tusinka22 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Kropeczka to sunia która błąkała się w Mszczonowie (małe miasteczko 40 km od Warszawy). Prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił z samochodu ponieważ podchodziła do każdego auta zaglądając do środka. Początkowo była bardzo nieufna, nie podchodziła nawet do jedzenia. Jednak po kilku dniach udało się ją oswoić i nie było problemu z pogłaskaniem suńki czy z karmieniem. Zaczęła nawet przychodzic pod mój blok, tak jak by wiedziała że dostanie jedzonko i nie zrobie jej krzywdy. Kropeczce trzeba było znaleść dom lub DT ponieważ nie radziła sobie jako bezdomny piesek (nie uważała na samochody, chodziła po jezdni) DT już jest u wspaniałej Emilki, za co bardzo dziękuje. Kropeczka od niedzieli (02.09.2007r) jest w domku tymczasowym. Była już na pierwszej wizycie u weterynarza ( Pani doktor określiła ją na około 10 miesięcy, jest zdrowa tylko zaniedbana) Kropeczka już jest wykąpana, odrobaczona i czeka w domku tymczasowym na stały domek. Quote
Jo37 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 No i doczekała się Kropka swojego wątku . Teraz tylko potrzebny stały dom . Mam nadzieję ,że szczęście suni nie ominie i szybko znajdzie dom bo DT znalazła w iście ekspresowym tempie . Quote
tusinka22 Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Tak to prawda DT szybko się znalazł, aby tak samo było ze stałym domkiem! Quote
Kar0la Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Pokaż się Kropeczko. Trzeba będzie ruszyć z ogłoszeniami. A co z kontaktem? Quote
emilka_73 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 dodajmy że Kropka jest bardzo grzeczna, cicha, spokojna, nie szczeka,aczkolwiek dziś pierwszy raz od trzech dni szczeknęła na natrętnego psa:) toleruje koty, uwielbia dzieci; idealna byłaby dla kogoś spokojnego lub starszego choć zaczyna się rozkręcać i dziś nawet biegała z psem sąsiadów Quote
tusinka22 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Malutka grzeczniutka Kropeczka czeka na domek. Quote
tusinka22 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Potrzebne pieniążki na sterylizację suni, może ktoś dołoży grosika? Quote
Kar0la Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Zrobiłąm Kropeczce kilka nowych banerków, ale od kilku dni nie działa mi fotosik. :bad-word: Finansowo pomóc nie mogę, bo u mnie bardzo kiepsko z kasą, ale może wygrzebię coś na bazarek, chociaż więkoszość takich rzeczy już dawno poszło na inne bazarki. Prosimy o pomoc. Grosik do grosza... :modla: Quote
tusinka22 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Kropeczka szuka kochającego domku, jest bardzo malutka, ładniutka i grzeczniutka;) Quote
emilka_73 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 mam dwie chętne osoby, jak to się robi, jak przyjdzie i się spodoba to ot tak po prostu daję? Quote
tusinka22 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Nie, trzeba zapytać o warunki (najlepiej sprawdzić warunki dla psinki), i dać umowę adopcyjną do podpisania (konieczna sterylka), może jutro będzie więcej osób na dogo to ktoś może coś więcej powie (ja tak dokładnie się nie orientuje) Quote
emilka_73 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ale co daje taka umowa, tak naprawdę nic, nie wystarczy ustne zobowiązania? Quote
tusinka22 Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Tak naprawde to nie wiem, ale po tym co można poczytać to chyba pewniejsza jest umowa. Nie chce się tu wymądrzać bo nie mam doświadczenia, jutro rano zapytam kogoś bardziej doświadczonego. Pozdrawiam Ciebie i Kropeczke Quote
tusinka22 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Waży 7kg, jest bardzo spokojna, przyjazna do dzieci i innych zwierząt Quote
emilka_73 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Był przed chwilą zainteresowany Pan i zdecydował się , ma ją odebrać jutro,; Quote
emilka_73 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie a Kropeczka od razu go polubiła a wcale nie obdarza wszystkich jak leci miłością, np wczoraj przyszedł do nas w odwiedziny ktoś z rodziny to został obszczekany i to groźnie, no ale potem już machała ogonkiem:) Quote
Jo37 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Jak tam Kropka . Czy ewentualny dom zgadza się podpisać umowę adopcyjną . Quote
emilka_73 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 tak, tak, spisałam Pana, Kropeczka, poszła do dobrego domu Quote
emilka_73 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 stoją w korku na Grójeckiej, Kropka zwymiotowała:( Quote
tusinka22 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 to normalne, może nigdy nie jeżdziła samochodem, jak ją wiozłam do warszawy to też zwymiotowała bidulka. Quote
tusinka22 Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Kropeczka już jest w nowym domku!!!!!!!!!!:multi: Quote
Recommended Posts