Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 year later...
Posted

Jeśli ktoś chciałby przygarnąć szczenięta collie krótkowłosego z Podkarpacia to proszę na priv. Domu szukają dwie suczki i jeden pies, nieco ponad 3 miesięczne. Bez rodowodu. Głodujące i marznące na wsi. Umaszczenie takie jak tutaj -

• 2 weeks later...
Posted

W podwołomińskim azylu przebywa już od 2 lat taki chłopak:

Bez problemu dogaduje się z suńkami. Na podwórku nie interesuje się innymi psami.
Jest spokojny. Niekastrowany. Czas najwyższy, by znalazł wreszcie kochającą rodzinę.
Kontakt w jego sprawie: AGA35
Nie ma wątku na dogo. Dodatkowe zdjęcia można obejrzeć tutaj.

• 2 months later...
Posted

Petra sunia do adopcji przebywa w DT w Warszawie z przytuliska Znajdki.

ma ok. 2 lata bardzo grzeczna sunia, kiedys na pewno mieszkała w domu, bardzo przyjazna w stosunku do zwierząt i ludzi.

• 4 weeks later...
Posted

Na domek czekają dwa Collie Smooth z rodowodem :) Mają 2 miesiące, są odrobaczone, zaszczepione z metrykami - do odbioru!
Nadają się zarówno do sportu jak i na wystawy. Informacje na www.agawil.pl tel 509608933 608353711

• 4 months later...
Posted

Mam kilka pytań dot. Collie Smooth :)
Który Collie Rough czy Smooth będzie bardziej predysponowany do Agility i innych psich sportów?
I czy w Polsce jest jakaś hodowla z której można kupić szczeniaka po "sportowych" rodzicach? Albo która z polskich hodowli polecilibyście ? :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='alicja.kolano']Mam kilka pytań dot. Collie Smooth :)
Który Collie Rough czy Smooth będzie bardziej predysponowany do Agility i innych psich sportów?
I czy w Polsce jest jakaś hodowla z której można kupić szczeniaka po "sportowych" rodzicach? Albo która z polskich hodowli polecilibyście ? :)[/QUOTE]

Do sportów nadają się obie rasy.Przy rough trzeba się jedynie trochę bardziej wysilić przy wyborze szczeniaka(żeby nie trafić na psa kompletnie nie zainteresowanego zabawą czy współpracą z człowiekiem bo i takie są).

W PL nie ma hodowli nastawionych stricte na sport(ani rough ani smooth).
Mamy hodowle nastawione raczej na wystawy ale i z nich wyszło parę psów które dobrze sobie radzą na agi.
Np:A PRINCE OF HEARTS AgaWil(smooth)który biega już w zawodach czy CUBA LIBRE Smooth Drinks(młody piesek smooth który dopiero niedawno zaczął treningi).
Na Słowacji jest hodowla smooth Jantarova Hviezda z której pochodzi obecnie najlepszy agilitowy smooth w PL - ARIES Jantarova Hviezda.

Z rough obecnie żaden nie trenuje"na poważnie",większość biega rekreacyjnie na treningach,lata za deklem czy próbuje swoich sił na flyball(to moja suka ;-)).

• 2 years later...
Posted

Poleciłabym też hodowlę soroli FCI.Co prawda nie miałam okazji skontaktowania się z hodowlą, ale strona wydaje się w porządku. Chcę się też zapytać, czy zna ktoś hodowlę z ,,zaplanowanymi" szczeniakami na koniec czerwca 2015r.?

• 3 weeks later...
Posted

Ostatnio też zainteresowałam się Soroli ;-) Suka z ich hodowli ma zaliczoną Próbę Instynktu Pasterskiego i ma coursing'owa licencję ;-) U nich jest miot planowany, ale kiedy - nie mam pojęcia. Pewnie jeszcze sporo czasu. Sama się zastanawiam nad szczeniakiem z tej hodowli ;-)

• 1 month later...
  • 5 months later...
Posted

Salukie - w soroli został jeden szczeniak - Treun. A ich suczka, Olive Krasna Louka jest świetna. Zakochałam się w tej rasie, a zwłaszcza w Olivce. Hodowle polecam, mimo ze nie mam szczyla od nich, lecz za kilka lat chce psa z owej hodowli. Był to ich pierwszy miot i widać że bardzo 'staranny'. Szczenięta miały zrobione testy genetyczne, od małego pracowały z behawiorysta. A i kontakt z hodowczynia jest bardzo dobry ;-)
Dla mnie najlepsza hodowla collie smooth w Polsce

Posted

Collakowa, wiem, śledzę hodowlę od czasu tego miotu, ale na szczeniaka będę mogła sobie pozwolić za dwa lata i będę szukać w hodowlach finlandzkich/szwedzkich i bardzo podoba mi się jedna czeska, a w niedalekiej przyszłości podobno całkiem fajny miot będzie ;)