izabela.szczepaniak Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Witam Pragnę wam przedstawić młodziutkiego bokserka TAJSONA ur. 06.2006r. A oto historia tego biedaka: Tego pięknego psiaka chciano oddać do schroniska niestety lub na szczęście nie przyjeli go z powodu przepełnienia. Nie wiem skąd miała info o tym psiaku ale to nie istotne. W tamtyn tygodniu zadzwoniła do mnie Ewelina(OCZY) Z INFO ŻE COŚ JEST NIE TAK Z BOKSIEM ŻEBYM SPRAWDZIŁA no i sprawdziłam....... . Bokser w domu był przywiązany na jakiś sznurkach do haka/gwoździa w ziemi, nie miał żadnego posłania ani miski leżał na gumolicie :angryy: na który również załatwiał swoje potrzeby fizjologiczne. :onfire: Dopiero moje głośne i dosadne stwierdzenie że pies stoi we własnym moczu skłoniło właścicielke do .... wytarcia podłogi ręcznikiem !!!!!! Boksio na nasz widok najpierw zaszczekał a po podejściu do niego przykucnoł, skulił się i zrobił pierwsze siku. Potem zaczął podskakiwać jak szalony i znowu zrobił siku ( oczywiście cały czas robił pod siebie i w tym stał). Gdy zapytałam sie właścicielki dlaczego chce go oddać stwierdziła że: " Jest do tego zmuszona ponieważ jej ojciec jest po wylewie a on chce wejść na łużko i może go zepchnąć i tragedia gotowa.Ojciec tej Pani je samodzielnie, ogląda telewizje, doskonale kontaktuje jak ktoś przychodzi wita się. Drógi powód dla którego pies ma opuścić mieszkanie to jest taki że skacze i szturcha jej kilkuletnią córkę pragnę zaznaczyć że córka nie ma 4-5lat tylko więcej." Według byłej właścicielki piesio jest grzeczny , nic nie niszczy w domu. Nigdy nie był puszczany bo "Pani" nie wiedziała czy przyjdzie jak go zawoła!!! Gdy zapytałam co z tym jego sikaniem "Pani" powiedziała że on tak zawsze i zaczeła wymieniać kogo on obsikał w domu oczywiście....!!! Następnie zapytałam czym karmiony był młodzieniec i usłyszałam " BYLE CZYM ON WSZYSTKO JE A ZRESZTĄ ON SIĘ NIE PATRZY NA JAKOŚĆ TYLKO NA ILOŚĆ" Po wyglądzie sierści wątpie czy był czesany. po przeczytaniu tego bardzo skruconego opisu nie trudno się domyśleć że Tajson niczego nie potrafi :shake: to nie było by takie straszne bo to młody psiak i mądry najgorsze w naszyn przypadku jest to że on załatwia się tam gdzie popadnie :cool1: a niestety nie mamy gumolitu ani kafelek w mieszkaniu. On nawet nie sygnalizuje zamiaru swojej potrzeby :shake: A oto kilka niezbyt dobrych fotek zaraz po zabraniu go z "domu" COŚ MI SIĘ CIŚNIE NA USTA ...... ALE NIE POWIEM BO TO MOGĄ CZYTAĆ DZIECI :stormy-sad: A pare zdjęć TAJSONA Quote
Kluska4 Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 No słoneczko to teraz czeka cię duuużo pracy :roll: Quote
AgaiTheta Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Tajson wymaga pilnie konsultacji lekarza. Ma jakies guzy na łapach i to zdaje się, że sprwia mu ból. Biedna psina :( Quote
izabela.szczepaniak Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 Tajson zaczyna robić ogromne postępy w zachowaniu i małe ale zawsze posępy w siusianiu :loveu: Quote
izabela.szczepaniak Posted September 4, 2007 Author Posted September 4, 2007 HOPA NA PIERWSZĄ , HOP :multi: Quote
Kluska4 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 To super, że jest coraz lepiej :loveu: Wiadomo już coś o tych guzach? Quote
izabela.szczepaniak Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 muszę się pochwalić :eviltong: WCZORAJ TAJSON ANI RAZU NIE ZROBIŁ SIKU W MIESZKANIU :multi: Quote
AgaiTheta Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Super!!!!!!!!!!!!! To zabieramy się za szukanie domu dla Tajsona!!!! Quote
maxi3 Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Na watku Przygrane psa jest dom dla mlodego boksera wZORACH dziewczyna ma nick MARMAR napiscie doniej. Z jakiej dzielnicy Bytomia jest psiaczek? Quote
marmar Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 tak tak czytalam ,dzis dopiero przedstawilam propozycje jak i Tajsona tak tez innych psiakow,ktorego wybiora nie wiem,po krotce napisze,iz poczatkowo jak to zwykle bywa szczeniak ok 6-12 tygodni,udalo mi sie wytlumaczyc a takze na przykladzie mojej suni 4 letniej sposob bycia jak i charakter bokserow,iz one sa z zasady przez cale zycie szczeniakami:evil_lol: ,wiec zostal problem z sunia czyli cieczka itd,tym bardziej ze zawsze mieli psa a nie sunie,wiec ja znow swoje ze sunie wysterylizuja i jest po klopocie,wiec oni swoje boja sie,wiec ja znow przyklad bety ,prosze zobaczyc s betina jest 3 dni po sterylce ,a zachowuje sie jak by jej nie miala,cieszy sie,zacheca do zabawy no i te 3 szewki ,ktore za 4 dni zostaan wyjete.Psa rowniez nalezy wykastrowac,aby nie interesowal sie cieczka,bo to rowniez uciazliwe.Udało mi sie wypertraktowac psa do roku czasu. Dzis przedstawiajac psiaki przyznali,ze musze przemyslec i podjac decyzje cala rodzina,bo to ma byc czlonek rodziny i wszyscy musza byc pewni ,ktory to ma byc psiak,wiec trzymajmy kcuki aby byl to Tajson,szczeniak zawsze szybciej znajdzie dom niz te juz niestety po roku. Quote
izabela.szczepaniak Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 Ale Tajson ma ponad rok :roll: dokładnie 15 miesięcy . Quote
izabela.szczepaniak Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 A oto filmik pt. " TAJSON I PTASIEK" Proszę się nie bulwersować posłaniem Tajsona jest to stara kołdra którą dostał z wiadomych powodów. " class="ipsImage" alt=""> i pare fotek : " class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt="">" class="ipsImage" alt=""> Quote
maxi3 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 poslanie ma przyzwoite,w pierzynkach przeciez lezec niemusi:lol: wazne ze ma ciepelko w dupke i super opieke. A co do wieku 15 miecy u bokserow to tak jak 5 miesieczne sczenie innej rasy, boxsie puzniej dojrzewaja :lol: Quote
izabela.szczepaniak Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Dziś Tajson:loveu: pojechał do nowego domku we Wrocławiu będzie miał za kompanów dwa kundelki i kotki chyba też dwa :placz: Tajsonek pewnie już w nowym domku :multi: Quote
AgaiTheta Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 Iza dzięki OOOOOOGROOOOMNEEEE!!!!!!! Ja już nie wiem jak dziękować :* I Tobie i Twojemu biednemu TZ. Ucmokaj go ode mnie :* Quote
Kluska4 Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ale wszystko szybko się potoczyło :multi: Kolejny boksik uratowany :loveu: Quote
marlena.gda Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Super, super, że ma domek. Nigdy nie zrozumiem dlaczego tacy ludzie jak poprzedni właściciele Tajsona biorą psa - ktoś ich zmusza czy co. Przecież jeśli to taki problem wystarczyło się nie decydować. Może jednak zampominam, że myślą o odpowiedzialności za zwierzaka tylko ci ludzie, którzy potrafią myśleć. Quote
Kluska4 Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 Zapraszam na bazarek - kubki z boksiem http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80496 Quote
Recommended Posts