Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kropeczka to sunia która błąkała się w Mszczonowie (małe miasteczko 40 km od Warszawy). Prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił z samochodu ponieważ podchodziła do każdego auta zaglądając do środka.

Początkowo była bardzo nieufna, nie podchodziła nawet do jedzenia. Jednak po kilku dniach udało się ją oswoić i nie było problemu z pogłaskaniem suńki czy z karmieniem.

Zaczęła nawet przychodzic pod mój blok, tak jak by wiedziała że dostanie jedzonko i nie zrobie jej krzywdy. Kropeczce trzeba było znaleść dom lub DT ponieważ nie radziła sobie jako bezdomny piesek (nie uważała na samochody, chodziła po jezdni)

DT już jest u wspaniałej Emilki, za co bardzo dziękuje. Kropeczka od niedzieli (02.09.2007r) jest w domku tymczasowym.

Była już na pierwszej wizycie u weterynarza ( Pani doktor określiła ją na około 10 miesięcy, jest zdrowa tylko zaniedbana)

Kropeczka już jest wykąpana, odrobaczona i czeka w domku tymczasowym na stały domek.

Posted

No i doczekała się Kropka swojego wątku . Teraz tylko potrzebny stały dom . Mam nadzieję ,że szczęście suni nie ominie i szybko znajdzie dom bo DT znalazła w iście ekspresowym tempie .

Posted

dodajmy że Kropka jest bardzo grzeczna, cicha, spokojna, nie szczeka,aczkolwiek dziś pierwszy raz od trzech dni szczeknęła na natrętnego psa:) toleruje koty, uwielbia dzieci; idealna byłaby dla kogoś spokojnego lub starszego choć zaczyna się rozkręcać i dziś nawet biegała z psem sąsiadów

Posted

Zrobiłąm Kropeczce kilka nowych banerków, ale od kilku dni nie działa mi fotosik. :bad-word:

Finansowo pomóc nie mogę, bo u mnie bardzo kiepsko z kasą, ale może wygrzebię coś na bazarek, chociaż więkoszość takich rzeczy już dawno poszło na inne bazarki.

Prosimy o pomoc. Grosik do grosza... :modla:

Posted

Nie, trzeba zapytać o warunki (najlepiej sprawdzić warunki dla psinki), i dać umowę adopcyjną do podpisania (konieczna sterylka), może jutro będzie więcej osób na dogo to ktoś może coś więcej powie (ja tak dokładnie się nie orientuje)

Posted

Tak naprawde to nie wiem, ale po tym co można poczytać to chyba pewniejsza jest umowa. Nie chce się tu wymądrzać bo nie mam doświadczenia, jutro rano zapytam kogoś bardziej doświadczonego.

Pozdrawiam Ciebie i Kropeczke

Posted

zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie a Kropeczka od razu go polubiła a wcale nie obdarza wszystkich jak leci miłością, np wczoraj przyszedł do nas w odwiedziny ktoś z rodziny to został obszczekany i to groźnie, no ale potem już machała ogonkiem:)