Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W tym roku postanowiono zwracac uwage na poziom gryzienia psów..i na koniec po ustawieniu juz stawki uzytkowej psów i suk sedzia wyciągał wyróznione na obronie psy i suki na srodek stadionu(bez wzgledu na zajęte miejsce),wyszóły więc i psy z linii pracujacej ale tez kilka z czołówki swiatowej...min.Dux,Nando,Djanges Han.....ta 10 to były psy wyróznione.....bardzo ładny i miły ten nowy zwyczaj

Posted

pisalam o nando na psach sportowych....;) ...wspominalam o nim.to naprawde fajny pies.:loveu:.co do dux'a...no on mnie nigdy nie zawiodl swoim charakterem.fajnie by bylo zeby zaczeto w polsce kryc tez takimi psami a nie plasticzkami bez typu zampa....bo sliczny...8).bo sa i sliczne i naprawde dobre psy.nando i dux to moi faworyci-dux jest tez nieodrodnym synem swego ojca i pracuje naprawde fajnie.widzialam czolowke w jego wykonaniu-twarda ze tak powiem.i nie moglam sie absolutnie przyczepic.po prostu pies nie ma sie czego wstydzic ze tak powiem;).nando to pies bez inbredu z super charakterem[za ta opinie akurat troche ironii zarwalam na psachsportowych8)].taka prawdea.promowanie pracy bedize coraz wieksze.i tak jak juz kiedys napisalam-hodowcy nie bioracy pod uwage tego jakim psem kryja[chwyt,popedy a nie tylko jak biga na ringu itd]obudza sie z reka w nocniku.czego takim hodowcom z calego serca zycze:D.

Posted

ayshe napisał(a):
pisalam o nando na psach sportowych....;) ...wspominalam o nim.to naprawde fajny pies.:loveu:..

mam co do niego plany :loveu: :loveu:
ale fajnie ze cos zaczyna switac w temacie ON to jednak pies do pracy :multi: :multi:

Posted

A czy miałyście okazję widzieć jak pracuje piesek z 13 pozycji Andrjuscha van Noort???Czy macie jakieś info na jego temat,ale nie takie ze stronki tylko własne zdanie???;)))))

Posted

"ale wyrozniony za najlepsza prace obroncza nei byl..."boszsz nenemuscha ...jaka bossska dyplomatyczna odpowiedz:evil_lol: :loveu: .przepraszam jakos tak mi sie wypslo:roll: .
a jak poszlo psom z polski?:cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Dzięki za komplementa...starałam się..ale swoja drogą pies jest fajny...najlepszy syn swego ojca...
A Polaczki..no cóż Sonar(131) był przed Kastorem(132)..więc rażno im było jedno za drugim biegać...
Ale pozytywne jest to że obaj zaliczyli testy...poprawnie

Posted

w takim razie gratulacje dla wystawcow bo badz co badz to testy na bszs:p .troche obciazenia atmosfera i wogole...to naprawde trudne testy nie ze wzgledu na same testy tylko wlasnie na prestiz,atmosfere i obciazenie-i wystawcy i w koncu psa.

Posted

Gratulacje dla wszystkich.
Najbardziej dla Nando.Jest moim faworytem od czasu ujrzenia go w Niemczech.Razem z Ayshe trzymamy teraz za niego mocno kciuki.Bardzo ambitnie pracuje na pozorancie.Bardzo dobry jest w FH.Fajny pies.

• 1 month later...
Posted

ayshe napisał(a):
pisalam o nando na psach sportowych....;) ...wspominalam o nim.to naprawde fajny pies.:loveu:.co do dux'a...no on mnie nigdy nie zawiodl swoim charakterem.fajnie by bylo zeby zaczeto w polsce kryc tez takimi psami a nie plasticzkami bez typu zampa....bo sliczny...8).bo sa i sliczne i naprawde dobre psy.nando i dux to moi faworyci-dux jest tez nieodrodnym synem swego ojca i pracuje naprawde fajnie. .....

Według mnie najlepszą obronę w tym roku na BSZS pokazał Karat's ULK - szkoda, że ma tak wysoki współczynnik HD-Zuchwert.
Równie świetny był TIRAS Roten Feld. Jest on podobnie jak NANDO synem YELLO - ma dużo niższy współczynnik HD-Zuchwert od NANDO (TIRAS 72, NANDO 95), jest wzrostu średniego (NANDO jest delikatnie mówiąc - na górnej granicy wzrostu). Matka TIRASA jest córką V85 JECKA Bildeiche, który uzyskał ocenę bardzo dobrą na BSP (Mistrzostwa Niemiec Psów Obrończych).
Przy ULKU i TIRASIE obrona DUXA i NANDO naprawdę blednie.
Dux jako pies do krycia jest trochę kontrowersyjny - bardzo nieładnie stawia tylne nogi - i niestety przekazuje to potomstwu.

Posted

ja ulka po prostu nie lubie.nie podoba mi sie kompletnie i jestem zdania ze jest zrobiony.
nando i dux ,zwlaszcza nando to po prostu dla mnie dobre psy.moze nie tak "wymeczone"na cwiczaku.;)

Posted

ayshe napisał(a):
ja ulka po prostu nie lubie.nie podoba mi sie kompletnie i jestem zdania ze jest zrobiony.
nando i dux ,zwlaszcza nando to po prostu dla mnie dobre psy.moze nie tak "wymeczone"na cwiczaku.;)

Naprawdę nie podobają Ci się wejścia w rękaw ULKA :-o?? On wcale nie jest według mnie dobrze zrobiony - to warowanie po puszczeniu nie jest eleganckie. Ale wejścia ma super!! Szokuje mnie Twoje stwierdzenie "nie podoba mi się kompletnie"! To co powiesz o testach np. QUANTUMa Arminius - nie zabraknie Ci przymiotników :lol:.
Nie mówię, że NANDO obrona mi sie nie podoba - to byłoby bluźnierstwo. Na tle psów VA odbija sie na plus. Ale na pewno z tej linii wybrałabym TIRASA.

Posted

askad-no co ja ci na to poradze ze nie znosze ulka.ba wogole karatow.:roll:.
i zlituj sie nei piszmy o psach typu quantum czy zamp bo nie ma o czym raczej:cool3::evil_lol:.
dobra napisze tak:bardziej podoba mi sie nando.ok?:razz:raczej nic na to nie poradze i to kwestia gustu.nando [jak sama zauwazylas]to ekhem duzy piesek :cool3: i pies z taka masa pracuje troszke ciezej.natomiast na cwiczaku jak go widzialam to podbil moje serce i nic juz na to nie poradze.:oops::evil_lol:.
a tak jakbym miala wybierac od serca naprawde to...wybralabym psa ktorego nie bylo na bszs-ellute mohnwiese bo to pies w "moim"typie.podobnie jak jaguar mausespitz.

Posted

ayshe napisał(a):
i zlituj sie nei piszmy o psach typu quantum czy zamp bo nie ma o czym raczej:cool3::evil_lol:.
.......
a tak jakbym miala wybierac od serca naprawde to...wybralabym psa ktorego nie bylo na bszs-ellute mohnwiese bo to pies w "moim"typie.podobnie jak jaguar mausespitz.

Ale właśnie trzeba takie rzeczy pisać wyraźnie - wiesz jak na mnie patrzą, gdy krzywię sie na myśl o ZAMPIE :lol:. QUANTUM nie miał ani anatomii ani charakteru, ZAMP przynajmniej ma anatomię, ale niestety jego dzieci z reguły sa w typie dziadka :cool3:.
A co do Ellute - rozumiem w pełni - ale ja jednak jestem eksterierowcem, cóż poradzić.

• 2 weeks later...
Posted

Kilka filmów z BSZS.
http://youtube.com/watch?v=_ZnHYRpL_3k
Test Pakrosa- przyzwoicie.
http://youtube.com/watch?v=QWXP8ybgAxI
Test Vegasa-już gorzej
http://youtube.com/watch?v=QPQTI3FlzeM
I Vegas
http://youtube.com/watch?v=VUhhR4TpVsE
Djenges Khan-jeden z tych,które nie snuły sie po puść .Został przy pozorancie.
Dobra praca.
http://youtube.com/watch?v=QNMJYi2MobQ
W zeszłym roku jeden z lepiej pracujących psów.
Bob vd.Grafenburg
http://youtube.com/watch?v=pm3OzJJ1a8w

Posted

W porównaniu z ubiegłoroczną światówką i Pakros i Vegas wypadły dużo lepiej :cool3: :cool1:

ps. a ja swego czasu wyrzekałam na nasze polskie suki po zobaczeniu na psachsportowych testów z klubówki... :roll: :shake: