Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Troszke mnie dziwi Wasze podejście, a szczególnie Twoje Meggi....

Myslałam, ze sie tutaj dowiem czegos konstruktywnego, że uzyskam pomoc na temat mojego pierwszego jakby nie było pieska...

A tutaj poprostu zieje nienawiścia.

Ktos CI musiał Meggi straszna krzywde zrobić, że tak nienawidzisz z całego serca, ze az jakies wywiady robisz. Dla mnie to poprostu niepojete...

Wnioskuje, ze ta Iza to fryzjerka z Karuska , tak ...

Nie miałam przyjemności jeszcze jej poznac, ale wkrótce to sie zmieni :)

Tak mi sie wydaje, ze najwieksza sadysfakcje to ma sie kiedy samemu ostrzyze sie własnego pieska - ja strasznie bym chciała, żeby kiedys tak było :)

Posted

Dengi,teraz to ja Ciebie nie rozumiem.Zadane pytanie brzmiało:którego fryzjera polecacie dla pieska?"JA poleciłam i swoje zdanie na ten temat wyraziłam i dalej się go trzymam.

A jeszcze raz powtarzam ,że na temat pracy Izy się nie wypowiadam.Wiem tylko,że następna osoba z tego forum napisała do mnie na prv o podanie namiaru na panią z Kalwaryjskiej....

Każda osoba która od niej wychodzi podaje namiar następnej i tak to leci!!

A jeżeli chodzi o moje małe dochodzenia,to niestety taki rodzaj pracy....Skoro mam możliwość coś lub kogoś sprawdzić,to czemu nie?? :D

To takie zboczenie zawodowe.

:lol:

• 4 weeks later...
Posted

Hey moze zbyt późnoz auważyłam ten temat, ale ktoś napisał ze jedna forumowiczka poleca panią z kalwaryjskiej a ja jestem przekonana ze napewno nie jedna ani nie dwie. Ja chce powiedziec ze mojego psiaka strzyglam u pani nakwalwaryjskiej i wygladałm bosko kobieta baprawde zna sie na rzeczy a to ze nie chcecie tam isc to tylko i wylacznie wasza strata, ta pani jest extra. Teraz zrobili fruzyera u nas w trzebini wiec nie bede musiała jezdzic do krakowa ale jak sie okaze ze poani z naszego salonu nie jest najlepsza to i tak bede jezdzic na kalwaryjska. pozdrówka dla ariki meggy...

Posted

Słuchajcie dziewczyny ! Wiadomo ,że każdy z fryzjerów ma swoje metody ,które nie zawsze muszą nam pasować . Jednemu podoba się to ,a innemu tamto . Tak ,że to do jakiegoś fryzjera " przylgniemy" zależy od tego ,czy trafi w nasz gust ( oczywiście nie wspomnę o oczywistym ,dobrym podejściu do psa)

My mamy " swoją " fryzjerkę Karolinkę z Kielc i jesteśmy zadowolone.

Ale tak naprawdę ,to dbanie o sierść naszego pieska spada tak naprawdę na nas . Ja codziennie przeczesuję sunię trymerkiem , coś tam podetnę od czasu do czasu i dunia wygląda cały czas na zadbaną .

Posted
Ale tak naprawdę ,to dbanie o sierść naszego pieska spada tak naprawdę na nas . Ja codziennie przeczesuję sunię trymerkiem , coś tam podetnę od czasu do czasu i dunia wygląda cały czas na zadbaną .

I tu trafilas w sedno!!! Co z tego, że pies będzie wspanaile ostrzyżony, jak się o niego dbać nie będzie? ;)

Ja wczoraj Galuche na działce tak wyczesałam i była taka fajnie puszysta na łapakch, że sie na nią napatrzec nie mogłam!!! Pomijając fakt ile było miałczenia i piszczenia przy tym zabiegu to i tak było warto!!!

Just@ & GALA

Posted

Bardzo się Madziu cieszę,że mogłam Ci pomóc,zresztą nie tylko ja o tej Pani Ci mówiłam,nie?

Jak z Trzebinii będziesz niezadowolona,to wracaj do nas!! :D

Ucałuj Pieska!! :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Hej! Od niedawna jestem u was, ale musze cos tu dopisac , bo przeciez tez chodze z Seja do fryzjera.

My osobiście polecamy Izę z Karuska. Bylysmy juz u niej dwa razy i oba wyszlyśmy bardzo zadowolone. Salon karuskowy to nie żadna prowizorka tak samo jak Iza nie katuje psow. To śmieszne. kazdy może chodzic gdzie chce a my poki co wybralyśmy karuska i nie zamierzamy z niego zrezygnowac.Co innego gdybym wyszła niezadowolona....

Iza dobrala fryzure do mojej chudziny, by ja optycznie przygrubic..i zostawiła dluzsza falbane pod brzuszkiem, by nie wygladala na charta.

Za drugim razem trymowalyśmy się do zera...długo to trwało, ale Seja była cierpliwa i grzeczna...

Obserwowalam pracę Izy przez szybke i starsznie mi sie podobalo jak drobiazgowo podchodzila do strzyżenia Sei. Moja niunka nie ma idealnej budowy i wlasnie dlatego drobne zabiegi maskujaco upiekszajace jej sie przydaly jak najbardziej.

Napewno większoiść z was ma takie same pozytywne odczucia co do innych fryzjerow i bardzo dobrze!! tak powinno być..

Dla nas jak narazie debest jest Karusek.

Posted

A możecie mi polecić kogoś we Wrocławiu, chcę aby mój piesek wyglądał ślicznie, to musi być osoba z pomysłem i bardzo rozmowna bo ja jestem straszną gadułą :wink: I oczywiśćie milusia dla psiaków. A dodam jeszcze że mam sznaucera miniarurę - DROPS.

Posted

Witam cię serdecznie ciebie i Dropsika. Wiedze że to twoja pierwsza wizya na naszym forum :D mam nadzieje że ktoś ci poradzi...bo ja nie jestem z Wrocławia wiec nie moge ci pomóc :(

Posted
A możecie mi polecić kogoś we Wrocławiu, chcę aby mój piesek wyglądał ślicznie, to musi być osoba z pomysłem i bardzo rozmowna bo ja jestem straszną gadułą :wink: I oczywiśćie milusia dla psiaków. A dodam jeszcze że mam sznaucera miniarurę - DROPS.

WITAJ ! ! ! :angel:

Ja jestem z Wrocka :wink:

nareszcie jakaś osoba blisko mnie :lol:

Ale chodzi Ci o strzyżenie?

Bo ja chodzę tak jakby prywatnie do takiej bardzo miłej i rozgadanej pani.

Ona strzyże w domu, wiec możesz być przy strzyżeniu (ja zawsze jestem i zostaje zagadana na śmierć)

Ale nie pamietam co to za ulica :oops: Zawsze jadę tam z rodzicami wiec oni napewno wiedzą.

Ale narazie napisz o co konkretnego Ci chodzi :D

Posted

Dzięki za zainteresowanie.

Umówiłam się na ulicę Spadochroniarzy, ten pan hoduje też sznaucery miniatury. Jak coś słyszeliście to piszcie.

Mam pytanie co wybrać sztrzyżenie czy tremowanie, i jak to się odbywa???

Co zrobić jak mój Drops będzie się wiercił???

Czy pieska wykompać przed wizytą???

Też chcę być przy zabiegach upiększających Dropsika :)

Posted
Dzięki za zainteresowanie.

Umówiłam się na ulicę Spadochroniarzy, ten pan hoduje też sznaucery miniatury. Jak coś słyszeliście to piszcie.

Mam pytanie co wybrać sztrzyżenie czy tremowanie, i jak to się odbywa???

Co zrobić jak mój Drops będzie się wiercił???

Czy pieska wykompać przed wizytą???

Też chcę być przy zabiegach upiększających Dropsika :)

na takie pytanie najlepiej odpowie Ci Agatka bo ona się na tym bardzo dobrze zna i wie co i jak :D

Mi fryzjerka kazała wykapać figę przed pierwszą wizyrą.

Niemartw sie jak Dropsik sie bedzie wiercił, już na drugim strzyżeniu tak nie będzie.

Pamiętam jak Figa była pierwszy raz u fryzjera, to tak sie kręciła, no i dostała w dupkę i sie uspokoiła. A to małe lanko dobrze jej zrobiło :lol: Fryzjerka nie może dać sobą "pomiatać" musi mieć dominację nad psem żeby mogła go ostrzyc spokojnie :wink:

Teraz Figa jest grzeczna więc zamiast klapsów dostaje buziaki :lol:

mam nadzieję że cie nie przestraszyłam tym co napisałam

Posted

Ostatnio na spacerze (chodze na Wzgórze Andersa) spodkałąm ślicznego sznaucerka, dopiero co po strzyżeniu (raczej goleniu ;) Ale coś co mnie przeraziło to fakt że fryzjerka dała zastrzyk usypiający psu bo ją gryzł - na czas strzyżenia oczywiście. Czy to możliwe że tak się krzywdzi pieska??

Ja osobiście wolałabym chodzić z kulką na spacery niż go tak potraktować.

A ta pani to ponoć jeden z lepszych fryzjerów we Wrocku !!

Posted
Ostatnio na spacerze (chodze na Wzgórze Andersa) spodkałąm ślicznego sznaucerka, dopiero co po strzyżeniu (raczej goleniu ;) Ale coś co mnie przeraziło to fakt że fryzjerka dała zastrzyk usypiający psu bo ją gryzł - na czas strzyżenia oczywiście. Czy to możliwe że tak się krzywdzi pieska??

Ja osobiście wolałabym chodzić z kulką na spacery niż go tak potraktować.

A ta pani to ponoć jeden z lepszych fryzjerów we Wrocku !!

:o :o :o

o boże.....................

Ja słyszałam też o tym że usypiaja piechy na czas strzyżenia dlatego jestem cały czas jak strzygą Figę :D

Ale mam zaufanie do Pani do której chodzimy więc wszystko jest ok.

Zreszta ona mieszka tez gdzies w Twoich okolicach

Słuchaj.........

Mieszkasz niedaleko mojej cioci :D

ja niestety trochę dalej bo na ND :D

Posted

ja też jak ide do fryzjera to chce byc przy denisie bo mój taki dalszy wujek ma sznaucerka miniaturkę czarno-srebrnego o imieniu Jago. Jest przekochany, oobecnie ma 2 latka i tylko raz był u fryzjera, a odbywało się to tak: fryzjerka kazala zostawić psa i wyjść i wrócić za jakiś czas (podała godiznę) potem wsyztsko było niby OK Jago wyglądał jak ostrzyzony sznaucerek, ale po powrocie do domu nie był sobą cały czas spał jak chodził to czasem się wywracał i był srasznie otępiały nastepny dzie nie był lepszy dopeiro na 3 dzień Jago znowu był sobą i dlatgo od tamtego czasu jego pan sie zraził i kupił maszynkę i sam strzyze sojego pieska.....

Posted

My z Deniskiem raz bylismy u fryzjera u pani na ul. Kalwaryjskiej. Naprawde bylismy z niej bardzo zadowoleni. Ale teraz stwierdzilismy, że sznaucera powinno si,e trymowac i kupilismy trymer i moja siostra jnuż go sama trymowała. :)

Do fryzjera wybierzemy sie pod koniec lipca tylko na wyrównanie z trymowania, ogolenie głowy, przedpiersia i pupy.. Niestety chyba nie pojedziemy juz do tej pani - bo w naszym mieście w Trzebini własnie od 2 miesięcy istnieje salon psiej urody. I własnoie tam pójdziemy na dorównanie, a jesli nie spodoba nam sie i nie będzie mieć podejścia do psiaków to wtedy znowu przeniesiemy sie do Krakowa!! :)

Posted

Byłam z moim Dropsem u fryzjera, wygląda super (nie moge się przyzwyczaić). Z włochatego szczeniaczka przemienił się w dorosłego psiaka.

Mam kolejne pytanie.

Jak się mierzy wzrost psa??? Wydaje mi się że w kłębie, ale nie jestem pewna.

Wcześniej się nie interesowałam tym, gdzyż Drops jest bez rodowodu i na wystawy nie będzie napewno jeździł (bo z czym do ludzi).

Apropo rodowodu to trochę żałuje bo lubie takie imprezki, ale to stwierdziłam po fakcie, a tak to nawet z psem się nie da pokazać na takiej imprezie bo będą na niego patrzeć jak na dziwaka.

Wogóle to sie trochę wygadam, bo mie wkurza jak ktoś, psełdo wielbiciel zwierząt traktuje psy nierasowe, są jakieś zasady etyki.

Przecież ludzie z wadami też są na tym świecie i bynajmniej ja ich tak samo traktuje, czyli jak człowieka.

Posted

Mynia_pynia wzrost psa mierzy się w kłębie, a kłąb gdzie jest to chyba wiesz? Po prostu od ziemi do najwyższego miejsca na grzbiecie (takie wybrzuszenie w okolicach karku). A teraz ja mam pytanie do kiedy rosną sznaucerki mini? bo denis obecnie ma 34 cm w kłębie i 8 m-cy i zastanawiam sie czy jesczze urosnie czy zostanie we wzroscie wzorcowym :-?

A o fryzjerze w Nowym Sączu nic nie wiem niestety, ale na pewno ktoś Ci pomoże Ella

A ella ty jakiego masz peiska? pierwszy raz do fryzjera chcecie isć? wybacz jesli pisałas ale moze ominelam te posty lub zapomniałam,... :wink:

Posted

Ella z tego co wiem to w Nowym Saczu ciezko o dobrego fryzjera , Ludzie z tamtad przyjeżdzaja ze swoimi pieskami do Krakowa. ja sama mam kilku takich klientów.