Izabela124. Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Witanko Pimpkowa Chyba nie doczekam sie tych zdjec Quote
Tina.Sara Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Hej Paula :loveu: Daj mi no tu nowe zdjecia :eviltong: Quote
Pimpek Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Marta_Ares napisał(a):to ja sie lepiej nie przyznaje ile koncze 17 lutego:evil_lol: :evil_lol: moja siostra 8 lutego skonczyla 11lat:eviltong: 8 lutego?:crazyeye:A ja 9 :oops::evil_lol: Nowych zdjęć Pimpka aktualnie nie mam,a wiecie że spadło z centymetr niecały śniegu u nas? :diabloti: Za to za chwilkę foty Kitka ;) Quote
Pimpek Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Zbliża się Marzec i koty będą się marcować :shake: I właśnie z tego powodu Kitek przychodzi do domu podrapany lub pogryziony przez inne koty. O w ogóle jakoś często się gryzie przez co maił kiedyś małą operacyjkę tylnej łapy, w najgorszym wypadku by był palec amputowany :-o Ale an szczęście się bez tego obeszło choć do dziś nie chowa tego palca ani tego pazura. Kilka tygodni temu miał ugryzioną i wyraźnie spuchniętą łapkę: Koło ucha małą łysiznę i strupki: Sroki że takie niewyraźne. W uchu miał jakby zapalenie bo takie zaczerwienione i takie po bokach jakieś jakby czarne strupy: Te zdjęcie jest niewyraźne ale zaczerwienienie widać. Na szczęście z tą łapką już wszystko OK, na uszach nie ma już tych takich jakby strupków, ale za to strupki i mała łysizna koło ucha zostały i jeszcze doszła rana na grzbiecie :shake: Tu mu zrobiłam taki chwilowy opatrunek, chwilowy bo trzepotał łapką i mu to potem ściągnęłam. Quote
Pimpek Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 A tu fotka wycięta z filmiku sprzed kilku tygodni: Quote
Magot Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Morze lepiej nie wypuszczać go bez kontroli na czas kocich harców?:roll: Quote
Marzena&Gusti Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Jakie zajefane zdjęcie http://images33.fotosik.pl/142/41abe8e0a54e60famed.jpg :D Super banerek tylko innym stylem bym napisała Quote
Pimpek Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 magda_drakkar napisał(a):Morze lepiej nie wypuszczać go bez kontroli na czas kocich harców?:roll: Myślisz że to tkaie łatwe? to kot podwórzowo podwórkowy. A nawet w nocy trudno go zamknąć bo jak go sie wynosi np. do stajni na noc to buryczy a dziadzia nawet ugryzł i podrapał! Quote
Magot Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 BBeta napisał(a):Kastracja powinna pomóc Popieram:p;) Quote
Mudik Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 magda_drakkar napisał(a):Popieram:p;) A byłaś w takiej sytuacji jak Pimpkowa?. Ja tak i tu nie do końca się zgodzę. Kot który od małego był wychodzący nawet po kastracji będzie sie awanturował o wyjście, może się mniej oddalać od domu i mniej bić ale wychodzący pozostanie tego kastracja nie zmieni. Quote
Magot Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Mudik napisał(a):A byłaś w takiej sytuacji jak Pimpkowa?. Ja tak i tu nie do końca się zgodzę. Kot który od małego był wychodzący nawet po kastracji będzie sie awanturował o wyjście, może się mniej oddalać od domu i mniej bić ale wychodzący pozostanie tego kastracja nie zmieni. Nie ja, ale moja kuzynka;) Przybłąkał się do niej ponad rok temu czarny kociak, który od początku był wypuszczany,kiedy tylko chciał. Kilka razy wrócił do domu z poważnymi obrażeniami ciała z powodu bijatyk z kotami:shake: Ok. miesiąc temu został wykastrowany:) Skończyło się jęczenie pod drzwiami i proszenie o wypuszczenie.:) Choć jeśli chodzi o charakter nie zmieni się w ogóle - dalej nie przepada za braniem na ręce:roll: Oczywiście nie twierdzę, że kastracja wpłynie na każdego kota w taki sposób;) Quote
BBeta Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Mudik napisał(a):Kot który od małego był wychodzący nawet po kastracji będzie sie awanturował o wyjście, może się mniej oddalać od domu i mniej bić ale wychodzący pozostanie tego kastracja nie zmieni. Miałam kiedyś kocura, wychodził kiedy chciał, wracał kiedy chciał. Jeżeli ktoś starał się go w jakiś sposób zatrzymać robił się agresywny, wyskakiwał nawet przez okno z pierwszego piętra, po zabiegu zrobił się z niego miły i kochany kotek domowy Quote
Moniskaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Jaka fotka kocurka :evil_lol::evil_lol: Jkabym widziała swojego :evil_lol: Porównaj: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jonQuilla Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 widziałam Kiciusie :loveu::loveu: nie ładnie że Kitek do bójek ciągnie...trzymam kciuki żeby daleko trzymał się od kłopotów i żeby się zagoiły zadrapania :) wyściskaj swoje puchate wszystkie :loveu: Quote
Izabela124. Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Witanko Kastracja tez zabezpieczy przed zapladnainiem kocic, po co maja byc bezdomne koteczki jak mozna temu zaradzic? Mam nadzivje, ze to przemyslisz Quote
dadiii Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 SIEMKA!!!!! my juz po naprawie kompa i mozemy do was zajzec :D:D:D:D i chcialybysmy razem z Psota was przeprosic za nieobecnosc tak dluga :( :( :( ale juz obejzalysmy zalegle stronki i fotki wiec do tylu juz niejestesmy :D:D PS: jutro imprezka u mnei w galeryjce bo sa urodzinki Psoty :D:D:D wpadniecie?? :D:D Quote
Marzena&Gusti Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Moniska kocury podobne;) Super takie...najedzone??Uwielbiam takie:loveu: Tyle że pimpkowy to chyba do szkoły śmiga:evil_lol: Quote
Moniskaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Marzena&Gusti napisał(a):Moniska kocury podobne;) Super takie...najedzone??Uwielbiam takie:loveu: Tyle że pimpkowy to chyba do szkoły śmiga:evil_lol: Taa najedzone :evil_lol: Quote
agaciaaa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 http://images33.fotosik.pl/142/41abe8e0a54e60famed.jpg haha świetna ta fotka :lol: Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 http://images33.fotosik.pl/142/41abe8e0a54e60famed.jpg Jakie fajne zdjęcie. :lol: :lol: :lol: Takie rozkieraczone kocisko. :cool3: :evil_lol: Quote
Magot Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 moniska napisał(a):Taa najedzone :evil_lol: One wyglądają raczej na przejedzone:diabloti: Quote
Izabela124. Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Witanko A tam przejedzone, poprostu za duzo futra im uroslo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Pimpek Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Cześć. Kitek na zimę jak wszystkie kocury robi się gruby, a na lato to szkielecik.... Co do kastracji...W moim sąsiedztwie mieszka dużo kotów moim zdaniem i tak by się gryzł, po operacji łapy budził się prawie cały dzień, budził się,wymiotował,zasypiał, nie wiem czy zgodzili by sie rodzice i w ogóle...Boje się... Quote
Recommended Posts