Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

panowie są baardzo odważni ale podobno na widok strzykawki słabo im się robi :cool3:..nie wspomnę już o tym,że jak dowiedzieli sie,że Bolo to kastrat to wydobyli z siebie jęk "łącząc się w bólu ze stratą Bolka" :evil_lol:

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obawiam się,że oni chyba nie do końca uwierzyli,że Boluś "tylko" na psy się rzuca :cool3:..mimo,że Boluś zachowywał się wzorowo.
Jak wyprowadziłam Bolusia z auta to zareagowali jakbym przywiozła aligatora na smyczy ale za jakiś czas się przekonają,że to naprawde miły i serdeczny zwierz.;)

Pewnie jutro jak pójde robic mu zastrzyk to zaczną odmawiać: "wieczne odpoczywanie.." w mojej intencji :lol:.

Posted

Nooo... to się super cieszę:evil_lol: a Grzesiek to już w ogóle pewnie skakał do góry z radości;)
A Boluś to naprawdę fajny psiur, jesli pominąć "niechęć" do psów- do ludzi jest świetny, tak, że spokojnie- nie pozjada nikogo w firmie:evil_lol:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Nooo... to się super cieszę:evil_lol: a Grzesiek to już w ogóle pewnie skakał do góry z radości;)
A Boluś to naprawdę fajny psiur, jesli pominąć "niechęć" do psów- do ludzi jest świetny, tak, że spokojnie- nie pozjada nikogo w firmie:evil_lol:

ja wiem,że on człowiekowi krzywdy nie zrobi..ale jak to przetłumaczyć "chłopom"??? :evil_lol:

Posted

najśmieszniejsze jest to,że pomysł przywiezienia psa nie wyszedł ode mnie tylko od nich...chcieli dużego,groźnego..itp. udało mi sie im wypersfwadować,że przecież jesli będzie groźny to także dla nich... i przywiozłam miśka,który właściwie tylko wyglądem może wystraszyć... no i wystraszył wszystkich bez wyjątku :lol:
nie pomogły nawet demonstracje,że Boluś daje się miziać bo brzuchu (pomimo,że po kastracji jest jeszcze trochę przewrażliwiony na tym obszarze), że daje podejść do miski..itd... panowie wyszli z założenia,ze on pozwala na to tylko mi..a ich zje jak tylko sie do niego zbliżą :cool3:
teraz czeka mnie socjalizacja tych panów.. czego nie brałam pod uwagę :crazyeye:

Posted

Wiem,wiem..i miałam je zrobić już dzisiaj..ale tyle maneli zabierałam ze sobą,że w końcu zapomniałam o aparacie.
zrobiłam dzisiaj Bolusiowi zastrzyk i wyczesałam go (był bardzo grzeczny)..byliśmy na spacerku i z przyjemnością stwierdzam,że Bolusiowi podoba się "nowy domek"..wyspał sie już w budzie..pozwiedzał teren i za każdym razem kiedy wychodzi z kojca sam nastawia głowę do załeżenia kagańca..jakby wiedział,że to bilet do wyjścia.:lol:

Zakładając ten wątek wychodziłam z założenia,że znajdę odpowiedniego psa..zawiozę do firmy i tyle.. ale już wiem,że nie tak to będzie wyglądać :evil_lol:..przywiązałam się do tego "niedźwiadka" i postaram się go trochę szkolić..na ile czas mi pozwoli. To bardzo pojętny psiur i chcę mu zapewnić trochę pracy intelektualnej :cool3:.
Na szczęście okazało się,ze Bolo przekonał do siebie jednego ze stróży i pan sie go nie boi..dzieki temu będzie miał z kim chodzić na spacerki i kogos kto będzie się nim zajmował bardziej niż tylko karmił i poił :multi:

Posted

Być może Bolo jest i groźny, ale chyba naprawdę trzeba by mu nadepnąć bardzo mocno na odcisk. Przecież to sam uśmiech i wdzięk. Jak to dobrze, że ma domek:loveu::loveu::loveu:

Posted

niestety okazało sie,że Bolo to rzeczywiscie bezlitosny zabójca..:placz:..wczoraj bez mrugnięcia okiem i z zimną krwią pozbawił życia ponad tuzin niewinnych istot- na moich oczach zabił całą chmarę komarów..siedział spokojnie..czekał aż któryś podleci blisko pyska i atakował bez ostrzeżenia..chyba zmienimy mu imię na Raid :cool3:

Posted

Shanara, dziewczyno, czy ty wiesz jak się czyta ten początek?!!! Chcesz czytających o zawał przyprawić? A mogłabyś mi go wypożyczyć? dzisiaj całą noc jedna taka bestia co chwilę zadawała mi pytanie śśśśśśśśpisssssssszzzzzzzz i bez pytania wypijała moją krew:diabloti:

Posted

*Gwiazdeczka* napisał(a):
P.S. Czy moze mi ktoś udzielić więcej info nt. brązowego dobermana z tego wątku?

spróbuj sie czegos dowiedzieć od osoby,która go "proponowała"..powie Ci przynajmniej gdzie go wyszukała ;)

Posted

*Gwiazdeczka* napisał(a):
P.S. Czy moze mi ktoś udzielić więcej info nt. brązowego dobermana z tego wątku?

Czy chodzi o tego psa?

DOBERMAN
Doberman trafił do nas w maju z Siemianowic, ma ok. 3 lat, jest nieufny
i wykazuje niestety troszkę agresji, bezdomny, nadaje się do pilnowania,
do domu nie polecałabym go

Posted

Ależ co tu się wyrabia?!?:angryy: To jest wątek Bolusia! Proszę stąd zmykać!

...no chyba, że go trochę popodziwiacie...:loveu:

A gdzie obiecane fotki?????????? Oj, Shanara...:mad: