Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pimpek']A więc, byliśmy w piątek na spacerku (ja, Pimpek na smyczy, moja koleżanka), idziemy w łąki, a za nami jakieś chłopaki z małym podobnym do foksteriera psiakiem. I tuptają na niego i wołają "bierz go!" (Pimpka ma się rozumieć).
Pimpula ma słabe nerwy i nie toleruje innych psów za bardzo więc już się szamocze, warczy, dostał po uszach ale dalej warczy, gdy trochę odeszli a Ania zaczęła go głaskać uspokoił się wreszcie. I tak to jest wyjść z Pimpkiem na spacer :shake: Moglibyście mi pomóc z tym "dominantem?.
po
1.Nie bij Pimpka, bo jak widać to nic nie daje, a może pogorszyć wasze relacje. Mogłaś go zająć czymś innym, pokazać mu zabawkę jesli miałaś, a jak nie, to zacząć piszczeć, skakać i zaczepiać go, zaciekawiać sobą Pimpka.
po
2.Nagradzaj każde zwrócenia na ciebie uwagi. Kup kliker, to będziesz mogła precyzyjnie określić ten moment i dać nagrodę.
to tyle ode mnie.

Posted

Po mojej suce wiem, że to nie takie łatwe. Jak Nika zobaczy jakąś sukę to nic nie odwróci jej uwagi [prócz kota] -ani ulubiona zabawka, ani smakołyk ani nic innego ;) Wtedy pozostaje się tylko oddalić. Obecnie lubi tylko jedną suczkę, a na niektóre czasem się rzuca.
Ja bym ci Pimpkowa radziła, żeby nie głaskać go, bo uzna to za nagrodę. Ode mnie tylko tyle niestety :lol:

Posted

Dzieńdoberek :cool3:
Dziękujemy bardzo za komplementy :diabloti:
[quote name='Akadna']po
1.Nie bij Pimpka, bo jak widać to nic nie daje, a może pogorszyć wasze relacje. Mogłaś go zająć czymś innym, pokazać mu zabawkę jesli miałaś, a jak nie, to zacząć piszczeć, skakać i zaczepiać go, zaciekawiać sobą Pimpka.
po
2.Nagradzaj każde zwrócenia na ciebie uwagi. Kup kliker, to będziesz mogła precyzyjnie określić ten moment i dać nagrodę.
to tyle ode mnie.

Mogę spróbować ale, łatwo mówić trudniej zrobić.
Gdybyś widziała jak on się zachowywał na widok tamtego psa...
Najgorzej jest jak się jakiś pies przyczepi i nie chce odejść

A teraz czas na niespodziankę :evil_lol:
DJ i Ania - pies mojej kumpeli z nią xD
(wycięte z filmiku więc nie narzekać na jakość :diabloti:)
W "tańcu" xD