Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nemusiu kochany, tak dzielnie walczyłeś, miałeś przy sobie bunie w tych ostatnich dniach...

:-(:-(:-(

mam nadzieję, że teraz już Cię nic nie boli i biegasz szczęśliwy po soczystych i zielonych łąkach wiecznej krainy szczęścia !

Posted

Maleńki---:placz::placz:..boli mnie jakoś podwójnie-taki podobny Byłeś do mojego Dżekusia
[*].....

Biegaj zdrowy po zielonych łąkach-pozdrów Dżekusia i wszystkie pieski...

BUNIU....dobrze ,że JESTEŚ-nie odchodził sam....

Posted

Nemuś poddał się, nie miał już sił walczyc,nerki odmówiły mu posłuszeństwa, przestał siusiac, nie miał siły stać, nie miał siły żyć...
Dzięki Buni spędził swoje ostatnie dni w spokoju i cieple,wiedział,że ktoś o niego się troszczy, wiedział, że ktoś o niego walczy...
Śpij spokojnie malutki, byłes bardzo dzielnym pieskiem...

Posted

Niestety nadszedł Jego czas...
Zawsze pozostanie w mojej pamięci jako Pan Jamnik przez duże P.
Dziękuję wszystkim za moc ciepłych myśli.
Dziękuję Joli za odwiedziny i pyszne jedzonko dla jamnisia za opiekę i za okazane mu serduszko.
Dziękuję tanitko za śliczne posłanko i mięciutki kocyk.
Na pewno nie jeden jeszcze z biedaków będzie takiego ciepełka potrzebował.
W takich chwilach pocieszam się,że kolejnej biedzie uda się pomóc i ten trud i zaangażowanie będzie uwieńczone ocaleniem innego istnienia.
Bądź szczęśliwy Panie Jamniku za TM,bez bólu ,cierpienia ,wolny od wszelkich chorób...

Posted

Buniu
Dobrze, że te bidy: niechciane, zapomniane, opuszczone, wyrzucone mają kogoś, kto swoją wiedzą, sercem i oddaniem niesie im pomoc. W tym momencie chce ci podziękować za opiekę nad Nemo, nad moją Zuzią, Śrutka, Aiszą i wszystkimi, które mogły na ciebie liczyć do tej pory, a było ich bardzo dużo, a będzie jeszcze więcej.

Nemuś miał klasę. Pokazał nam jak walczyć o każdy dzień życia, jak czerpać radość z promyków słońca, jak zamerdać ogonkiem na widok kogoś, kto nie udzielił mu pomocy. Wybaczył, nie czuł żalu, nienawiści. Te uczucia były mu obce jak każdemu psu.
Walczył jak rycerz, ale przeciwnik był silniejszy. On nie przegrał, on po prostu chciał odejść do lepszego świata. Odszedł ku promykom niezachodzącego słońca po Tęczowym Moście.

''[FONT=&quot]Psia modlitwa

kiedy będę już stary,
kiedy nie będę mógł cieszyć się dobrym zdrowiem
słuchem i wzrokiem, nie rozpaczaj.
Nie staraj się mnie zatrzymać.
Wydam ostanie tchnienie i opuszczę Ziemie
wiedząc, ze mój los zawsze
najbezpieczniej spoczywał w Twoich rękach."

[/FONT]

Posted

:-(Żegnaj Nemusiu:-(:placz:. Mam nadzieję, że za TM jest Ci lepiej, nic Cię nie boli i możesz biegać po zielonej łące. Pozdrów Ledusię i Toffunia.
Buniu, to dzięki Tobie Nemuś nie był sam w chwili przejscia za TM. Dziękuję Ci za to z całego serca.

Posted

[quote name='jola od jadzi']
Ja wiem,że Oktawia ma intuicję ale nawet ona może się mylić i na pewno teraz, w tym przypadku się myli. Oktawia, pomyliłas się teraz, uwierz w to...

jednak nie:shake:..........:placz::placz::placz:jestem czarnym aniołem, czarownicą:cry::cry::cry:

śpij maleńki w spokoju

Posted

Mój Dżeki, jamnik odszedł 5 sierpnia:-(.Wiem, że już się spotkały nasze pieski za Tm.
Dżeki i Nemo to praktycznie rówieśnicy, więc pewnie szybko znajdą wspólny język i zainteresowania.