Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytanko do osób które karmią lub znają karmę ANF.

Na stronie usunięte przez moda są przedstawione jakby dwa rodzaje karm dla psów: ANF O2Free/O2Limited oraz ANF Advantage.

Z tymże karmy z części ANF O2Free/O2Limited są zdecydowanie droższe od karm w półki ANF Advantage. Czy w związku z tym idzie też jakość?

Za 7.5 kg worek ANF Kurczak z ryżem zapłacę około 114 zł zaś za 9 kg worek ANF Advantage 27 zapłacę około 70 zł (ceny oczywiście bywaja ruchome w zależności od sklepu).

Czy ktoś się w tym wyznaje?

Posted

Witam

ja karmie swoje psiaki roznymi rodzajami ANF. Ogolnie mowiac i te tanie i te drogie sa dobre i dla moich psiakow dosc smakowite. Nie ma prolbemu z lupiezem alergiami, jedynie po karmie z kurczakiem troszke "pierdza" :oops: ale dosc szybko przechodzi

Posted

Wydaje mi się, że karmy 02 limited ( czy jak to się nazywa), są pakowane próżniowo i być może dlatego dużo droższe :roll:

Posted
Wydaje mi się, że karmy 02 limited ( czy jak to się nazywa), są pakowane próżniowo i być może dlatego dużo droższe :roll:
:hmmmm: muszę chyba zadzwonić do dystrybutora do Grodziska Maz. :roll:
A propos. Katerinas, gdzie kupujesz karmę? Ja spotkałam się z wyższymi cenami niż te podane przez Ciebie :(
wyślę Ci namiar na priva :)
Posted

Katerinas

możesz coś więcej napisać czemu wprowadzili zakaz sprowadzania Nutry do Polski?

Ja swoją Leię też karmię Nutrą, a teraz nawet chciałam ją przestawić na Nutrę Professional.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

Posted

Bonnie:

Tak jak pisze Dzurga - import Nutra Nuggets jest zablokowany przez BSE :roll:

:hmmmm: ... tyle że ja słyszałam tylko o Nutrze... a czy inne karmy też? tego nie wiem...

Posted

A wracając do karmy ANF jest bardzo dobra i smczna ta karma z łososiem. Właśnie ci znajomi taką karmią i jak kiedyś częstowali Klio to jej bardzo smakowało :wink: Dodam, ze własnie ze na taki rodzaj tej karmy namówili włascicielkę shar pei'a - alergika, któremu okazało sie ze bardzo służy :wink:

Posted
Katerinas z tego co ja sie dowiedziałam to w NUTRA NUGETS zmienia się tylko główny importer,a karma będzie nadal dostępna.
:o :D Byłoby super! Zadzwonię dziś do swojego sklepiku i przycisnę pana :D

Dzięki Caterina :D

Posted

Na stronie http://www.zoovet.pl/karmy.html są przedstawione jakby dwa rodzaje karm dla psów: ANF O2Free/O2Limited oraz ANF Advantage.

Z tymże karmy z części ANF O2Free/O2Limited są zdecydowanie droższe od karm w półki ANF Advantage. Czy w związku z tym idzie też jakość?

Czy ktoś się w tym wyznaje?

Cześć

A nie łaska kliknąć na link "Dlaczego ANF"?

Jeśli nazwa ci nic nie mówi to tam jest wszystko czarno na białym:

Dlaczego opakowania próżniowe - beztlenowe ( 02 - FREE )?

TLEN. Czy nie jest dziwne że tak niezbędny do podtrzymania życia tlen jest także odpowiedzialny za skracanie go. Jak można wywnioskować, mówimy tu o długości życia witamin i innych niezbędnych składników pokarmowych. Tlen obecny w powietrzu wewnątrz opakowania pokarmu dla zwierząt reaguje z tłuszczem i innymi składnikami pożywienia powodując jełczenie. Te efekty szczególnie narastają przez miesiące upływające od produkcji do momentu karmienia zwierząt.

SUBSTANCJE KONSERWUJĄCE. Aby walczyć ze skutkami spowodowanymi przez tlen w opakowaniach z karmami, wielu producentów stosuje duże ilości bardzo skutecznych chociaż kontrowersyjnych silnie działających sztucznych środków konserwujących jak np. Ethoxyquin. Niewielu producentów oferuje „ naturalne ” receptury stosując witaminę E jako środek konserwujący. Jednakże wit. E może być nieskuteczna z powodu zachodzących procesów jełczenia w trakcie długiego przechowywania pokarmu. Nie trzeba chyba dodawać, że zjełczały pokarm jest szkodliwy dla zwierząt. Z tego powodu większość producentów nawet pokarmów z grupy wiodących stosuje duże ilości substancji konserwujących .

02 FREE. Ażeby zachować pełną 100 % wartość wszystkich składników pokarmowych, z opakowań pokarmów ANF jest usuwany tlen, który powoduje degradację pokarmu. Świeżość, aromat i wartość pokarmu z naszego suchego pokarmu jest doskonale utrzymana nawet do 18 miesięcy od daty produkcji. To tak jakby zatrzymać czas w miejscu.

Nic dziwnego że smaczny i świeży smak i zapach pokarmów ANF jest preferowany przez zwierzęta. Psy i koty wolą świeży zapach i smak karm ANF bardziej niż inne suche karmy, czego najlepiej dowodzą niezliczone listy od zadowolonych klientów.

Czy karmilibyście siebie lub swoje dzieci pokarmem zawierającym mocno konserwowane składniki , pokarmem z papierowego opakowania, który nim trafi do miski Twojego pupila przez całe miesiące jest produkowany, pakowany, składowany, transportowany i leży na półkach sklepowych a po kilku miesiącach zanim trafi do miski twojego pupila uległ zjełczeniu? Kochacie swoich ulubieńców, dlaczego więc mielibyście narażać ich na stosowanie pokarmu opartego na kontrowersyjnych składnikach konserwujących i substancjach wypełniających. Pokarm ANF pozwala uniknąć tych niebezpieczeństw. Ponieważ Ty kochasz swojego psa lub kota i chcesz mu zapewnić długie i zdrowe życie dlatego powinieneś wybrać pokarm ANF.

Pamiętaj - wykonanie wysokiej jakości suchego pokarmu nie jest trudne. Utrzymanie jego jakości jest o wiele trudniejszym problemem.

W przyszłości każdy wiodący pokarm dla zwierząt domowych będzie pakowany w ten sposób. Ponieważ my jesteśmy to winni naszym ulubieńcom, ażeby dostawały zachowujący świeżość pokarm.

Spróbuj ANF. Przekonasz się i zobaczysz różnicę w porównaniu z innymi pokarmami.

Sam karmiłem mojego psiaka ANF Pupy 28 do 9 miesiąca, potem zwykły Pupy Adventage. Z czystym sumieniem moge polecić te karmy. Moim zdaniem są lepsze od Eucanuby.

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Dude - dzięki za podpowiedź :wink: Czytałam ten link :) Z tymże powinien on być w takim razie zatytułowany "Dlaczego ANF O2Free/O2Limited?" a nie ogólnikowo "Dlaczego ANF?" :roll: Czyli wersję Advantage mogę sobie wrzucić pomiędzy supermarketowe Pedigree :roll:

Ale prawdopodobnie temat i tak będzie nieaktualny bo jeśli okarze się że Nutra Nuggets będzie jednak sprowadzana do Polski to wracamy do Nutry :)

Posted

Czyli wersję Advantage mogę sobie wrzucić pomiędzy supermarketowe Pedigree

Nieeee! Nie tak pochopnie.

Sam przez pewien czas karmiłem Advantage i żadnej różnicy nie zauważyłem.Przeczytaj zresztą skład.Jest to również bardzo dobra karma.

Pozdrawiam serdecznie

Posted

Ostatnie 2 razy jak kupowałam ANF O2Free to niestety nie był pakowany próżniowo. Karma przesypywała się. To była karma w workach 15 kg.

Dzisiaj widziałam, że było to samo. Natomiast w workach 7,5 kg i mniejszych było normalnie, bez powietrza, karma była "ubita".

Dlatego kupiłam Royala.

Posted

Katerinas,

z tego co się dowiedziałam to w hurtowni, w której kupuję Nutrę jest już cały asortyment tej karmy. W sklepie też powinna już być.

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

Posted

Dzięki Bonnie :)

Właśnie też słyszałam, że z NN wszystko wróciło do normy. Tyle że w między czasie zmuszeni byliśmy kupić nowy worek karmy i w końcu zakupiliśmy tego ANF-a... :roll:

Ale jak tylko się skończy wracamy do Nutry :D