Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam i przedstawiam trzy psiaki na dzisiejszym spacerku.

Za jakość zdjęć z góry przepraszam, zdjęcia są bardzo słabej jakości,ale jak się niem co się lubi to się lubi co się ma :-)

Punia i Tobi

Roxi

Tobi:

:-)

Posted

Ale wracając do tematu:
Były standardowo harce, hulanki i swawole, że toawarzystwa wzajemnej adoracji w obiektywie nie mogłam nijak ując:

latający pies:

galop w stylu konika polskiego:

awantura o patyk:
Roxi uważa że wszytkie patyki i zabawki są wyłącznie dla niej stworzone i jak ktoś znalazł patyk to tylko było moje moje moaje oddawaaj:

patyk oczywiście został odabany ale tak szybko z nim zwiała, że fotka nie wyszła:-(

Po gonitwie zrobiliśmy mały postój na odpoczynek i wszyscy pili z miski tylko moje niecierpliwe ADHD nie mogło się w kolejcedo wody docisnąć i...

a co tam prosto z gwintu też można:diabloti:

fajna wycieczka po drodze krówki spotkaliśmy ale wszyscy grzecznie przyszli na zawołanie i nikt się nie dochodził, że tam taki DUŻY przecież pies w sam raz do zabawy czeka - a krówki się na samej drodze pasły, aby je ominąć musieliśmy iść przez "babcyne", a tam wysoka trawa, sucha i ziarenek było co niemiara poprzyklejanych w sierści.

Jak wyczesaliśmy ziarenka to do domku pomaszerowaliśmy:

Dziwnie nas ludzie odbierają w takim składzie (trzy psy na jednej smyczy i jeden człek na końcu tego zaprzęgu), ale dumnie ciągniemy pancię do domku:

:lol: :lol: :lol:

Posted

o mamusiu jakie slodziaki:loveu: zabujczo wygladja na jednej smyczy:loveu:
Punia powalila mnie na kolana:loveu: Boskie uszy:loveu:
Tobi ma przecudowny nochal:loveu: uwielbiam psie noski:loveu:
a Roxi troche malo widac ale tez jest sliczna:loveu:
kocham takie brodate piesie:multi:
ostrzegam, bede tu czesto zagladac:diabloti:

Posted

Piękne sznaucerki:loveu: tylko pozazdrościć takiego wesołego stadka:lol:
Ja mam teraz 5 sznaucerów, ale docelowo niestety tylko jedną suńkę.
Barbi w jakim one są wieku :lol:

Posted

Witam wszystkich, szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że ktokolwiek do nas zajrzy a tu tak znane postacie. Cieszę się że mnie zapraszacie do sznaucerkowej galerii jak będą owe (może już lepszej jakości zdjęcia) to na pewno się "pokażemy" ;) .

A teraz po kolei:

Posted

Jośka napisał(a):
Ja mam teraz 5 sznaucerów, ale docelowo niestety tylko jedną suńkę.

Jośka wiem, że u Ciebie maluchy sobie rosną :loveu: i są kochaniusie. Marzy mi się taki 100% cz-sr łobuziak ale jeszcze nie teraz. Dziewczyny (czyli Punia i Roxi) mają problem z zaakceptowaniem Tobiego (właściciele wyjechali za granicę i zapomnieli o psie, a on ciągle czeka - trudno tacy są ludzie, u mnie zawsze jest dla niego miejsce). Punia i Tobi są psami wyciągniętymi z wiejskiej budy - warunki tragiczne i czas życia tego typu psów (o przemakającej sierści) był średnio ok 1,5 roku. Na szczęście są ostatnimi psami, które przyszły na świat w tej budzie. Tobiego właściciel chciał odddać do schroniska, nie mgłam się na to zgodzić, sama go wcisnęłam na siłę, uczyłam czystości w domku, dostali odchowanego 4-miesięcznego szczeniaka, który nie sikał w domu, chodził na smyczy itp. okazał się być wspaniałym psem o jakim w tamtym domu nawet nie marzono, ale (zawsze to ale) Tobi ma felerne futro - włos się z niego bardzo sypie, a ponieważ biały i długi to zawsze było właśnie to ale. Latka mijały i jak pani Tobiego dorosła wyjechała za granicę ale jeszcze wtedy było ok. w Polsce mama się psem zajmowało, ale i na za chlebem pojechała, został pan alena psa czasu nie ma i tak Tobi po latach znów u mnie.

Jośka napisał(a):
Barbi w jakim one są wieku

Zajączek - 9 lat
Tobi chyba siedem, ale książeczki nie mam więc głowy nie daję ale będzie coś koło tego, może nawet więcej
Roxi - najmłodsza i o największym temperamencie jest czterolatką

Ale zapewniam, że pomimo dojrzałości w główkach wszyskich sieczka chyba się zakorzeniła :-) :-) :-), bo są kochanymi głupolami - za to je lubię.

Posted

[quote name='eria']http://images30.fotosik.pl/74/0b9bb0e0d9837657med.jpg
co jak co ale to robi wrażenie :cool3: :cool3:
witamy kolejne brodate stwory :loveu: :multi: :multi:

Wrazenie owszem robi i nie raz nas paluszkami wytykają, a staram się raczej po odludziach spacerować. Raz nawet usłyszałam za plecasmi coś w stylu tu cyt. "chyba stuknięta musi być :eviltong: ". -szkoda mi trochę takich ludzi bo nasz domek jest bardzo lisko os. bloków i zawsze tłumaczę sobie że te małe mieszkanka w tych blokach tak tychże ludzi przytłaczają, że nawet do głowy im nie przyjdzie że dla mnie to prawdziwa przyjemność wyjść ze wszystkimi psami na raz, a i szczerze mówiąc w domu wcale tak się nie rzuca w oczy ża ich aż TYLE jest, a robotę (stróżowanie i pilnowanie aby nic i nikt koło domu się nie kręcił niepotrzebnie) całe stadko odwala porządnie bez ociągania się (innymi słowy jazgot czasem jest okropny:diabloti:), a jeszcze jak się psy sąsiadów dołączą to :diabloti: :diabloti: . Jeszcze nie mieliśmy włamania w najbliższej okolicy przy takiej ekipie. Dziewczyny i Tobi mają na wszystko baczenie:diabloti:.

Posted

furciaczek napisał(a):
o mamusiu jakie slodziaki:loveu: zabójczo wygladja na jednej smyczy:loveu:
Punia powalila mnie na kolana:loveu: Boskie uszy:loveu:
Tobi ma przecudowny nochal:loveu: uwielbiam psie noski:loveu:
a Roxi troche malo widac ale tez jest sliczna:loveu:
kocham takie brodate piesie:multi:
ostrzegam, bede tu czesto zagladac:diabloti:

Bardzo dziękuję, wyglądają zabójczo bo to cały gang :diabloti: (czyt,. zorganizowana grupa przestęcza - sami terroryści). Punia może zalizać człeka na śmierć,i zanudzić podawając łąpkę i prosząc o głaskanie; Roxi podrapać niesamowicie twardymi pazurami, lub "strzelić" nosem w oko jak się już od tych pazurów prawie odbonił (sama tego nie zraz doświadczyłam) - oczywiście wszystko w ramach zmuszenia do głaskania i zajmowania się wyłącznie nią, no Tobi jest najspokojniejszy i nawet aportuje grzecznie, nie trzeba go gonić za patykiem/piłką jak całą resztę terrorystek. Najciekawsza jest cała trójka terrorystów naraz proszących się o mizianie - jeden przez drugiego się tak przepychają, że dorosłego chłopa są w stanie wywrócić (:diabloti: to na brata często trafia i mnie też nieraz się zdarzyło).

Roxi jest bardzo energiczna i na dodatek ubzdurałą sobie, że nielubi być fotrografowana. Jak tylko widzi aparat to natychmiast mi zwiewa, albo kładzie się na ziemi, kuląc się i łeb spuszczając, że w jednej chwili z szalejącej, rozchukanej terrotyski robi się "zbity" unękany życiem pies, który wychodzi na zdjęciach jakby ktoś się znęcał nad nią - magia aparatu tak na nią działa, poprostu skromna jest panienka i tyle :-)

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za ciepłe przyjęcie, gdy tylko będzie trochę fotek to w sznauceromaniakach się pojawimy.

Podrapcie swoje pupile za uszami i pod bródką.

Posted

Ach te Twoje psiaki maja szczescie ze trafila im sie taka fajna pancia:loveu:
Co do wlascicielki "emigrantki" brak mi slow po prostu:angryy: Sama wyjechalam i wiem ze zalatwienie formalnosci nie jest niemozliwe i trudne:angryy:
z niecierpliwoscia czekam na nowe fotki:loveu:

Posted

super gromadka :) tez bym taka chciala miec:) a ludzmi sie nie przejmuj. juz sie przekonalam ze niektorzy zyja tym ze cos skomentuja i komus zrobia przykrosc, ale masz nas i my cie rozumiemy i twoj gang :)

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Świeci pustkami bo spotkało nas nieszczęście. Otórz którgoś dnia Tobiego sparaliżowało zupełnie z pozoru bez przyczyny. Pozdjęciach RTG okazało się, że ma ogromną dysplazję. Leczyliśmy biduńkę i po wielu wysiłkach chodzi (przynajmniej utrzymuje się na 4 łapach). Spacerów dłuższych już później nie było. Tylko same dziewczyny bywały ale już wieczorową porą i zbyt ciemno. Obiecuję jednak, że każde kolejne zdjęcia wstawię w galerii sznauceromaniaków :)

Posted

Dziękuję. Psiesiaki także pozdrawiają wszystkich ogonkami :-) wszystkimi trzema :evil_lol:.Jak będzie mnie stać na porządny aparat to zdjęcia się pojawią na razie cierpliwości drodzy znajomi. Pozdrawiam i Życzę Wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT.