Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta_Ares napisał(a):
to ja sie lepiej nie przyznaje ile koncze 17 lutego:evil_lol: :evil_lol:

moja siostra 8 lutego skonczyla 11lat:eviltong:

8 lutego?:crazyeye:A ja 9 :oops::evil_lol:
Nowych zdjęć Pimpka aktualnie nie mam,a wiecie że spadło z centymetr niecały śniegu u nas? :diabloti: Za to za chwilkę foty Kitka ;)

Posted

Zbliża się Marzec i koty będą się marcować :shake:
I właśnie z tego powodu Kitek przychodzi do domu podrapany lub pogryziony przez inne koty. O w ogóle jakoś często się gryzie przez co maił kiedyś małą operacyjkę tylnej łapy, w najgorszym wypadku by był palec amputowany :-o
Ale an szczęście się bez tego obeszło choć do dziś nie chowa tego palca ani tego pazura. Kilka tygodni temu miał ugryzioną i wyraźnie spuchniętą łapkę:

Koło ucha małą łysiznę i strupki:

Sroki że takie niewyraźne.

W uchu miał jakby zapalenie bo takie zaczerwienione i takie po bokach jakieś jakby czarne strupy:

Te zdjęcie jest niewyraźne ale zaczerwienienie widać.

Na szczęście z tą łapką już wszystko OK, na uszach nie ma już tych takich jakby strupków, ale za to strupki i mała łysizna koło ucha zostały i jeszcze doszła rana na grzbiecie :shake:

Tu mu zrobiłam taki chwilowy opatrunek, chwilowy bo trzepotał łapką i mu to potem ściągnęłam.

Posted

magda_drakkar napisał(a):
Morze lepiej nie wypuszczać go bez kontroli na czas kocich harców?:roll:

Myślisz że to tkaie łatwe?
to kot podwórzowo podwórkowy.
A nawet w nocy trudno go zamknąć bo jak go sie wynosi np. do stajni na noc to buryczy a dziadzia nawet ugryzł i podrapał!

Posted

magda_drakkar napisał(a):
Popieram:p;)

A byłaś w takiej sytuacji jak Pimpkowa?. Ja tak i tu nie do końca się zgodzę.
Kot który od małego był wychodzący nawet po kastracji będzie sie awanturował o wyjście, może się mniej oddalać od domu i mniej bić ale wychodzący pozostanie tego kastracja nie zmieni.

Posted

Mudik napisał(a):
A byłaś w takiej sytuacji jak Pimpkowa?. Ja tak i tu nie do końca się zgodzę.
Kot który od małego był wychodzący nawet po kastracji będzie sie awanturował o wyjście, może się mniej oddalać od domu i mniej bić ale wychodzący pozostanie tego kastracja nie zmieni.

Nie ja, ale moja kuzynka;) Przybłąkał się do niej ponad rok temu czarny kociak, który od początku był wypuszczany,kiedy tylko chciał. Kilka razy wrócił do domu z poważnymi obrażeniami ciała z powodu bijatyk z kotami:shake:
Ok. miesiąc temu został wykastrowany:) Skończyło się jęczenie pod drzwiami i proszenie o wypuszczenie.:) Choć jeśli chodzi o charakter nie zmieni się w ogóle - dalej nie przepada za braniem na ręce:roll:
Oczywiście nie twierdzę, że kastracja wpłynie na każdego kota w taki sposób;)

Posted

Mudik napisał(a):

Miałam kiedyś kocura, wychodził kiedy chciał, wracał kiedy chciał. Jeżeli ktoś starał się go w jakiś sposób zatrzymać robił się agresywny, wyskakiwał nawet przez okno z pierwszego piętra, po zabiegu zrobił się z niego miły i kochany kotek domowy

Posted

widziałam Kiciusie :loveu::loveu:

nie ładnie że Kitek do bójek ciągnie...trzymam kciuki żeby daleko trzymał się od kłopotów i żeby się zagoiły zadrapania :)

wyściskaj swoje puchate wszystkie :loveu:

Posted

SIEMKA!!!!!
my juz po naprawie kompa i mozemy do was zajzec :D:D:D:D
i chcialybysmy razem z Psota was przeprosic za nieobecnosc tak dluga :( :( :(
ale juz obejzalysmy zalegle stronki i fotki wiec do tylu juz niejestesmy :D:D
PS: jutro imprezka u mnei w galeryjce bo sa urodzinki Psoty :D:D:D wpadniecie?? :D:D

Posted

Cześć.
Kitek na zimę jak wszystkie kocury robi się gruby, a na lato to szkielecik....
Co do kastracji...W moim sąsiedztwie mieszka dużo kotów moim zdaniem i tak by się gryzł, po operacji łapy budził się prawie cały dzień, budził się,wymiotował,zasypiał, nie wiem czy zgodzili by sie rodzice i w ogóle...Boje się...