Shanara Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 W firmie mojego męża jest miejsce dla młodego psa-stróża. Będzie miał zapewnioną porządną budę (osobiście tego dopilnuję), w ciagu dnia będzie przebywał w dużym kojcu..w nocy będzie biegał "luzem".Psem będą się stale opiekować i przebywać blisko niego 2 osoby. Będzie miał zapewnioną opieke weterynaryjną i odpowiednie żywienie. Dodatkowe wymagania są takie: pies w wieku nie więcej niż 1,5 roku, wielkości od ON-ka wzwyż, rodzaj sierści przystosowany do przebywania na dworze, silny instynkt terytorialny (lub predyspozycje). Preferowana płeć: samiec Quote
Paulina87 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Psy z Ostrowa Wlkp. około 3 tygodniowy szczeniak (do odbioru za miesiąc), jego mama jest duża mama piesek Billa suczka 1,5 roku, mix owczarka, duża nie przepada za innymi psami, lubi szczekać, nieufna do obcych, ale do osób, które zna bardzo przyjacielska. Suczka - szczeniak, będzie duża wielkości ONka lub większa Quote
betinka24 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Rudy to chodzące szczęście, z radości merda całym sobą, skacze, podgryza w ręce, nieprzerwanie zachęca do zabawy. Reaguje na siad (na jakieś 5 sekund , ponieważ brakuje nam czasu, by go uczyć). Pies jest młody, ładny, duży i choć jeszcze trochę chudy, to jednak towarzyski i pełen nadziei na lepszy los .Rudy został zabrany w ostatnim momencie z pseudoschroniska w Krzyczkach, gdzie był niemal zagłodzony . Żyje, jednak bardzo potrzebuje pomocy ,domu, troski i chęci w pokazywaniu mu świata na nowo. Zachowuje się jak rozbrykane szczenię , ale szybko i chętnie się uczy, chętnie też spędza czas z człowiekiem. Obecnie przebywa w szpitalnej klatce, gdzie nie ma zbyt wielkiej szansy na zabawę i naukę. Jest już zdrowy, jednak nadal bezdomny. Przygarnijcie go, za odrobinę serca odwdzięczy się wielką miłością i wiernością !!! madziorek23@poczta.onet.pl Telefon 502-204-595 Quote
betinka24 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Bono (nr.2250/07)to wspaniały, piękny i młody (ok.3-4 letni) owczarek kaukazki. Jest niezwykle przyjacielskim i łagodnym psem. Jest grzeczny i posłuszny. Toleruje inne psy. Bono bardzo pragnie kontaktu z ludźmi, których naprawdę kocha. Uwielbia się przytulać i co chwila prosi o głaskanie. Taki wielki miś o gołębim sercu:) Wkrótce zostanie wykastrowany i będzie gotowy do adopcji. Szuka kochających i odpowiedzialnych właścicieli z domem z ogrodem. 0-502 204 595 madziorek23@poczta.onet.pl Quote
Natussiaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 suka duża miesz.kaukaza pies duży, owcz.podhalański ok.5lat pies duży ok.3lat http://chorzow.schronisko.com/ ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW SKR.POCZT.85; TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: schroniskochorzow@wp.pl Quote
Natussiaa Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 TROSZECZKĘ PODOBNY DO DOGA NIEMIECKIEGO[SIZE=1](Wielkością) :smile: Pies duży biały z łatami ma ok.1,5 - 2 lat, młody łagodny, trafił do nas z Będzina pod koniec maja jako bezdomny. http://chorzow.schronisko.com/ ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW SKR.POCZT.85; TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: schroniskochorzow@wp.pl Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Bardzo dziękuję za propozycję ale jeszcze raz podkreślę,że szukam młodego samca, który będzie mieszkał w budzie. Pies potrzebny jest od zaraz,więc nie wchodzą w grę psy,które są w trakcie leczenia. Poza tym pies nie musi być super przyjacielski bo ma spełniać funkcje psa stróżującego.Jeśli będzie nieufny wobec obcych to dobrze...będzie miał dwóch opiekunów i to do nich ma się przyzwyczaić. Pies powinien mieć odpowiednią sierść,więc mixy doga odpadają. Quote
kika22 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 To ja przedstawię psiaki z Kielc! Jeśli się jakiś spodoba, bedziemy myśleć o transporcie! Kontakt 0609 890 204 Ingrid - Niby nie jest bezdomna, jest w jakiejś firmie, ale nikt się tam nią nie interesuje. Jej roczny synek właśnie został komuś wydany, sunia została sama. Dziewczyna z TOZ zaproponowała właścicielowi firmy, że za darmo wysterylizuje sunię, ale nie chciał się zgodzić, powiedział, że w ogóle jej nie chce. Suka ma ok 5 lat, jest nie wysterylizowana. Bardzo miła psinka, spragniona kontaktu z człowiekiem. W godzinach otwarcia firmy jest zamykana w kojcu, kiedy firma jest zamknięta biega po placu. Jest zrezygnowana, smutna ale kiedy się ja pogłaska, pogada do niej wówczas jej oczy znowu nabierają blasku. Potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna. Suka nic nie umie, jeśli ktoś sie zdecyduje na adopcję, będzie musiał włożyć trochę pracy w jej wychowanie. Od zawsze mieszkała w budzie, na kanapę sie raczej nie nadaje. Nie umie chodzić na smyczy. Ostatnie, kiepskie wiadomości o Ingrid: oszczeniła się, z 6 szczeniąt zostało jedno, które suka złapała w zęby i uciekła. Reszta została zabita. Zdjęcie synka Ingrid - Kluska - w wątku zbiorowym "szczenięta z Kielc". Jest już gotowy do adopcji. Igor - kolejny pies wyrzucony w Borkowie - miejscowości letniskowej. Jest średniej wielkości, ale masywnie zbudowany. Trudno określić jego wiek, ale zęby ma zdrowe i ładne. Może mieć około dwóch lat. Początkowo trzymał się na dystans, ale po jakimś czasie dał się pogłaskać, a potem nakarmić. A jeszcze później chciał się bawić. Pies zna podstawowe komendy - wykonuje polecenia "siad", "leżeć", podaje łapę. Jest miły, garnie się do ludzi. Ma długą i zaniedbaną sierść, a w dodatku strasznie się drapie. Quote
kika22 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 I jeszcze taka bida: Duży - ma ok. 4-5 lat, jest bezdomny. Koczuje w pobliżu jakiejś hurtowni. Właścicielom to oczywiście przeszkadza i powiadamiają schronisko, gdzie jak wiadomo nic dobrego go nie czeka. Piesek jest spokojny, łagodny, ale potrafi pilnować. Mógłby być gdzieś do stróżowania, ale w dobre warunki. - Szorstkowłose psy z Jaskini "Raj" - z tego wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61127 Quote
gigi-44 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 na stróża myślę że owczarek jest idealny zresztą sama oceń http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=11769 Quote
Goska76 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 U nas w schronisku - Śląśk- jest super kochany Niedźwiadek - mocno przeżywa pobyt w schronisku - jest w nim od miesiąca. Wiek - ok. 2 lata. Quote
terra Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 W schronisku w Mielcu jest ok. 4 letni pies w typie wilczarza. Kontakt: mielec@bezdomne.com lub mtoz1@tlen.pl www.mielec.bezdomne.com Galeria psa Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 [quote name='Goska76']U nas w schronisku - Śląśk- jest super kochany Niedźwiadek - mocno przeżywa pobyt w schronisku - jest w nim od miesiąca. Wiek - ok. 2 lata. mogłabyś coś więcej o nim napisać??? Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 według mnie idealnym psem byłby jakiś mix kaukaza, CAO lub leonbergera...i zdecydowanie wiek poniżej 2 lat oraz płeć męska. Quote
Goska76 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Piesio ma około 2 latka samiec - w schronisku mi mówiłi, że nie bedzie tyle miał. Bede w sobotę w schronisku to mu jeszcze w ząbki zajrzę - żeby to sprawdzić. Piesio został przywieziony z tak zwanej "łapanki'. Więc o jego przeszłości wile wiedzieć nie będziemy. Jest zasczepiony i odrobaczony. Ma grube futerko i doskonale nadaje sie do mieszkania na zewnątrz. Quote
MonikaP Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A może on?... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78752 Quote
brazowa1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Szkoda,ze daleko mieszkacie.Oto mc ałabaja z owczarkiem,z Sopotu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76663 bedzie niezawodnym strozem. Quote
Iskra73 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 mam mix kaukaza Wiecej zdjec na www.brodnica.schronisko.net W schronisku jest od tygodnia . Jutrogo wyprowadzimy. Jest piekny i super grzeczny . Ma ok 2 lat. Jak narazie wlasciciel sie po niego nie zglosil Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 [quote name='Goska76']Piesio ma około 2 latka samiec - w schronisku mi mówiłi, że nie bedzie tyle miał. Bede w sobotę w schronisku to mu jeszcze w ząbki zajrzę - żeby to sprawdzić. Piesio został przywieziony z tak zwanej "łapanki'. Więc o jego przeszłości wile wiedzieć nie będziemy. Jest zasczepiony i odrobaczony. Ma grube futerko i doskonale nadaje sie do mieszkania na zewnątrz.Czekam na dalsze informacje ;) [quote name='MonikaP']A może on?... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78752 no tak..ale skoro nie da się go nawet wyprowadzić z boksu to on teraz potzrebuje socjalizacji..a ja potrzebuje takiego "gotowego" [quote name='brazowa1']Szkoda,ze daleko mieszkacie.Oto mc ałabaja z owczarkiem,z Sopotu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76663 bedzie niezawodnym strozem.w wątku jest wyraźnie napisane,że absolutnie nie nadaje sie do samodzielnego stróżowania...to ja już nic nie rozumiem :roll: [quote name='Iskra73']mam mix kaukaza Wiecej zdjec na www.brodnica.schronisko.net W schronisku jest od tygodnia . Jutrogo wyprowadzimy. Jest piekny i super grzeczny . Ma ok 2 lat. Jak narazie wlasciciel sie po niego nie zglosilDaj znać jak się udał spacer, bo nie ukrywam,że dopisuje go "na listę" :p Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Iskra73 napisał(a):tak jest :)ten kaukaz to Bezi?? doczytałam na stronie,że ma ok.5 lat...to za dużo :placz: Quote
Iskra73 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Stronke robie ja i Ania :) Wpisalysmy tak na szybko wiek. Jak widzisz zdjecia sa zza krat. Jeszcze go dobrze nie obejrzalysmy :) bo to nowy nabytek. Jak robilam zdjecia to byl jego drugi dzien w schronie Jutro bedzie w schronie weterynarz, wyprowadzimy go i zobaczymy wszystko co i jak. Quote
Iskra73 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A na stronce wieczorem pojawi sie piekny owczarek , ktory tez raczej bedzie do wydania w dobre rece bo jego pan to pijak. Musze tylko zdjeciami sie zajac i je obrobic. Pies nie ma 2 lat. Quote
brazowa1 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Shanara,"nie nadaje do samodzielnego strozowania",tzn jezeli ktos chciałby zamknac psa na terenie,pojawiac sie tylko ,zeby rzucic mu zarcie i zniknac,pozostawiajac psa,zeby sobie w samotnosci dziczał-to nie bardzo.A tak ludzie sobie wyobrazaja strozowanie.Zdarzało nam sie,ze ludzie byli wielce zdziwieni,gdy nowy pies wpuszczony na teren i zamkniety na nim,bardziej byl zajety ucieczka niz pilnowaniem. Quote
Shanara Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Iskra73 napisał(a):Stronke robie ja i Ania :) Wpisalysmy tak na szybko wiek. Jak widzisz zdjecia sa zza krat. Jeszcze go dobrze nie obejrzalysmy :) bo to nowy nabytek. Jak robilam zdjecia to byl jego drugi dzien w schronie Jutro bedzie w schronie weterynarz, wyprowadzimy go i zobaczymy wszystko co i jak.no to czekam na info :p brazowa1 napisał(a):Shanara,"nie nadaje do samodzielnego strozowania",tzn jezeli ktos chciałby zamknac psa na terenie,pojawiac sie tylko ,zeby rzucic mu zarcie i zniknac,pozostawiajac psa,zeby sobie w samotnosci dziczał-to nie bardzo.A tak ludzie sobie wyobrazaja strozowanie.Zdarzało nam sie,ze ludzie byli wielce zdziwieni,gdy nowy pies wpuszczony na teren i zamkniety na nim,bardziej byl zajety ucieczka niz pilnowaniem. ok..w takim razie już wszystko wiem. Pies którego szukam ma pełnić rolę stróża ale bedzie miał opiekunów,którzy będa z nim..może nie cały czas ale nie ma mowy o zostawieniu psa samego sobie. Pies nie będzie miał cudnej rodziny i własnej kanapy..ale ludzie do których trafi napewno go nie skrzywdzą... bo już w tej chwili szukają "wypasionej" budy dla niego :lol: Chciałabym móc zabrać wszystkie psy,które wklejacie..ale nie da rady. Może za jakiś czas, kiedy pierwszy pies sie "sprawdzi" uda mi sie ich przekonać,że najlepiej "stróżują" duety :evil_lol: ..ale to narazie odległa przyszłość. Quote
Recommended Posts