Jagoda1 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Żabka to malutka sunieczka, która trafiła do naszego schroniska z Kortowa z Polikliniki... Nikt jej nie szukał i nie szuka:shake: . To taka "nakolankowa" i "narączkowa" Sunia. Tak wyglądała... Teraz Żabcia jest wesołą Sunieczką, bardzo chciałaby mieć swój dom, swojego człowieka. Pomóżcie... Quote
amelka0 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Śliczna,mała Suniu,pokaż się Światu,niech ktoś ofiaruję Ci Miłość i DOM!! Quote
Ulka18 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Agusiu, weszlam na watek 3 minuty przed Twoim pw :D nadajemy na tych samych falach... co Zabka miala pod prawa paszka :???: czy to sie calkiem zagoilo? [SIZE="4"]Ona wyglada jak welsh :p Quote
desdemona Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 rzeczywiscie. ma w sobie cos z tej rasy. podnosze!!! Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 [quote name='Ulka18']Agusiu, weszlam na watek 3 minuty przed Twoim pw :D nadajemy na tych samych falach... co Zabka miala pod prawa paszka :???: czy to sie calkiem zagoilo? Ona wyglada jak welsh :p No cóż najpierw Korusia, potem Kajunia nas połączyły... Z Żabcią wszystko w porządku, chodzi po schronisku za p. Wet.:razz: , pozwala brać się na ręce, cudna psinka... Quote
amelka0 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Ojej to u Was Agusiu wetka chodzi z psami po schronie??Agusiu,masz super schronisko......jestem pod wrażeniem. Niestety znam takie gdzie ludzie-pracownicy nie znają własnych psów:angryy::shake: Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 amelka0 napisał(a):Ojej to u Was Agusiu wetka chodzi z psami po schronie??Agusiu,masz super schronisko......jestem pod wrażeniem. Niestety znam takie gdzie ludzie-pracownicy nie znają własnych psów:angryy::shake: Tak, są takie psiaki, które sobie chodzą po schronisku, jest też "testowy" kot "biurowy"... Schronisko jest otwarte do 17.00, wolontariusze zabierają psy na spacery, kąpią, szczotkują, "rozmawiają" z nimi, a jak znajduja domy, to wiozą je na drugi koniec Polski... Zajrzyj, proszę do naszego wątku, jest w moim podpisie. Quote
amelka0 Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Żabciu,Ty jesteś taka słodziutka.Myślę,że będziesz mieć szczęście jak Felunia. No rozmawiać Agusiu to my możemy z psami z boksu,ale tylko przez kraty i znajdować domy,wykupić,zaszczepić za swoje pieniądze(bo u nas tylko przy wykupie szczepią na wściekliznę)ale poza tym nic,nawet zamawiać psów,bo np.Pies zamówiony,Przyjeżdża Pani z innego miasta po psa,a psa nie ma....No i imiona wymyślamy bo dla pracowników to wszystkie psy bezimienne,bezosobowe:-(. A jeszcze teraz jak zatrudnili tych z zakładu karnego,do odrobienia kary praca w schronisku,to już katastrofa....:shake: Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Ojej, to naprawdę smutne, chylę czoła przed Wami, toczycie prawdziwą walka o życie tych schroniskowych biduś.:shake: Quote
auraa Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ile żabcia może mieć lat? Jest taka śliczna aż nie możliwe żeby jej nikt nie szukał Quote
Jagoda1 Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Żabcia ma ok. 5 lat, może mniej... Taka niskopodwoziowa sunieczka;) ... Quote
Jagoda1 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Witaj, mała Żabciu, pokazuj się, może dziś ktos cię dostrzeże.... Quote
Ulka18 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Amelko, a tyle w prasie pisalo o szczecinskim schronisku, ze niby dobrze sie dzieje, ze wolontariuszy duzo, a na dogo co chwilke widze watki z psami, ktorych zycie jest zagrozone :shake: tzn. ze psy sie usypia :shake: Mieleckie schronisko jest gdzies posrodku miedzy Szczecinem a Olsztynem :roll: Spojrzcie tutaj, jakie podobienstwo : http://www.allegro.pl/item239055465_miodowozloty_maly_agusek_.html Quote
Jagoda1 Posted August 30, 2007 Author Posted August 30, 2007 Ja na Aguska już dawno zwróciłam uwagę, taki zagubiony lisek:-( ... Jakby pięknie wyglądali z Żabcią... Quote
amelka0 Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Podnoszę Sunię. Co u Malutkiej słychać?? Oj Ulu,szkoda że nie czytałaś innych wczesiejszych artykułów,nawet nie mam siły o tym wątu tu pisać,a potem....jak ktoś ma władaze i plecy to....odpłatny artykuł dał do gazety,zachwalając samego siebie i swoich ludzi:shake:. Wolontariuszy jest 3 i to po wielu wojnach jak toz,rada miasta i prezyd.weszli do akcji.Ale tak,tak.po wielu aferach to pod publiczke dbają o pozory. Quote
Ania_i_Kropka Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 A ja w skrócie opisze historię żabki vel Muszki i ja samą. Sunia trafiła do polikliniki w Kortowie miała prawie oderwaną łapkę. Nie wiadomo co przeżyła: wypadek, pogryzienie. Lekarzom udało się uratować łapkę suni. Suni gdy do nas przyjechała miała założone szwy, wyglądała strasznie. Ogromna rana ciągnąca się od łopatki do brzucha. Sunia mimo bólu i cierpienia strasznie garnęła się do ludzi, uwielbiała wszystkich a zwłaszcza Panią doktor, która robiła jej zastrzyki i przemywała ranę. Rana już się w pełni zagoiła, została jej jedynie nie wielka blizna, której nie będzie widać jak tylko odrośnie sierść. Po miesiącu pobytu w schronisku okazało się, że Żabka ma ropomacicze. Na szczęście bardzo dobrze zniosła zabieg. Teraz Sunia jest w pełni zdrowa i gotowa do adopcji. Żabka to typowy kanapowiec, pieszczoch, który kocha wszystkich ludzi ( choć nie zawsze, gdy ktoś się jej nie spodoba, staje w obronie Pani doktor i potrafi pogonić intruza). Sunia bardziej od ludzi kocha jedynie jedzenie, przez co jest troszkę otyła. Sunieczka ładnie chodzi na smyczy i załatwia się na zewnątrz. Quote
Jagoda1 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 No to mamy pełną charakterystykę Żabusi... Kto pokocha malutką Żabcię...? Quote
Jagoda1 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Żabusia ogłoszona: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=239482091 www.gumtree.pl www.Dwukropek.pl www.gazeta.pl www.zx.pl Quote
Jagoda1 Posted August 31, 2007 Author Posted August 31, 2007 Żabusia pokazuje swoją śliczną mordusię... Quote
desdemona Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 podnosze malenka. a chcialam zapytac czy w schronie jest nadal ten mlody amstaf bez przedniej lapki? czytalam o nim na watku. znalazl domek? Quote
amelka0 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Żabko,pokaż sie na samej górze.Musisz miec domek jak twoja poprzedniczka Felusia!! Quote
Jagoda1 Posted September 1, 2007 Author Posted September 1, 2007 Nie tylko jak Felusia, ale i jak Cortinka, Sunia, Bambuś, Rocky, Gaja, Rafi - to te, które bliżej poznałam i znalazły domy w ostanich dwóch miesiącach... Żabusiu, wierzę, że i ty znajdziesz domek... Quote
Recommended Posts