Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajne fotki usmiechnietych paszczy, Nitor-Nivalis podpowiedz, jak lapy psie po takich troche kamienistych drogach? Mamy w okolicy same takie i na razie mam pewne obawy jak ciezki malamut zniesie bieganie po czyms takim :roll:

Posted

karjo2 napisał(a):
Fajne fotki usmiechnietych paszczy, Nitor-Nivalis podpowiedz, jak lapy psie po takich troche kamienistych drogach? Mamy w okolicy same takie i na razie mam pewne obawy jak ciezki malamut zniesie bieganie po czyms takim :roll:

Tez sie balam o lapy psow zwlaszcza tych moich ktore malo sa przyzwyczajone do takich powierzchni, w polsce mialy w sumie zawsze piaszczyste podloze.
Najpierw biegaly duzo luzem i spacerowaly tylko po takim terenie i mysle ze teraz sa juz przyzwyczajone, bynajmniej jak pierwszy raz je tutaj podpielismy ( ze wzgledu na pogode nie bylo to szybko) kompletnie im teren nie przeszkadzal, ogladalam lapy i poduszki zaraz po treningu i nic nie zauwazylam.

Posted

HUSKYTEAM napisał(a):

Do czego NIGDY NIE STOSOWAC łączówki:
1) Do przytrzymywania pierwszej pary zaprzęgu przy podpinaniu psów biegnących z tyłu przed startem, bo może spowodować uraz kręgosłupów leaderów.

mozesz to rozwinac ?

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='SH']Świetne fotki :)
A co to za czarny duch poprzedza zaprzęg?

Dziękuję, za fotografa tym razem robila moja mama... ;)
Ten ''duszek'' to mój pudelek miniaturka Szyszka, którą każdy maszer jeżdżący zaprzęgiem zna, bo Szyszek jest z nami na wszystkich zawodach a kiedy nie ma czasu na noszenie pieszczochy na rękach- siedzi przy stake'u :cool3: Swoją drogą- ciekawy widok: husky, malamuty i... pudelek :evil_lol:

Posted

SH, Szyszka ma mnóstwo energii. Dla przykładu: tydzień temu przebiegla 5km z Ish, 8km z IIsh i 5 km z malamutami, przy czym na koniec w polowie trasy poleciala za zającem (w drugim kierunku) a i tak wrocila równo z alaskanami !! :crazyeye:

Karla, śliczny ten rudzielec! :p Moja sąsiadka ma pół-brata Twojego psa- Focusa, zrobię mu dziś parę zdjęć i wstawię na dogo :)

Posted

Teraz apropo łączówki, ale u mnie jej brak był celowy ;) Chciałam sprawdzić jak pobiegną suki - bez Journeya. Efekt był taki, że najpierw rundka 3,5 km przez las i pola, a potem 2,5 km piach, błoto, górki- przebiegły galopem. Prowadziła Snowe i Maxi, nie były połączone łączówką-bez niej biegają o wiele lepiej (więcej swobody? ;)), a z tyłu zasuwał nasz ''motorek'' w zaprzęgu-Sweetka:loveu:

(nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jak trudno zrobić fotkę ''z widoku maszera'' jadąc z trzema rozpędzonymi wariatkami i kontuzjowaną ręką po wertepach... :razz:)

Ciesząc się nowym aparatem nie mogłam oprzeć się zrobieniu suczkom kilku zdjęć więcej, z czego były widocznie rade, bo miały chwilkę na odpoczynek ;)

Szyszka oczywiście biegła z nami, a momentami nawet... latała! :evil_lol:

A taka oto była reakcja Tofci na wiadomość, że dziś nie pobiegnie w zaprzęgu, bo biegną same ''ciotki'' ;)

Pozdrawiam,
Justyna

Posted

Nerul napisał(a):
Karlaa gdzie macie takie swietne pola do biegania z psami? *_* Istny raj nawet dla ludzkiego joggingu ;)

To tereny podkarpackie skąd pochodze :)
Mała wieś koło Sandomierza

Posted

mortikia napisał(a):

Karla, śliczny ten rudzielec! :p Moja sąsiadka ma pół-brata Twojego psa- Focusa, zrobię mu dziś parę zdjęć i wstawię na dogo :)

Przystojniak :p
W takim razie czekam na zdjęcia. :)

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Widzę, że temat ''umarł śmiercią naturalną".
Szkoda, że tak mało osób zajmuje się tym sportem choćby rekreacyjnie, zważywszy na liczbę husky na wystawach- mało który miał okazję pracować w zaprzęgu....... :razz: