Neris Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Przed szczepieniem robiłam im testy w kierunku FIV i białaczki. Dzisiejsze - powtórzone - dają wynik jednoznacznie negatywny. Biochemia w normie Jedyne co jest nie tak to LEKKA anemia. LEKKA!!!!!!!! On zżółkł - oczy i buzia były żółte, rano tylko delikatnie, już w klinice wyraźnie. I znowu - oni NIE WIEDZĄ co to jest. W piątek jedni nie wiedzieli, dzisiaj inni... tyle że w piątek wyglądało to na lekkie wspomnienie kociego kataru. Dzisiaj kataru nie było, oczy czyste, ale ciężki oddech i blady, zataczający się kot... Jak go zabierali wczepił się we mnie i płakał żałośnie. Jest w cieplutkim "inkubatorze". Jutro przedyktują mi wyniki to je tu przepiszę. Nawet nie próbuję myśleć o rachunku. Quote
Neris Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Jutro poruszymy znajomych i znajomych znajomych, pracujących w tej klinice, żeby zwrócili na niego uwagę... przez telefon niczego nie mogłam się dowiedzieć - czy nawodniony, czy dostał coś na wątrobę, czy płacze... 3 godziny chodziłam po pustej Warszawie nie mogąc się odnaleźć. Gdzie jest klucz, jakaś wskazówka? Quote
deedee77 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Jest taka strona wetów gdzie można zapytać http://www.weterynarz-podpowiada.info/index.php tylko że nie można spodziewać się błyskawicznej odpowiedzi ale może warto spróbować.... Quote
Neigh Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 A ja szukam odpowiedzi co to!! Kurcze ........wroga trzeba poznać................... Quote
Neris Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Pada wątroba. Co to do cholery jest? Wygląda podobnie jak u Doris. Quote
halbina Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 część objawów podobna jak u Kindżała... zaczęło się od ciągłych nawrotów kk... leczonego antybiotykami... potem, kiedy już miało być dobrze, dostał wołowinkę surową i się zaczęło... wymioty, apatia, niejedzenie, niechęć do picia, obniżona temperatura, szybka strata masy ciała, coraz mniejsza chęć życia... Quote
Neris Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Temperatura 34C Mówią, że być może FIP, a jak nie to nie wiadomo co... Quote
Neris Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Podnosi glowę. Temp. 37,6C Usg wykazało wadę rozwojową jednej nerki i zmiany w miąższu wątroby. Mocznik, kreatynina w normie, proporcje albuminy prawidłowe - podobno to wyklucza FIP. Fatalna morfologia - coraz gorsza. Niski hematokryt. Jutro będzie miał transfuzję Przyczyna ciągle nieznana...:-( Dostał dodatkowo krótko działający steryd. Dzisiaj wieczorem miał go konsultować profesor, ale nie mogłam się dodzwonić i nie znam wyniku konsultacji. Quote
Aga - Czakra Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 no, że kociak do Irci trafi - to się nie spodziewałam, ale Czakrusia w poprzednim życiu była kotem - więc nie ma co się dziwić w zasadzie... Quote
Neris Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Aga, co to za szyfr? Nic nie rozumiem... Quote
Aga - Czakra Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 po prostu odbierz pv i bierz się do roboty. Ircia czyli Irasiad nie bierze kociaków czy psiaków do domu, ale stara im się pomóc w różny sposób. Więc odbierz pv Quote
Neris Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Przeczytałam PM ale dalej nie wiem do jakiej roboty mam się brać. Dostaję z kliniki strzęp informacji i je umieszczam na wątku, dzisiaj Lavinia pojechała do nich mając nadzieję na więcej info ale też jej się nie udało. Quote
Neris Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Morfologia coraz gorsza. Jeżeli ta wykonywana dzisiaj o 18 będzie taka jak wczorajsza to robimy transfuzję. Jeżeli gorsza... Infekcja bakteryjna wykluczona Zarobaczenie - wykluczone Pozostaje wirus, ale jaki? Quote
Neris Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Dymek przeżył transfuzję, jeżeli przeżyje do rana zaczniemy się zastanawiać czy mieć nadzieję... Dziękuję Aleksandrze59 z miau, która nie zastanawiając się zapakowała swojego kota i przyjechała do lecznicy. Quote
halbina Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Trzymamy za Dymka! z całych sił trzymamy! Quote
brazowa1 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 I za Neris trzymamy kciuki,bo na niej spoczywa caly ciezar... Dymek,tyle przeszedles,raz umknales smierci-niech tym razem takze ci sie uda..nie dolaczaj do rodzenstwa... Quote
Recommended Posts