lize nas po nosach :).

Wielkie dzieki pani, ktora suczke przywiozla do schroniska, gdyby nie ona znajac zycie nie byloby jej juz miedzy zywymi.Robotnicy z budowy - Smoły braciszka zatlukli kijami , myslac ze to lis! Nietrudno sie domyslic ,że ona bylaby druga w kolejnosci.....

Smole potrzebny jest dom. Pobyt w schronisku nie sluzy jej dobrze, przez to miejsceie nie moze otworzyc sie w pelni. Nikt nie jest w stanie poswiecic jej tyle czasu ile byloby wskazane.Ona potrzebuje tylko milosci i zaufania.Napewno odwdzieczy sie dwukroc ,jak nie stukroc !:)

kontakt:
e-mail: panistanislawa@gmail.com

Prosimy o POMOC!:)

Zdjecia przedstawiajace metamorfoze smoly, czyli od asfaltowego psiaka, po piekna puszysta ksieżniczke :)

i wielkie BooooM :)

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest prześliczna :loveu:
I do tego tak bardzo mi przypomina naszego Ronka w dzieciństwie :loveu:
Jej, no zakochałam się :loveu:

Nie wiem czy się przydadzą, ale nie mogłam się powstrzymać :lol:

Nie robiłam tła bo na tym wygląda prześlicznie :)

Ps. Mam nadzieję, że mogłam wykorzystać zdjęcie - ???

Posted

[quote name='Justysia i Grześ']Jest prześliczna :loveu:

już mam malutka w podpisie:loveu:

Posted

[quote name='Justysia i Grześ']Jest prześliczna :loveu:

Pewnie ze mogłas:) .
Wielkie dziekie. Kazda pomoc jest na miare złota :)
(żebym jeszcze potrafila te banarki umiescic w swoim opisie:P)

Dziś bylam u Smoły! rozmawialam z pania weterynarz i mimo iz Smoła jakis czas temu sie przeziebila, dziś czuje sie swietnie. Tryska energia, jest puchata i coraz bardziej otwarta. Wspaniala jednym slowem ! Aż dziw bierze, ze ludzie jeszcze o nią sie nie bija :P aleeee..... to tylko kwestia czasu, ja to wiem ;)

Guest monia3a
Posted

Śliczna i jaka puchata :loveu:
Szybko znajdzie domeczek :loveu:

Posted

Dzięki wszystkim, którzy uczynili z takiej biednej smołki piękną puchatą laleczkę. To niesamowite, jaka jest teraz śliczna. Poprosiłam Gallegro o allegro dla malutkiej, na pewno się szybko ktoś zgłosi....

Posted

gallegro napisał(a):
Jaka śliczna Smółka.
Niezwłocznie wystawię maleństwo na Allegro.

Nie wiedziałam, że ona ma wątek. Dzięki Tomku, pokaż ją jaka była i jaka jest. Szkoda jej braciszka, że tak zginął, brak słów...

Posted

gallegro napisał(a):
Jaka śliczna Smółka.
Niezwłocznie wystawię maleństwo na Allegro.

piekne dzieki :)

Załozylam Smole wątek, bo juz za dlugo siedzi w schronie. Potrzeba jej domu, zasluguje na niego, po tym co przezyla!
Pozatym tyle wysilku wsadzilismy w jej upiekszenie, ze psinka nie moze zmarnowac sie w takim miejscu. Jest naszym malym schroniskowym "brzydkim kaczatkiem", ktore przemienilo sie w łabądka :)