BBeta Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Pimpek napisał(a):W ogóle mnie nie zrozumiałaś !! Nie daleko naszego domu jeżdżą kopary,ciężarówki,robią drogę, Pimpek jak zobaczy innego psa albo się uprze to przez bramę się przeciśnie, rodzice nie chcą ogrodzić łąki,remont drogi będzie trwał do końca października, a tak w ogóle to w czym różni się kojec od łańcucha ?!:angryy: W kojcu pies czuje się jak w schronie na przechodzące koło niego psa może tylko szczekać lub patrzeć,pies na łańcuchu może bawić się z innymi psami, a my nie mamy pół metrowego łańcucha tylko dużo dłuższy,kłopotu nie ma,pies codziennie na spacerach lub gdy się skończy remonty codziennie spuszczany a ty mi o kojcu mówisz ?! Po pierwsze zastanów się czasem co piszesz i w jaki sposób. Twierdzisz, że kojec jest zły, tak? Za to łańcuch jest w porządku? Na łańcuchu pies jest szczęśliwy? Napisałam, że z dwojga złego kojec jest lepszy. Kojec zamiast łańcucha, a nie kojec zamiast spacerów, naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja sobie w ogóle nie wyobrażam jak można kazać psu spać na dworze szczególnie w taką pogode, sama nie mogłabym chyba zasnąć, a z perspektywy oglądającego te zdjęcia nie wyglądają zbyt dobrze. I uważaj z tymi wykrzyknikami, niektórzy są tu dużo starsi od Ciebie, troche szacunku Quote
Marta_Ares Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Witam Po pierwsze zdjecia bylyby sliczne gdyby nie ten lancuch i ta rozwalajaca sie buda w tle, Pimpek jest pieknym psiakiem ale wypadaloby o niego zadbac, widze kilka koltunow, co z czesaniem? Probowalas go czesac? Cos watpie zeby ta buda byla w jakis sposob zabezpieczona, na zimno, descze, jest dziura w dachu:roll: :roll: Pimpek nie denerwuj sie, my tu wszyscy tylko dobrze radzimy, rozumie ze rodzice nie chca psa do domu (mialam ten sam problem z moim owczarkiem, ma chore stawy powinien byc w cieplym domu, rodzice jedynie jak sa mrozy zamykaja go w cieplej piwnicy, ale moj ma kojec i porzadnie ocieplona bude) Czy nie lepsza bylaby chociaz linka dla takiego malego psa?? Dlaczego nie mozecie mu ogrodzic tego terenu dookoła budy?? Quote
Pimpek Posted October 13, 2007 Author Posted October 13, 2007 [quote name='BBeta']Po pierwsze zastanów się czasem co piszesz i w jaki sposób. Twierdzisz, że kojec jest zły, tak? Za to łańcuch jest w porządku? Na łańcuchu pies jest szczęśliwy? Napisałam, że z dwojga złego kojec jest lepszy. Kojec zamiast łańcucha, a nie kojec zamiast spacerów, naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja sobie w ogóle nie wyobrażam jak można kazać psu spać na dworze szczególnie w taką pogode, sama nie mogłabym chyba zasnąć, a z perspektywy oglądającego te zdjęcia nie wyglądają zbyt dobrze. I uważaj z tymi wykrzyknikami, niektórzy są tu dużo starsi od Ciebie, troche szacunku Przepraszam bardzo, ale wykrzykniki to można różnie zrozumieć jak ktoś napisze "jakie piękne kwiaty!" to nie znaczy to ze na nie krzyczy, ja rozumiem o co ci z kojcem chodzi, ale przekonaj moich rodziców na kojec a nie mnie, ja nic nie poradzę, dziś próbowałam przekonać tatę, ale nic z tego, mama wolała by umrzeć niż żeby pies był w domu, a co do spania Pimpka na dworze to, Pimpkowa buda się nie wali, on ma strasznie długą sierść w budzie ma siano,czytać ze zrozumieniem umiem, nic nie poradzę że mam inne zdanie co do kojców.... Rozumiem duże psy w kojcu, ale psa w kojcu który ma zaledwie pół metra jeszcze nie widziałam..... I'm sorry.... Marta Ares Buda nie jest rozwalająca, jest duża, w środku niej Pimpek ma siano, co do innego ocieplenia jak np. koc to Pimpek go zawsze wyciąga..... Co do dziury w dachu to jest mała, ale ją naprawię, buda wygląda na rozwalającą gdyż blacha którą tata przyczepiał Pimpkowi do budy zęby drewno nie przemokło, to ta blacha się odgięła, może wygląda to nie za fajnie ale to dlatego że koło budy Pimpka jest dźwig który potrzebuje dziadzio, i inne rzeczy, co do czesania to Pimpek jest czesany. Ale jak z nim się idzie na spacer w łąki to Pimpek ma w sierści mnóstwo "dziadów'... Przepraszam jeśli się denerwuję ale się czuję jakbyście wszyscy się na mnie obrazili i czuję sie jakbyście zaraz mieli do mnie przyjechać nakrzyczeć i zabrać Pimpka do schronu.... Quote
Helga&Ares Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 A nie masz możliwości zabrania psa do domu? Quote
Akadna Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 [quote name='Helga_psiaki']A nie masz możliwości zabrania psa do domu? Helga: [quote name='Pimpek']Nom niestety nie, a to przez mamę, nie wiem czemu ale nie pozwala :placz: ;);) Quote
Marta_Ares Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Dziekuje za dokladne wyjasnienie, super ze ma w sroduku siano,a co do wyrzucania kocow to rozumie, moj mial to samo nawet jak wielkie mrozy to on wszystkie szmaty zbudy wyciagal tylko siano moglobyc. Szkoda ze rodzice nie chca kojca, albo zabrac psa do domu, no ale niestety Ty na to nic nie poradzisz dobrze ze wychodzisz z nim na spacery Quote
Dobcia Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Pimpkowa spokojnie, nikt tu na Ciebie się nie obraża;) Chcemy Ci tylko doradzic, bo nie jest Nam obojętny żaden pies. To świetnie, że Pimpuś ma w budzie siano, ale dużo lepsza jest słoma, najlepiej dużo słomy. Nie nasiąka wodą tak szybko jak siano czy koc i nie wbija się w sierśc, szczególnie, że Pimpek jest tak puchaty;) To dobrze, ze dbasz o niego, wyprowadzasz na spacery, ale nikt nie jest nieomylny, a czasem jest tak, że inny widzą więcej niż my sami;) Dlatego jak zwracamy Ci na coś uwagę, to pomyśl, ze może mamy rację. Rozumiemy, ze nie masz wpływu na rodziców, ale nie zajmie Ci dużo czasu zatkanie tej dziury w dachu, bo to możesz zrobic sama, a Pimpek na pewno będzie Ci za to bardzo wdzięczny;) Quote
furciaczek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 BBeta napisał(a):Będę mało oryginalna i też powiem, że mi się łańcuch nie podoba... Nie możecie mu zrobić jakiegoś kojca? Ogrodzić teren w okół budy. Myśle, że to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż łańcuch, a remont budy można zrobić we własnym zakresie, uszczelnić dach, ocieplić ze środka, pomalować, wystarczy troche chęci ;) Dobranoc ;) I tu sie zgodze z Toba Beatko :) Kojec to dobre rozwiazanie w takiej sytacji ale niestety to nie Pimpek decyduje tylko jej rodzice...a wiadomo ze z rodzicami sie nie wygra:shake: Pimpek napisał(a):W ogóle mnie nie zrozumiałaś !! Nie daleko naszego domu jeżdżą kopary,ciężarówki,robią drogę, Pimpek jak zobaczy innego psa albo się uprze to przez bramę się przeciśnie, rodzice nie chcą ogrodzić łąki,remont drogi będzie trwał do końca października, a tak w ogóle to w czym różni się kojec od łańcucha ?!:angryy: W kojcu pies czuje się jak w schronie na przechodzące koło niego psa może tylko szczekać lub patrzeć,pies na łańcuchu może bawić się z innymi psami, a my nie mamy pół metrowego łańcucha tylko dużo dłuższy,kłopotu nie ma,pies codziennie na spacerach lub gdy się skończy remonty codziennie spuszczany a ty mi o kojcu mówisz ?! Kochana nie denerwuj sie tak, znam Bbete dosc dlugo i jestem pewna ze nie miala zamiaru Cie urazic;) I mysle ze niepotrzebie demonizujesz kojec, moze faktycznie kojazyc sie ze schronem ale jednak bardzo sie od niego rozni. Ma pelna miske, ciepla bude, poczucie bezpieczenstwa i co najwazniejsze kochana pancie:loveu: piszesz ze Pimpek bedac na lancuchu moze sie pobawic z innymi psami, pomysl w inny sposob...nie wszystki psy sa przyjaznie nastwione i pies ktory jest na lancuchu nie ma jak sie bronic, nie ma jak uciec...bedac w kojcu ryzyko jest praktycznie zerowe;) i z kojca tez mozesz psa wypuscic zeby sobie pobiegal tak samo jak go odpinasz z lancucha:) i naprawde nie chce zebys mnie zle zrouzmiala, po prostu staram sie przedstawic Ci inna wizje kojca...psy mojego TZ sa w kojcu i sa szczesliwe:p Pimpek napisał(a):Tata to by się zgodził nawet na rottwailera w domu ale mama nie, nawet kot spać w domu nie może :shake: Chyba nic na to nie poradzisz, mamy juz sa takie zawziete:diabloti: znam to z autopsji:evil_lol: BBeta napisał(a):Po pierwsze zastanów się czasem co piszesz i w jaki sposób. Twierdzisz, że kojec jest zły, tak? Za to łańcuch jest w porządku? Na łańcuchu pies jest szczęśliwy? Napisałam, że z dwojga złego kojec jest lepszy. Kojec zamiast łańcucha, a nie kojec zamiast spacerów, naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja sobie w ogóle nie wyobrażam jak można kazać psu spać na dworze szczególnie w taką pogode, sama nie mogłabym chyba zasnąć, a z perspektywy oglądającego te zdjęcia nie wyglądają zbyt dobrze. I uważaj z tymi wykrzyknikami, niektórzy są tu dużo starsi od Ciebie, troche szacunku Beatko problem w tym ze Pimpek gdyby tylko mogla wzielaby psa do domu i zapewne wsadzila jeszcze do lozka... ale rodzice...i to do nich powinnas kierowac ta wypowiedz... Pimpek (jak ty wlasciwie masz na imie??) jest chyba po prostu zdenerwowana ta sytuacja, ja bym sie zle czula bedac na jej miejscu i tez pewnie by mnie troszke ponioslo w wypowiedziach:diabloti: Quote
Pimpek Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Dziękuję ci furciaczku za zrozumienie :oops: I tobie Dobciu też, i tobie Werko, i tobie Marto i tobie Helgo,wszystkim :oops: Bbeto,już się uspokoiłam i szczerze to nie mam ochoty na kłótnie, łapa na zgodę ? Quote
Marta_Ares Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ok czyli wszystko wyjasnione, to ja poprosze o jakies nowe fotki kociaka i Pimpka:loveu: Quote
Pimpek Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Marta_Ares napisał(a):ok czyli wszystko wyjasnione, to ja poprosze o jakies nowe fotki kociaka i Pimpka:loveu: I w tym problem :placz: Foty Pipka będą chyba dopiero pod koniec października, ale postaram się zęby tka nie było, co myślicie o następnej niedzieli ? W ta ie mogę bo muszę na Oazę do kościoła :-( Ma się rozumieć foty kotabędą bo kot jest w domu aPimpek do domu nie może a łatwiej jest zrobić foto w domu niż biegnąć przez cały dom na podwórko i to jeszcze po kryjomu...... Jeśli chcecie to mogę wam dać parę starych fot Kitka, chcecie ? Quote
agaciaaa Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Cześć Pimpki :) ja chce stare fotki Kitka :loveu: Quote
Asia & Ginger Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Wszystkie fotki są fajne, stare też. :cool3: Dawaj te fotencje! :cool3: :p Quote
binkaa Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 http://images11.fotosik.pl/91/e3ae1930035f0a09med.jpg Ale śliczniasty:loveu::loveu: I ten jęzor:loveu::loveu: Piękniutki jest;):loveu::loveu: Quote
Pimpek Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Ech.... skoro chcecie, ale ostrzegam ze foty kiepskiej jakości ;) No ale dobra, powspominajmy :diabloti: Kitek pił mleczko, ma się rozumieć dolewkę dostał :p Kompanie Pimpka tego roku, mama robiła zdjęcia komórką taty :shake: c.d.n. Quote
Pimpek Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 wszystkie foty robione komórką taty ;) Adresówka Pimpka, niestety dolna część wraz z karteczką w środku się odkręciła i zgubiła :shake: Pies sąsiadów mojej babci do której przyjeżdżam na niektóre weekendy i wakacje : BILI :loveu: c.d.n. Quote
Pimpek Posted October 14, 2007 Author Posted October 14, 2007 Bili A takie u babci kiedyś były króliczki :loveu: Ma się rozumieć było ich o wiele wiele więcej ale te dwa to były moje ulubione :loveu: Teraz urosły bardzo,drapią, nie chcą na ręce, pamiętam jeszcze jak w tamtym roku tak z moją kuzynką oswoiłyśmy króliki że na plecach na kolanach nam siedziały :loveu: A tak sobie Kitek kiedyś spał :loveu: Jutro więcej wspominków :cool3: Quote
binkaa Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Pimpek podczas kąpania:loveu::loveu: I Bili, i Kitek i króliczki też wspaniałe:loveu::loveu: Quote
MałaMi Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 ale świetny zwierzyniec :loveu: A Pimpuś przypomnina mi mojego Bąbka z czasów kiedy jeszcze był piękny i młody :evil_lol: Śliczniutki jest :loveu: Quote
furciaczek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Kompielowe foteczki super:loveu::loveu: Billy naprawde sliczny jest, a dlugouchy slodkie:loveu: Nie rozpieszczasz Ty czasem tego kota:evil_lol: moj wstreciuch mleka nie dostal ani razu :diabloti: Quote
Eriu Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ojej jakie wakacyjne wspomnienia, a u mnie prawie mróz za oknem :shake: Quote
Patikujek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ale masz fajny zwierzyniec:loveu: Boskie którliczki a i widzę że kąpiel była:) Quote
Recommended Posts