Paulina87 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 To jeszcze dorzucę 2 psy z Ostrowa Wlkp. Ben - 2 letni bernardyn, pies "jednego pana", u nas w schronisku tylko jednej osobie ufa, chodzi z nią na spacery. Chan - około 3-4 lat, potężny Kaukaz. Doskonale sprawdzi sie w roli stróża. Jest nieufny w stosunku do obcych. Quote
Iskra73 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Pisze odnosnie Beziego z Brodnicy :) Dzis byl weterynarz , obejrzal sobie naszego pieska. Bezi jest w dobrej kondycji. Niestety jest wychudzony. Ładnie chodzi na smyczy , jest piekny. Ma piekny ogon, w ogole caly jest piekny. Z poczatku troche nieufny , ale pozniej juz jest dobrze. Ma dobry charakter:) Sama bym go wziela gdybym nie miala swoich 2 potworow:) Ma 3 lata. Niestety nie porobiłam zdjec, gdyz taka ze mnie guła ze nie wzielam karty do aparatu. Quote
Miśka79 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Proponuję tego Szukam domu dla kundelka błąkającego sie u mnie po osiedlu. Piesek jest zadbany, nie zaczepia ludzi, jest przyjaznie nastawiony Prawdopodobnie ktoś go wyrzucił albo sie zgubił. Ja niestety nie mogę go przygarnąć" Psina jest pod blokiem kiedy pada deszcz i jest tak zimno.Boję się, że nie przeżyje........Poza tym ta okolica jest nieciekawa.Moj e-mail to tes7s@wp.pl tel 0608 177 956 Link do wątku http://www.dogomania.pl/forum/showth...=1#post6683881 Quote
israel Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Co prawda nie pies tylko suczka ale do pilnowania idealna. Ma ok 3 lata, wzrost, futro nie jest specjalnie przyjacielska w stosunku do ludzi (musi nabrac zaufania) - niestety musi byc sama - nienawidzi innych zwierzat. Swietnie pilnuje - trzeba by ja wysterylizowac. http://schron-miedary.ovh.org/lr/index.php?zawartosc=psiaki&psiak=67 Quote
ulvhedinn Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 U nas jest kilka niezłych delikwentów. Po pierwsze wielki bernardyn, silny, zrównoważony samiec, nieufny wobec obcych, ale ogólnie spokojny. Po drugie wielka suka Aga, WYSTERYLIZOWANA- 3 lata, mix briarda. Nieufna i ostra wobec obcych, musi sie oswoić z nowymi ludźmi. Dla swoich staje się wielka pieszczochą... Niestety- umie przeskakiwac ogrodzenie, musiałoby byc wysokie. Stróż idealny- gwarancja, że nikt nieproszony nie wejdzie na jej teren. Może być niebezpieczna dla intruza. i jeszcze on: 563/07 Lepper - 5 lat, pies, średniej wielkości. Idealny pies do pilnowania posesji. Nie może mieszkać w mieszkaniu. Nie lubi dzieci. Quote
Likaa Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Kilka dni temu znaleziony został dobermanek w woj. dolnoslaskim, niewiem jaki jest wiek dobermana ale na starego nie wygląda. Doberman jest narazie zagubiony, bo jak przypuszczamy zostal wyrzucony z samochodu na granicy czechy-polska i wodzil wzrokiem za samochodami szukajac wlasciciela. Piesek jest lagodny lgnie do ludzi ale jak to doberman wyglada nieco groznie, mysle ze transport pieska do Wroclawia daloby sie zalatwic :) Tylko ze najpierw trzeba by bylo poswiecic mu troche czasu zeby sie odnalazl, bo jest zagubiony.. Sądze iż, jesli sie zaklimatyzuje sprawdzi sie w roli stroza .Jutro trafia do schronu, a w schronisku zagubi sie juz totalnie wiec czekam na decyzje . Numer kontakotwy : 602284031 !! czekam ! A tak wyglada w calosci: Jego watek: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6731381#post6731381 Quote
outsi Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Młody przystojniak z Lublina - z grubym futrem, niezwykle kontaktowy, entuzjastyczny, towarzyski i zupełnie bez agresji, bardzo żywiołowy i natychmiast nawiązujący przyjaźnie. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6753966#post6753966 Quote
Shanara Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 nie było mnie 2 dni..a tu coraz gęściej ;) bardzo dziekuje za wszystkie propozycje no to lecimy po kolei: 1.suczki odpadają (zwłaszcza te niewysterlizowane..bo nie ma miejsca gdzie sunia mogłaby byc po zabiegu). 2.łagodne, przyjacielskie psiaki odpadają...bo potencjalny intruz zobaczy przez siatkę cieszące sie do niego całym soba stworzenie to raczej nie zrezygnuje z wejścia na teren. 3.mimo,że uwielbiam benki to niestety wygladają bardzo przyjacielsko i ludzie nie zdają sobie sprawy,że to nie "wielkie misie" i ktoś mógłby wejść na teren a wtedy doszłoby to nieszczęścia. Zdecydowanie moimi faworytami są mixy kaukazów...więc wszystkie osoby które je wklejały poprosze o maksiumum informacji. W tym przyszłym tygodniu przedstawie propozycje "Prezesowi"..i zobaczymy co on na to :p. Quote
betinka24 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Kaukaz Bono jest juz wykastrowany i gotowy do adopcji!! Quote
Goska76 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 no to niedzwiadek odpada - po miesięcznym pobycie w schronisku okazało sie........ że to suczka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale jest kochana - byłam z nią na spacerku. Jest grzeczna, posłuszna i bardzo spragniona ruchu. Wiek około 3 lat (starte już conieco kielki) [quote name='Shanara']mogłabyś coś więcej o nim napisać??? [quote name='Goska76']U nas w schronisku - Śląśk- jest super kochany Niedźwiadek - mocno przeżywa pobyt w schronisku - jest w nim od miesiąca. Wiek - ok. 2 lata. Quote
ulvhedinn Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 shanara, mimo wszystko pokaz naszą Agę- jest wielka, faktycznie groźna i juz wysterylizowana, więc ten problem odpada.... strasznie mi jej żal, że się takl marnuje w boksie w schronisku:shake: Quote
Likaa Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 shanara, cóż szkoda wielka bo psiak jest zaibedzony i taki zagubiony.. a w tym schronisku do którego dzisiaj trafi to napewno sie nie odnajdzie.. Quote
Shanara Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 ulvhedinn napisał(a):shanara, mimo wszystko pokaz naszą Agę- jest wielka, faktycznie groźna i juz wysterylizowana, więc ten problem odpada.... strasznie mi jej żal, że się takl marnuje w boksie w schronisku:shake: ciotka..pokaże im Agę..ale wiem co powiedzą: że wyglada jak z Muppet Show..a oni chcieli psa,który i wygladem odstraszy.Aga jest u nas na Skarbowców?? Quote
Shanara Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Goska76 napisał(a):no to niedzwiadek odpada - po miesięcznym pobycie w schronisku okazało sie........ że to suczka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale jest kochana - byłam z nią na spacerku. Jest grzeczna, posłuszna i bardzo spragniona ruchu. Wiek około 3 lat (starte już conieco kielki)o jasny holender :crazyeye::crazyeye: ..szkoda bo bardzo mi sie podobał/a ale suczki nie moge zabrać Quote
Shanara Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='betinka24']Kaukaz Bono jest juz wykastrowany i gotowy do adopcji!! czy Bono ma swój wątek na dogo? Quote
ulvhedinn Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Shanara napisał(a):ciotka..pokaże im Agę..ale wiem co powiedzą: że wyglada jak z Muppet Show..a oni chcieli psa,który i wygladem odstraszy.Aga jest u nas na Skarbowców?? Ona tak tylko na fotach- potrafi na widok obcego przybrac bardzo groźną postawę... tak jest u nas w schronisku... Quote
Shanara Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 ulvhedinn napisał(a):Ona tak tylko na fotach- potrafi na widok obcego przybrac bardzo groźną postawę... tak jest u nas w schronisku... pokażę ją "Prezesowi" ale obawiam się,że szuka zupełnie innego psa :shake: Quote
betinka24 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='Shanara']czy Bono ma swój wątek na dogo? Nie niestety nie ma!!! Ma tylko allegro Oto link:http://www.allegro.pl/item243156373_piekny_kaukaz_szuka_domu.html Quote
betinka24 Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Maciek to niesamowicie piękny i wyjątkowy, młody (ok.1,5 roczny) pies. Maciuś jest pełen energii i szczenięcej ufności w człowieka. Jest bardzo łagodny i przyjacielski, chętnie nawiązuje kontakt z człowiekiem. To cudowny, jednocześnie radosny, rozbrykany i grzeczny psiak który szuka kochającego domu! tel.0-502 204 595 madziorek23@poczta.onet.pl lub 0-508 542 073 Quote
andzia69 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Drucik, ma w tej chwili ok. roku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44686&page=2 Quote
Shanara Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Drucik wygląda na niedużego psiaka..a na jego wątku zdjęć wiele nie znalazłam.Wiek i temperament wydaje sie idealny..napisz czy on jest wielkości Onka czy mniejszy. Quote
andzia69 Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Shanara napisał(a):Drucik wygląda na niedużego psiaka..a na jego wątku zdjęć wiele nie znalazłam.Wiek i temperament wydaje sie idealny..napisz czy on jest wielkości Onka czy mniejszy. Prosilam Majee coby zajrzala tutaj, bo to ona się nim opiekuje - z tego co wiem on jest wielkości onka.Myślę,że wieczorem Majaa się pojawi. Quote
Koperek Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Ostatnim rzutem na taśmę: 767/07 3 lata, pies, średni. Dobrze pilnuje. Właścicielowi oddaje serce. Źle czułby się w bloku. Zadziorny w stosunku do innych psów. Niestety nie wkleję zdjęć- jeszcze spróbuję... Nie udaje mi się- nie moje zdjęcia:shake: Quote
Shanara Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Koperek zdjęcia możesz wysłać mi na maila shanara@wp.pl Quote
Koperek Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Napiszę do Negri, żeby Ci wysłała- to ona je robiła i pójdzie sprawniej. Mogę tylko określić: Pies jest długowłosy, o gęstym podszerstku, ciemno- brązowy w pręgi, ma maskę czarną na kufie, pysk ma podobny do loenbergera (tylko ta rasa mi przychodzi na myśl). Jest jeszcze Bernardyn- ma 2 lata, nieufny i ostrożny do obcych, będzie świetnie pilnował dużego terenu pod okiem doświadczonych opiekunów. Co Ty na to?:cool3: Quote
Recommended Posts