Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymajcie sie, moj Srebras znaleziony z kocim katarem jakies 11 lat temu i niby wyleczony, ma nawroty na wiosne i na jesieni.
Wtedy biada temu, co pod jego kichanie zielonymi glutami wpadnie :diabloti:, toallete trzeba robic :crazyeye:

Posted

Rachunek za leczenie dymka wyniósł 600 zł.
Miałam 200, 400 pożyczyła Aleksandra z miau.

Jeżeli ktokolwiek może mi pomóc w spłacie tego długu - będę bardzo wdzięczna. Jakoś dziwnie to brzmi, nie myślałam że będę musiała prosić o pomoc ale nie dam rady sama.

Posted

Neris podaj numer konta, coś tam wyskrobię - kokosy to nie będą, ale.......
Mam rzeczy na bazarki, jeszcze "po Kawowe" - mogłabym komuś, kto się bazarkami zajmuje przekazać......

Posted

Shorti zrobił się zupełnie nieznośny. Jak karmię Maliznę włazi mi na kolana, pcha się na ramię, czochra mi niemożebnie włosy... taki pluszak z niego... zazdrosny chyba co?

Posted

Neris napisał(a):
Dziękuję Aleksandrze59, która bez wahania pojechała po Dymka i zawiozła go na sekcję. Ja nie byłam w stanie tego zrobić.
Maćkowi, który zrobił sekcję, Jopop i Orchidce które pomogły telefonując.

Ja dopiero teraz jestem na Dogo - Neris, proszę Cię nie miałaś i nie masz mi za co dziękować, potrzebowałaś pomocy, to w miarę moich możliwości pomogłam. Standard i tyle. Natomiast co do działania bez wahania - w takiej sytuacji, to nie tak. Teraz w miarę spokojnie o tym mogę pisać, ale szczerze - to nie było bez wahania. Ale wiedziałam, że muszę Ci pomóc i pewnie dlatego to było "bez wahania". Sorry za pokrętność wypowiedzi, ale trudno mi o tym pisać.

Posted

Bo czasem to tak jest.........czy się chce czy się nie chce ( albo boi ) to człowiek robi to co po prostu trzeba zrobić. Na refleksje nie bardzo jest czas.

Ja sie zawsze staram myśleć racjonalnie - ale jak umiera zwierzę.......to jaki racjonalizm tu dopasować?

Dzięki Aleksandra, za to wahanie bez wahania:-)

Posted

Neris napisał(a):
Otrzymałam 45 zł od Sanny (miau), 100 zl od Kaerjot, bardzo dziękuję! Wpłaciłam Aleksandrze 200 zł, dług zmalał...

Neris, ja bardzo Ciebie proszę żebyś nie zwracała mi pozostałej kwoty. Proszę potraktuj to jako moją pomoc dla Twoich wszystkich podopiecznych.
Wcześniej nie doczytałam o Twojej sytaucji finansowej, przepraszam.

Posted

Ehem, ehem - jakoże ja nieco wiem........to ja bym napisała. Dziewczyny toż to jest żerowanie na nas.
Za chwilę będzie kolejny taki przypadek i kolejny.
Ja też mam pewną lecznicę wpisaną na "czarną listę" po aferze z Kawą. Tyle, że zwierzaki chorują zwykle wtedy kiedy nie ma dokąd pojechać....i nie ma wyboru......

Gdybym przechodziła to co miałam z Kawusią jeszcze raz - w pierwszej lecznicy, nie wyszłabym z kiliniki, dopóki na moich oczach ( potrzebnie - niepotrzebnie ) nie założyliby jej veflonu.
A tak następnego dnia nie dało już się go założyć.
My powinnyśmy weterynarię zaocznie skończyć, żeby wiedzieć co weci powinni robić??

NERIS NIE MASZ OBOWIĄZKU SIĘ ZNAĆ NA WSZYSTKIM - a oni mają......

Posted

Neris napisał(a):
Ale to duża kwota. Aleksandro, piszemy o numerze jaki wykonała klinika? Bo nie wiem czy tego nie trzeba ujawnić.

Neris - spoko, a te pieniądze przydadzą Ci się, chociażby na leczenie Malizny.
Wydaje mi się, że powinnaś całą historię opisać - chociaż ta wetka z którą ja się spotkałam była jak najbardziej ok.
Ja jeszcze u nich nie byłam, bo latam codziennie po pracy na kroplówki z jednym z moich futer, a potem usiłuję złapać sioo - od 5 dni bez sukcesu:oops: