graszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 A może ten, wiek odpowiedni i blisko bo z Wrocławia. tu link do jego wątku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7033201 ONek 8 m-czny pilnie szuka domu Wrocław Ok 8 m-czny owczarek, piesek, do adopcji od 17.09 tak strasznie spragniony miłości i pieszczot! W boksie nie może sobie poradzić zadręczany i wiecznie napadany przez inne psy przy jakiejkolwiek próbie zainteresowania się nim! Tak strasznie potrzebuje kontaktu z człowiekiem-ma to wypisane w swoich przecudnych czarnych oczętach. Wyrośnie na ślicznego i dużego przyjaciela. Quote
graszka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Jest jeszcze takie cudo w Rybniku, ponoć z silnym instynktem terytorialnym IDEALNY STRÓŻ link do jego wątku na owczarkach http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=11903&PN=2 Temat: DONek w Rybnickim schronie Rasa: OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY Płeć: PIES Wiek: OK. 2LAT Wielkość: DUŻA Trafił do schroniska z: RYBNIK Charakter: PIES JEST BARDZO PRZYJACIELSKI I ŁAGODNY. TROCHĘ PRZESTRASZONY. NADAJE SIĘ NA STRÓŻA. Do swojej klatki w puści tylko zaufane osobe. Na obce groźnie szczeka Quote
Shanara Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 jesuuu no teraz to mi narobiłyście :placz:myślałam,że będzie trudno znaleźć odpowiedniego psa..a teraz wysyp. dziękuję za wszystkie propozycje..pies zostanie wybrany już w tym tygodniu (myślę,że będzie to któryś z Rybnika) bardzo proszę o kontakt wolontariuszy ze schroniska w Rybniku o kontakt..albo osoby,które chociazby czasami tam zaglądają. Quote
Shanara Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 [quote name='Natussiaa']W schronisku w Rybniku jest fajny misiek: RUDY OBROŃCA Mam około 2 lat. Jestem mieszańcem. Może nie widać na zdjęciu, ale jestem dużym psiakiem. Jeżeli potrzebujesz stróża, obrońcy swojego terenu jestem idealny dla Ciebie. Tu jest mi ciasno. Nie zostawiaj mnie tutaj. ten piesek trafił już do adopcji :lol: [quote name='graszka']Jest jeszcze takie cudo w Rybniku, ponoć z silnym instynktem terytorialnym IDEALNY STRÓŻ Rasa: OWCZAREK NIEMIECKI DŁUGOWŁOSY Płeć: PIES Wiek: OK. 2LAT Wielkość: DUŻA a tego odebrał właściciel :loveu: Psiakom sie poszczęściło..a ja dalej szukam :cool3: Quote
Paulina87 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 To ja jeszcze zaproponuję 2 suczki z Ostrowa Wlkp. Pierwsza, być może zgubiła sie swojemu właścicielowi, zadbana i usłuchana. Sympatyczna suńka. druga suczka, została przywieziona wczoraj z interwencji. Na razie za dużo o niej nie wiadomo, nawet nie mam 100% pewności, że to suczka, bo ma większy brzuch. Więc albo nadwaga albo ciąża :shake:. Łagodne, spokojne psisko. Quote
Shanara Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 ale ja szukam PSA..a nie suczki :-( Quote
Shanara Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 właśnie wróciłam z wrocławskiego schroniska :placz: niestety dwa psy,które "wyszperałam" okazały sie psami trudnymi i pani w schronisku uprzedziła,że trzeba włożyć dużo pracy w to,zeby mogły funkcjonować normalnie (są agresywne ze strachu i neurotyczne)..a niestety na to nie ma warunków... jest jeszcze psiak,który narazie jest na kwarantannie i po odbiorze będzie wymagał leczenia nie znalazłam psiaka,którego wkleiła graszka a psie oczy patrzące z nadzieją przez kraty będą mi sie śniły przez najbliższy rok :placz: Quote
andzia69 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 u nas są jeszcze takie spore psy szukające domu: Igor - kolejny pies wyrzucony w Borkowie - miejscowości letniskowej. Jest średniej wielkości, ale masywnie zbudowany. Trudno określić jego wiek, ale zęby ma zdrowe i ładne. Może mieć około dwóch lat. Początkowo trzymał się na dystans, ale po jakimś czasie dał się pogłaskać, a potem nakarmić. A jeszcze później chciał się bawić. Pies zna podstawowe komendy - wykonuje polecenia "siad", "leżeć", podaje łapę. Jest miły, garnie się do ludzi. Ma długą i zaniedbaną sierść, a w dodatku strasznie się drapie. Nero - już od dłuższego czasu błąkał się w Kielcach. W końcu udało się go złapać dzięki suce jednej pani, za którą poszedł na posesję naszej znajomej. Psiak bardzo długo był nieufny, ale Elwira karmiła go już od jakiegoś czasu, był też dokarmiany przez inne osoby, więc już trochę mniej się bał. Pies jest piękny i młody, ma ok. roku. Bary - kolejny ON-ek, tym razem długowłosy. Jego właściciel sprzedał połowę domu i psa już nie chce. Pies cale swoje 3-letnie życie spędził w kojcu widocznym na zdjęciu i równie pięknej budzie. Ludzie go nie wypuszczali bo nie zdążyli przez tyle lat ogrodzić terenu. A jak raz go wypuścili to upolował kurę sąsiada i na tym skończyły się jego "spacery". Quote
Natussiaa Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 do schroniska niedawno trafił taki śliczny wielki misiek: pies duży Bernardyn /kwarantanna http://www.chorzow.schronisko.com/ Quote
graszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Ten Kielecki Bary, to cudniak nie Shanara, tylko okrutnista droga. Już napisałam do dziewczyny, która zamieszczała tego 8-miesięcznego onka, czy coś więcej wie, czy jest jeszcze w schronisku Quote
Shanara Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Bary rzeczywiście b.fajny tylko daleko. Przeglądałam "owczarki w potrzebie" ale spora część juz jest nieaktualna. Czasu jest coraz mniej..bo w firmie zaczynają sie niecierpliwić.. to co prawda moja wina,że nie potrafie podjąć decyzji ale cały czas mam takie wrażenie,że jeszcze sie tu nie pojawił "ten właściwy" pies. Quote
Aska7 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [quote name='Goska76']U nas w schronisku - Śląśk- jest super kochany Niedźwiadek - mocno przeżywa pobyt w schronisku - jest w nim od miesiąca. Wiek - ok. 2 lata. Czy jest gdzieś link do tej suczki ? Quote
graszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Shanara a zajrzyj jeszcze tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82906 Quote
graszka Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Oto co napisała mi dziewczyna od tego młodego onka z Wrocławia /Majawrc/ Witam, niestety ale nie mam pojęcia, ostatnio tam byłam w zeszły piątek! Najlepiej zadzwonić i zapytać, on był w ostatnim boksie po lewej stronie, mial nr:151, Może jak był na samym końcu to go przeoczyłaś Shanara. Tam przecież oczopląsu można dostać, tyle tych bidek na człowieka patrzy.:shake: Quote
Shanara Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 można dostać nie tylko oczopląsu...:placz: wybiorę sie tam jeszcze jutro to poszukam jeszcze... Quote
missy87 Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 psy z Ostrowa Wielkopolskiego ( to tylko 100 km od Wroclawia )Ben- bernardyn, ok 2 latChan-kaukaz, ma 4 lata, ale jednak stwierdzilam ze wspomne o nim, gdyz idealnie nadaje sie na stroza, jest ogromny, odstrasza wygladem, ale dla swoich opiekunow jest lagodny Quote
Koperek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Shanara nie uwierzę, jak mi powiesz, że u nas w schronie nie ma stróżującego psa! Zamiast chodzić po boksach i się zastanawiać to idź do biura i powiedz, jaka sprawa, a napewno Ci podpowiedzą! Nie wiem, czy już to pisałam, ale zgłoś się do p. Lidki- ona zna wszystkie psy i myślę, że coś poradzi;) Quote
Shanara Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Koperek..ależ są, tylko jak w czwartek tam byłam to pani była mocno zajęta..a ja tez nie miałam za dużo czasu na gruntowne poszukiwania (gdyż nawiałam z pracy i musiałam wracać)..ale jak mawiają "co ma wisieć nie utonie" :cool3: Dzisiaj ponownie wybrałam się do wrocławskiego schroniska... chodziłam, oglądałam, notowałam..niestety za diabła nie potrafiłam zdecydować..kiedy już miałam sobie dać spokój zobaczyłam GO.. samego w boksie..a koło niego pracownika,który czochrał go po głowie. Bolo jest dwuletnim rotkiem..oddanym przez właściciela z powodu "za małego mieszkania" (bez komentarza)..jest przekochanym, łagodnym miśkiem..aczkolwiek wyglądem może przestrazyć. Bolo ma jeden brzydki zwyczaj..a mianowicie absolutnie nie toleruje innych psów..niedawno zwiał boksu i zagryzł sunię..z tego powodu miał być uśpiony, ale jego opiekun p.Grzegorz go "ocalił" i Bolo dostał szansę.W tym miejscu chciałabym p.Gzegorzowi podziękować za pomoc i zaangażowanie. Kiedy spędziłam z nim chwilę..wiedziałam już,że to właśnie jego szukałam. W stosunku do ludzi jest bardzo przyjazny i pozwala ze sobą zrobić wszystko..ale nikt kto go nie zna nie wejdzie na teren posesji..bo Bolo ma paszczę jak aligator :evil_lol:. Bolo w trakcie jazdy samochodem był bardzo grzeczny..leżał sobie z tyłu ale znudziło mu się w pewnym momencie i przyszedł do przodu..pomagał mi zmieniać biegi :crazyeye:...a potem włączył wycieraczki:razz:..miałam z nim niezły ubaw, w końcu stwierdził,że dość zabawy i poszedł grzecznie do tyłu. W swoim nowym domku chyba się zadomowi szybko..bo zaraz po przyjeździe napił się, zjadł..i zaległ koło budy "kołami do góry". Trochę jest nieswój,bo parę dni temu przeszedł kastrację..ale powinien szybko dojść do siebie. Przez kilka dni musi jeszcze dostawać zastrzyki ale ogólnie jest w niezłej formie. Jutro zrobie mu kilka zdjęć. Bardzo dziękuję wszystkim,którzy pomagali mi szukać..ale wyszło na to,że "najciemniej pod latarnią"..i Bolo na mnie czekał we wrocławskim schronisku.:multi: Quote
graszka Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 No to bardzo sie cieszę i z niecierpliwością czekam na zdjęcia. :multi: Quote
Shanara Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 znalazłam na innym forum jego zdjęcie jeszcze ze schroniska: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Grzesiek pewnie szczęśliwy ;)Ciesze sie, ze historia Bolo skonczyla sie tak, a nie inaczej.:multi:Miejmy nadzieje, ze juz nigdy nie bedzie musial wracac do Schroniska.. Quote
Koperek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 Shanara na to nie pozwoli, prawda??:mad::mad: :evil_lol: Quote
Shanara Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Grzesiek pewnie szczęśliwy ;)Ciesze sie, ze historia Bolo skonczyla sie tak, a nie inaczej.:multi:Miejmy nadzieje, ze juz nigdy nie bedzie musial wracac do Schroniska.. będę z Grzegorzem w kontakcie,żeby wiedział,że Bolkowi dobrze się powodzi ;)..gdyby nie rozmowa z Grzegorzem to nigdy bym się nie zdecydowała zabrać Bolka.. broń boże mnie nie namawiał jakoś specjalnie, ale pokazał mi jaki naprawdę jest Bolek :p [quote name='Koperek']Shanara na to nie pozwoli, prawda??:mad::mad: :evil_lol: Nie wróci :eviltong:.. będę o niego dbała, bo teraz "mój Ci on" :loveu:... poza tym będę go widywać częściej niż myślałam,bo okazało się,że mimo iż w firmie Bolo sie spodobał to nie ma chętnych do zrobienia mu zastrzyku :evil_lol:.. Quote
Koperek Posted September 22, 2007 Posted September 22, 2007 hahahaha To ci odważni panowie!:eviltong: hahaha Quote
Recommended Posts