Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żabka to malutka sunieczka, która trafiła do naszego schroniska z Kortowa z Polikliniki... Nikt jej nie szukał i nie szuka:shake: .
To taka "nakolankowa" i "narączkowa" Sunia.

Tak wyglądała...

Teraz Żabcia jest wesołą Sunieczką, bardzo chciałaby mieć swój dom, swojego człowieka.

Pomóżcie...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agusiu,
weszlam na watek 3 minuty przed Twoim pw :D nadajemy na tych samych falach...

co Zabka miala pod prawa paszka :???: czy to sie calkiem zagoilo?

[SIZE="4"]Ona wyglada jak welsh :p

Posted

[quote name='Ulka18']Agusiu,
weszlam na watek 3 minuty przed Twoim pw :D nadajemy na tych samych falach...

co Zabka miala pod prawa paszka :???: czy to sie calkiem zagoilo?

Ona wyglada jak welsh :p
No cóż najpierw Korusia, potem Kajunia nas połączyły...
Z Żabcią wszystko w porządku, chodzi po schronisku za p. Wet.:razz: , pozwala brać się na ręce, cudna psinka...

Posted

Ojej to u Was Agusiu wetka chodzi z psami po schronie??Agusiu,masz super schronisko......jestem pod wrażeniem. Niestety znam takie gdzie ludzie-pracownicy nie znają własnych psów:angryy::shake:

Posted

amelka0 napisał(a):
Ojej to u Was Agusiu wetka chodzi z psami po schronie??Agusiu,masz super schronisko......jestem pod wrażeniem. Niestety znam takie gdzie ludzie-pracownicy nie znają własnych psów:angryy::shake:

Tak, są takie psiaki, które sobie chodzą po schronisku, jest też "testowy" kot "biurowy"...
Schronisko jest otwarte do 17.00, wolontariusze zabierają psy na spacery, kąpią, szczotkują, "rozmawiają" z nimi, a jak znajduja domy, to wiozą je na drugi koniec Polski...
Zajrzyj, proszę do naszego wątku, jest w moim podpisie.

Posted

Żabciu,Ty jesteś taka słodziutka.Myślę,że będziesz mieć szczęście jak Felunia.

No rozmawiać Agusiu to my możemy z psami z boksu,ale tylko przez kraty i znajdować domy,wykupić,zaszczepić za swoje pieniądze(bo u nas tylko przy wykupie szczepią na wściekliznę)ale poza tym nic,nawet zamawiać psów,bo np.Pies zamówiony,Przyjeżdża Pani z innego miasta po psa,a psa nie ma....No i imiona wymyślamy bo dla pracowników to wszystkie psy bezimienne,bezosobowe:-(.
A jeszcze teraz jak zatrudnili tych z zakładu karnego,do odrobienia kary praca w schronisku,to już katastrofa....:shake:

Posted

Podnoszę Sunię.
Co u Malutkiej słychać??

Oj Ulu,szkoda że nie czytałaś innych wczesiejszych artykułów,nawet nie mam siły o tym wątu tu pisać,a potem....jak ktoś ma władaze i plecy to....odpłatny artykuł dał do gazety,zachwalając samego siebie i swoich ludzi:shake:.
Wolontariuszy jest 3 i to po wielu wojnach jak toz,rada miasta i prezyd.weszli do akcji.Ale tak,tak.po wielu aferach to pod publiczke dbają o pozory.

Posted

A ja w skrócie opisze historię żabki vel Muszki i ja samą.
Sunia trafiła do polikliniki w Kortowie miała prawie oderwaną łapkę. Nie wiadomo co przeżyła: wypadek, pogryzienie. Lekarzom udało się uratować łapkę suni. Suni gdy do nas przyjechała miała założone szwy, wyglądała strasznie. Ogromna rana ciągnąca się od łopatki do brzucha. Sunia mimo bólu i cierpienia strasznie garnęła się do ludzi, uwielbiała wszystkich a zwłaszcza Panią doktor, która robiła jej zastrzyki i przemywała ranę. Rana już się w pełni zagoiła, została jej jedynie nie wielka blizna, której nie będzie widać jak tylko odrośnie sierść. Po miesiącu pobytu w schronisku okazało się, że Żabka ma ropomacicze. Na szczęście bardzo dobrze zniosła zabieg. Teraz Sunia jest w pełni zdrowa i gotowa do adopcji.

Żabka to typowy kanapowiec, pieszczoch, który kocha wszystkich ludzi ( choć nie zawsze, gdy ktoś się jej nie spodoba, staje w obronie Pani doktor i potrafi pogonić intruza). Sunia bardziej od ludzi kocha jedynie jedzenie, przez co jest troszkę otyła. Sunieczka ładnie chodzi na smyczy i załatwia się na zewnątrz.

Posted

Nie tylko jak Felusia, ale i jak Cortinka, Sunia, Bambuś, Rocky, Gaja, Rafi - to te, które bliżej poznałam i znalazły domy w ostanich dwóch miesiącach...
Żabusiu, wierzę, że i ty znajdziesz domek...