Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zakładam wątek czysto informacyjny, tamten zostanie zamknięty
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76305
TARDA to bardzo młoda sunia, ma około roku.

Została przywieziona w piątek(27.07) do schroniska w Ostródzie.

Ktoś widocznie robił sobie wakacyjne porządki, gdyż sunia została porzucona przy drodze krajowej E7, przy miejscowości Tarda.
Miałam kiedyś dom, byłam rozpieszczaną ulubienicą pańcia, uwielbiałam wspólne zabawy i pieszczoty na kanapie...

Wszystko się skończyło w chwili kiedy otworzyli drzwi, zostawili mnie na parkingu i odjechali bez słowa. Ja stałam, czekałam, myślałam, żę wrócą...

TARDA urodziła 4 szczeniaki
jest razem ze szczeniakami na ranczo u pajuni - bezpieczna
szczeniaki szukają domków:

Posted

[quote name='matusz5']suuper !! :):multi: czemu to zawsze dziewczynka pierwsza co ?:evil_lol::diabloti:

Hm, chyba nie chcesz odpowiedzi na to pytanie? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong:

Posted

[quote name='pajunia']Hm, chyba nie chcesz odpowiedzi na to pytanie? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong:

chyba nie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

A jednak towarzystwo wzajemnej adoracji.
przeciez pajunia nie robi adopcji w Polsce wiec ona z wasza pomoca tu domu nie znajda.
Pajunia- czy naprawde potrzebujesz az tyle reklamy?

Posted

przeciez pajunia nie robi adopcji w Polsce wiec ona z wasza pomoca tu domu nie znajda.

Tundra, a skad Ty o tym wiesz, ze w Polsce adopcji nie robimy? Oczywiscie, ze robimy. Gdy jest dobry, osobiscie skontrolowany dom, podpisana umowa adopcyjna, to i w Polsce nasze psy juz domy znalazly. Czy myslisz, ze jestesmy w stanie 30-40 psom, ktore do nas przecietnie trafiaja, tylko domy w Niemczech znalezc? Nie jestesmy w stanie, a nie chcemy tych psow w nieskonczonosc , w naszym schronisku trzymac. Zreszta odchodze coraz bardziej od adopcji niemieckich. W Polsce tez psiaki dobre domki znajduja. Wiec nie rob wrogiej propoagandy, jesli nie znasz faktow. Jesli juz tak bardzo chcesz sladami Arki isc, to pisz na tym innym watku o Tardzie, w ktorym juz glos zabieralas, a zostaw ten watek Tardzie i jej maluchom.
Ja w Tobie wroga nie widze, i szkoda by bylo, gdyby tak sie stalo.