Barbi Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Witam i przedstawiam trzy psiaki na dzisiejszym spacerku. Za jakość zdjęć z góry przepraszam, zdjęcia są bardzo słabej jakości,ale jak się niem co się lubi to się lubi co się ma :-) Punia i Tobi Roxi Tobi: :-) Quote
Barbi Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Punia - często zwana Zajączkiem - ciekawe dlaczego ?? :-) : Quote
Barbi Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Ale wracając do tematu: Były standardowo harce, hulanki i swawole, że toawarzystwa wzajemnej adoracji w obiektywie nie mogłam nijak ując: latający pies: galop w stylu konika polskiego: awantura o patyk: Roxi uważa że wszytkie patyki i zabawki są wyłącznie dla niej stworzone i jak ktoś znalazł patyk to tylko było moje moje moaje oddawaaj: patyk oczywiście został odabany ale tak szybko z nim zwiała, że fotka nie wyszła:-( Po gonitwie zrobiliśmy mały postój na odpoczynek i wszyscy pili z miski tylko moje niecierpliwe ADHD nie mogło się w kolejcedo wody docisnąć i... a co tam prosto z gwintu też można:diabloti: fajna wycieczka po drodze krówki spotkaliśmy ale wszyscy grzecznie przyszli na zawołanie i nikt się nie dochodził, że tam taki DUŻY przecież pies w sam raz do zabawy czeka - a krówki się na samej drodze pasły, aby je ominąć musieliśmy iść przez "babcyne", a tam wysoka trawa, sucha i ziarenek było co niemiara poprzyklejanych w sierści. Jak wyczesaliśmy ziarenka to do domku pomaszerowaliśmy: Dziwnie nas ludzie odbierają w takim składzie (trzy psy na jednej smyczy i jeden człek na końcu tego zaprzęgu), ale dumnie ciągniemy pancię do domku: :lol: :lol: :lol: Quote
furciaczek Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 o mamusiu jakie slodziaki:loveu: zabujczo wygladja na jednej smyczy:loveu: Punia powalila mnie na kolana:loveu: Boskie uszy:loveu: Tobi ma przecudowny nochal:loveu: uwielbiam psie noski:loveu: a Roxi troche malo widac ale tez jest sliczna:loveu: kocham takie brodate piesie:multi: ostrzegam, bede tu czesto zagladac:diabloti: Quote
Jośka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Piękne sznaucerki:loveu: tylko pozazdrościć takiego wesołego stadka:lol: Ja mam teraz 5 sznaucerów, ale docelowo niestety tylko jedną suńkę. Barbi w jakim one są wieku :lol: Quote
weszka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Jaki fajne sznaucerze pychole :) Gratuluję sforki! Trójka w zaprzegu pięknie się prezentuje :) Quote
anetta Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 :lol: Jakie fajne :lol: Tobi jest super, bieluch :lol: Quote
Doginka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Super zgrana 3. Iwklejaj też fotki do galerii, bo one są bardzo sznaucerowate:loveu: Quote
Helga&Ares Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 świetna galeria:loveu: psiaki bardzo sznaucerkowate, cudne:loveu: Quote
eria Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 http://images30.fotosik.pl/74/0b9bb0e0d9837657med.jpg co jak co ale to robi wrażenie :cool3: :cool3: witamy kolejne brodate stwory :loveu: :multi: :multi: Quote
Barbi Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Witam wszystkich, szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że ktokolwiek do nas zajrzy a tu tak znane postacie. Cieszę się że mnie zapraszacie do sznaucerkowej galerii jak będą owe (może już lepszej jakości zdjęcia) to na pewno się "pokażemy" ;) . A teraz po kolei: Quote
Barbi Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Jośka napisał(a):Ja mam teraz 5 sznaucerów, ale docelowo niestety tylko jedną suńkę. Jośka wiem, że u Ciebie maluchy sobie rosną :loveu: i są kochaniusie. Marzy mi się taki 100% cz-sr łobuziak ale jeszcze nie teraz. Dziewczyny (czyli Punia i Roxi) mają problem z zaakceptowaniem Tobiego (właściciele wyjechali za granicę i zapomnieli o psie, a on ciągle czeka - trudno tacy są ludzie, u mnie zawsze jest dla niego miejsce). Punia i Tobi są psami wyciągniętymi z wiejskiej budy - warunki tragiczne i czas życia tego typu psów (o przemakającej sierści) był średnio ok 1,5 roku. Na szczęście są ostatnimi psami, które przyszły na świat w tej budzie. Tobiego właściciel chciał odddać do schroniska, nie mgłam się na to zgodzić, sama go wcisnęłam na siłę, uczyłam czystości w domku, dostali odchowanego 4-miesięcznego szczeniaka, który nie sikał w domu, chodził na smyczy itp. okazał się być wspaniałym psem o jakim w tamtym domu nawet nie marzono, ale (zawsze to ale) Tobi ma felerne futro - włos się z niego bardzo sypie, a ponieważ biały i długi to zawsze było właśnie to ale. Latka mijały i jak pani Tobiego dorosła wyjechała za granicę ale jeszcze wtedy było ok. w Polsce mama się psem zajmowało, ale i na za chlebem pojechała, został pan alena psa czasu nie ma i tak Tobi po latach znów u mnie. Jośka napisał(a):Barbi w jakim one są wieku Zajączek - 9 lat Tobi chyba siedem, ale książeczki nie mam więc głowy nie daję ale będzie coś koło tego, może nawet więcej Roxi - najmłodsza i o największym temperamencie jest czterolatką Ale zapewniam, że pomimo dojrzałości w główkach wszyskich sieczka chyba się zakorzeniła :-) :-) :-), bo są kochanymi głupolami - za to je lubię. Quote
Barbi Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='eria']http://images30.fotosik.pl/74/0b9bb0e0d9837657med.jpg co jak co ale to robi wrażenie :cool3: :cool3: witamy kolejne brodate stwory :loveu: :multi: :multi: Wrazenie owszem robi i nie raz nas paluszkami wytykają, a staram się raczej po odludziach spacerować. Raz nawet usłyszałam za plecasmi coś w stylu tu cyt. "chyba stuknięta musi być :eviltong: ". -szkoda mi trochę takich ludzi bo nasz domek jest bardzo lisko os. bloków i zawsze tłumaczę sobie że te małe mieszkanka w tych blokach tak tychże ludzi przytłaczają, że nawet do głowy im nie przyjdzie że dla mnie to prawdziwa przyjemność wyjść ze wszystkimi psami na raz, a i szczerze mówiąc w domu wcale tak się nie rzuca w oczy ża ich aż TYLE jest, a robotę (stróżowanie i pilnowanie aby nic i nikt koło domu się nie kręcił niepotrzebnie) całe stadko odwala porządnie bez ociągania się (innymi słowy jazgot czasem jest okropny:diabloti:), a jeszcze jak się psy sąsiadów dołączą to :diabloti: :diabloti: . Jeszcze nie mieliśmy włamania w najbliższej okolicy przy takiej ekipie. Dziewczyny i Tobi mają na wszystko baczenie:diabloti:. Quote
Barbi Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 furciaczek napisał(a):o mamusiu jakie slodziaki:loveu: zabójczo wygladja na jednej smyczy:loveu: Punia powalila mnie na kolana:loveu: Boskie uszy:loveu: Tobi ma przecudowny nochal:loveu: uwielbiam psie noski:loveu: a Roxi troche malo widac ale tez jest sliczna:loveu: kocham takie brodate piesie:multi: ostrzegam, bede tu czesto zagladac:diabloti: Bardzo dziękuję, wyglądają zabójczo bo to cały gang :diabloti: (czyt,. zorganizowana grupa przestęcza - sami terroryści). Punia może zalizać człeka na śmierć,i zanudzić podawając łąpkę i prosząc o głaskanie; Roxi podrapać niesamowicie twardymi pazurami, lub "strzelić" nosem w oko jak się już od tych pazurów prawie odbonił (sama tego nie zraz doświadczyłam) - oczywiście wszystko w ramach zmuszenia do głaskania i zajmowania się wyłącznie nią, no Tobi jest najspokojniejszy i nawet aportuje grzecznie, nie trzeba go gonić za patykiem/piłką jak całą resztę terrorystek. Najciekawsza jest cała trójka terrorystów naraz proszących się o mizianie - jeden przez drugiego się tak przepychają, że dorosłego chłopa są w stanie wywrócić (:diabloti: to na brata często trafia i mnie też nieraz się zdarzyło). Roxi jest bardzo energiczna i na dodatek ubzdurałą sobie, że nielubi być fotrografowana. Jak tylko widzi aparat to natychmiast mi zwiewa, albo kładzie się na ziemi, kuląc się i łeb spuszczając, że w jednej chwili z szalejącej, rozchukanej terrotyski robi się "zbity" unękany życiem pies, który wychodzi na zdjęciach jakby ktoś się znęcał nad nią - magia aparatu tak na nią działa, poprostu skromna jest panienka i tyle :-) Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za ciepłe przyjęcie, gdy tylko będzie trochę fotek to w sznauceromaniakach się pojawimy. Podrapcie swoje pupile za uszami i pod bródką. Quote
furciaczek Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Ach te Twoje psiaki maja szczescie ze trafila im sie taka fajna pancia:loveu: Co do wlascicielki "emigrantki" brak mi slow po prostu:angryy: Sama wyjechalam i wiem ze zalatwienie formalnosci nie jest niemozliwe i trudne:angryy: z niecierpliwoscia czekam na nowe fotki:loveu: Quote
Jośka Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Tobi to taki biały sznaucerek, ale dlaczego gubi sierść może trzeba go wytrymować.;) Pieski miały szczęście że spotkały Ciebie na swojej drodze. Quote
kasia124 Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 super gromadka :) tez bym taka chciala miec:) a ludzmi sie nie przejmuj. juz sie przekonalam ze niektorzy zyja tym ze cos skomentuja i komus zrobia przykrosc, ale masz nas i my cie rozumiemy i twoj gang :) Quote
malawaszka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 cuudne stadko :laola: :loveu::loveu::loveu: czekam na więcej i więcej foteczek :multi: Quote
Doginka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 No i jak tam Twoje stadko gangsterów? Kiedy będą fotki????:mad:;) Quote
Barbi Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Świeci pustkami bo spotkało nas nieszczęście. Otórz którgoś dnia Tobiego sparaliżowało zupełnie z pozoru bez przyczyny. Pozdjęciach RTG okazało się, że ma ogromną dysplazję. Leczyliśmy biduńkę i po wielu wysiłkach chodzi (przynajmniej utrzymuje się na 4 łapach). Spacerów dłuższych już później nie było. Tylko same dziewczyny bywały ale już wieczorową porą i zbyt ciemno. Obiecuję jednak, że każde kolejne zdjęcia wstawię w galerii sznauceromaniaków :) Quote
Doginka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Bardzo mi przykro z powodu piesia:-(:-(:-( Quote
Barbi Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Dziękuję. Psiesiaki także pozdrawiają wszystkich ogonkami :-) wszystkimi trzema :evil_lol:.Jak będzie mnie stać na porządny aparat to zdjęcia się pojawią na razie cierpliwości drodzy znajomi. Pozdrawiam i Życzę Wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT. Quote
malawaszka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 ojej taki mały Tobiś i dysplazja??? ehhhh trzymam :kciuki: żeby jak najlepiej z nim było!!!! Quote
Recommended Posts