Jump to content
Dogomania

*młoda, czarna suczka - znaleziona w lesie* / ma dom!

Recommended Posts

Guest milagros
Posted

Młoda sunia, (moze miec ok. 5 m-cy) szuka domu, znaleziona w lesie nad jeziorem, prawdopodobnie ktoś wyrzucił ją z samochodu. Obecnie mieszka u mojej koleżanki, niestety nie może trzymać jej dluzej w domu i sunia idzie do schroniska w Gorzowie Wielkopolskim (lubuskie)...

Suczka na długich łapkach, smukła z ladną, lśniącą sierscią (choć w schronisku szybko może sie to zmienic...), obecnie sięga mniej więcej do połowy łydki. Bardzo przywiązala sie do tymczasowej "wlascicielki", napewno zle zniesie pobyt w schronisku.

Ostatecznie moglabym zapewnic transport suczki do potencjalnego wlascieciela.

Guest milagros
Posted

Zita, niestety tak, trzeba ją tego nauczyć, jak z kazdym szczeniakiem

Posted

Zita napisał(a):
Czy ona załatwia się w domu ? (PST. Ja mieszkam w ŻArach ! (lubuskie też !)
Może moja mama się zgodzi :cool3:

Takiego szczeniaka szybciutko nauczysz załatwiania sie na dworku! A ile potem satysfakcji, ze psiaka sie nauczyło, wychowało, dało dom i miłość :lol:

Guest monia3a
Posted

W takim wieku szczeniak szybko łapie :roll:

Tylko nie trzeba na niego krzyczeć czy jak to mają coponiektórzy w zwyczaju tarzać nosem bo to jest zła metoda i może dać odwrotny skutek.

Pieska trzeba często wyprowadzać po każdym spaniu, zabawie, jedzeniu i chwalić na podwórku jak zrobi siusiu czy koopę, można nawet dawać smakołyki w nagrodę. Moja Kiara załapała w mig dosłownie w dwa dni :lol: i mimo, że jest maleńkim szczeniakiem ( 2,5 miesiąca ) nie załatwia się w domu :multi:

Guest milagros
Posted

ufff sprawa juz nieaktualna :) mloda ma juz dom i nazywa sie Fabianka ;)