Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a jak wizyta u wetki? co powiedziala? niekoniecznie musi nedoslyszec, moze poprostu jest otepiala na dzwieki a szczeka?
ja w maju mialam na tymczasie gluchego charta - badania potwierdzily totalna gluchote - zorientowalam sie po 2 ch dniach - zero reakcji na krzyk na dzwonek do drzwi jak spal a go wolalam to budzil sie dopiero po dotknieciu i cieszyl sie jak szalony, ale umial szczekac, na spacerach i w domu bardziej sie sluchal od moich pelnosprawnych psow - dla mnie byl idealem psa a jego kalectwo bylo dla mnie wrecz zaleta!

ja jednak sadze ze Brenna nie ma tej dolegliwosci i poprostu potrzebuje czasu by dojsc do siebie!

Posted

Dziewczyny czy ona jest ze schroniska ? czy skąd się wzięła ??

czy wiadomo już coś odnośnie jej zdrowia? a słuch?

trzymam kciuki za nią :kciuki: :kciuki: :loveu:

Posted

Lucy, calkiem glucha nie jest jednak :cool3:

Ze zdrowiem ogolnie wyglada na stabilna, nie robilam jeszcze zadnych badan bo bylam sama z calym majdanem i nie moglam sie zorganizowac. W ten weekend to zalatwimy, trzeba ja jeszcze podtuczyc no i psychicznie doprowadzic do ladu. Ale to jest taki pies ktory zyje "obok", mimo ze jest kochana i lubi byc glaskana.

W poniedzialek w Lodzi ma byc spotkanie przedadopcyjne, trzymajcie kciuki :multi:

Posted

ma-ja napisał(a):
... Ale to jest taki pies ktory zyje "obok", mimo ze jest kochana i lubi byc glaskana...

bo podhalany zawsze żyją tak trochę obok - to takie kocie psy ;)
mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko pójdzie po naszej myśli :kciuki:

Posted

ulalaaa to ona jednak potrafi sie bawic i pocieszyc z zycia:cool3: nie jest na straconej pozyji heh
Moniczko czy mama wrocila? a jesi tak to czy bardzo sie gniewa?
Twoj opis mnie jakos w tym kierunku natchnal...mam nadzieje ze wszystko ok i 3mam kciuki za poiedzialkowa kontrole!
powodzenia
a kto sprawdza domek?

Posted

Ambra napisał(a):

Moniczko czy mama wrocila? a jesi tak to czy bardzo sie gniewa?
Twoj opis mnie jakos w tym kierunku natchnal

Wszystko w porzadku, opis nie dotyczyl pieska :) wszystkim sie sunia spodobala a moja siostra dzis była bliska zabrania jej do domu :p

Posted

No więc... ogłaszam, że w piątek lub sobotę Brenia zaczyna nowe życie :multi:

Ma zamieszkać w domku z wielkim ogrodem i drugą podhalanką :cool3:

Posted

ma-ja napisał(a):

Może nie odbiorę jutro Twojego telefonu?... :cool3: :diabloti:

a jednak odebrałaś :evil_lol:

Gaga jest świetna! nieźle rozruszała białaske :p
a ja podziwiam RR - co za siła spokoju :crazyeye:

Posted

o jak sie ciesze ze ma juz nowy domek:lol: a jak tam dotrze ? do Łodzi kawalek, macie jakis transport? ja w tamte strony dopiero na poczatku pazdziernika sie wbieram wiec szkoda czasu...

3mam kciuki!! a napewno dogada sie z 2ga podhalanka?:roll:

Posted

Przyjadą sobie po nią :) dzięki :)

Myślę ze Brenka na pewno się dogada, a tamta sunia podobno też jest "w normie" więc powinno być dobrze. Gdyby jednak były problemy, to oczywiście Brenia do mnie wraca :p
W połowie października i tak bedę w Łodzi, to na pewno ją odwiedzę.

Dziś bylismy w końcu u weta.
Jutro bedę miała kompletne wyniki krwi Brenki, dowiozę im też mocz jeśli mi się uda złapać.
Prawą tylną łapkę ma zainfekowaną, ten smród to po prostu ropna rana (kłuta, jakby się na coś nadziała) która się strasznie ślimaczy bo jest między palcami. Wetka to wyczyściła, odkaziła i przepisała neomycynę, dała jej zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy, obmacała ze wszystkich stron, wyczyściła uszy, dała tabletki na robale i fiprex, zbadała morfologię krwi i cukier (wyszło ok).
Wiek określiła nawet na 6 lat ale Brenia ma dziwne zęby, przednie siekacze pościerane bo ma krzywy zgryz, kły połamane, ale trzonowce w dobrym stanie. Zaskoczyło mnie to, myślałam że jest dużo młodsza

Brenka była aniołkiem, leżała na stole i tylko na początku troszkę się wyrywała, bo ją łapka bolała Potem już zrezygnowała i czekała aż skończymy. Prz czyszczeniu uszek już jej się oczka kleiły

A jak wysiadła z auta pod domem, to jeszcze nie widziałam żeby ona szybciej szła :evil_lol: