Jump to content
Dogomania

World Dog Show 2008 - Sztokholm - Szwecja

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po za tym jak masz np.
HANAR
Juniorklass Placering

Katalognr
Hund & Ägare 1:a
Excellent
19337
ZORRAZO NI CASIO, Ägare ROBERTSSON JAN, VÄNERSBORG, SVERIGE 2:a
Excellent
19327
AQUAGRUAZ BOMBALERO, Ägare PÄIVI JÄRVI, FI-01800 KLAUKKALA, FINLAND 3:a
Excellent
19326
BALTJW-07 BALTW-07 NORDJV-07 AMIGO CANIS MARINUS, Ägare SAMALETDIN KAMILE, FIN-02180 ESPOO, FINLAND 4:a
Excellent
19338
ZORRAZO PINGO, Ägare TUULA SUOMALAINEN, FI-49400 HAMINA, FINLAND
Oplacerade hundar Juniorklass [Visa] KatalognrHund & Ägare Excellent19328CALMIGOS CHANTO, Ägare CALMEGÅRD ULRIKA, ESKILSTUNA, SVERIGE Excellent19332NORIO, Ägare SAARENPÄÄ MAIJA & YLITALO EILA, FIN-95530 KARUNKI, FINLAND Excellent19336ZORRAZO MORITZ, Ägare JAANA KATAJALEHTO, FI-00400 HELSINKI, FINLAND Very good19331LUUMUSUKAN CHUMBAWAMBA, Ägare ANNE PIIROINEN, HANNA SUHONEN, FI-02970 ESPOO, FINLAND Very good19333PERRO RIZADOS BRUNO, Ägare BLOMQVIST ÅSA, STOCKHOLM, SVERIGE Very good19334THORELA'S ROCCA ROSSA, Ägare LAILA OG THORE IVERSEN, NO-2837 BIRISTRAND, NORGE Very good19335TIMON DE AGUAS DEL SUR, Ägare BERIT LANGDAHL ANDRESEN, N-7129 BREKSTAD, NORGE
to widzisz cos takigo VISA - pokaz reszte

Posted

Po pierwsze- są psy doskonałe- wzorzec nie jest niedościgniony.
Wzorzec jest tworzony na podstawie anatomii i psychiki żywych przedstawicieli gatunku.
Sa psy, które w tym wzorcu sie doskonale mieszcza i te właśnie powinny otrzymywać oceny doskonałe, niezależnie od gustu sędziego, a to z tej prostej przyczyny, ze gust sędziego jest tylko jego gustem, czyli widzeniem danej rasy. Tak, czy siak, ma sędziowac zgodnie i w ramach wzorca.
Jego dywagacje na temat wielkości suki shiby nic mnie nie obchodzą. Dopóki suka mieści się w granicach zakreślonych przez standard rasy- ma obowiązek w tym standardzie się poruszać.
A nie wypisywać mi, ze wprawdzie suka przepiękna i proporcjonalna, ale on woli większe.
Takie dywagacje na temat psa może robić Japończyk, i też nie przypadkowy, tylko co najmniej szef wyszkolenia sędziów NIPPO.
I nie na Światówce, tylko na specjalistycznej lub klubowej.

Posted

Muszę przyznać, że wzruszyłam się oglądając ten film...
Bardzo widowiskowa ta wystawa... COś mi się wydaje, że lepiej niż w poznaniu..
I nie mogę się nadziwić jak te psy BIEGAJĄ:crazyeye:

Posted

Ja sie rozplynelam jak zobaczylam tego afgana...Jaki ruch...Cuudo:loveu:
Chociaz ten spanielek i terier co wygral tez rewelacja:loveu:A ta,wszystkie te psy sa rewelacyjne w koncu za cos wygraly i tam byly:cool3:

Posted

zpr napisał(a):
Ja wróciłam dziś w nocy ;) Podróż męcząca, ale warto było, z suczką Gończy polski wywalczyłam Zw. Świata, BOB oraz zostaliśmy wybrani do finałowej 8 na Best of Group na ponad 20 gończych :lol: Wrażenia z samej wystawy takie sobie, za to ring honorowy piękny, kolorowy miło było się po nim przebiec :loveu: Sztokholm i okolice przepiękne, mam mnóstwo zdjęć oraz miłe wspomnienia z pobytu w tej części Europy.

Brawo!!!

Sylvia_76 napisał(a):

El Corazon Modry Efekt
V-ce Zwyc.Swiata, Res. CACIB, CAC, EXC.1 :multi:

Super!!!
Pzdr.

Posted

sluchajcie na tym terenie co odbywaly sie klubowe itp. bylo takie jakby stoisko w ktorym robili zdjecia psom za darmo.czy ktos u nich byl i robil zdjecia? bo ja zgubilam wizytowke i adresu ich strony nie pamietam.

Posted

Gosia napisał(a):

Faktem jest, że żadna suka z cieczką nie miała szansy sie tam dostać, podobnie, jak jakikolwiek chory pies.

Gosia

Gosiu ja mało tego, że widziałam dużo suk z cieczką, to moi znajomi bez najmniejszych problemów wprowadzili sukę w 10 dniu cieczki na WDS. Owszem na wejściu sprawdzali i naszą sukę również, ale nie kazali nam się cofnąć...

Posted

ZPR, jednak WDS miał informację o wystawianiu suk w cieczce, były jakieś "zakazy" nie wiem dokładnie jakie bo nie dotyczy mnie ten temat.

Co do wetów...to zostawię to bez komentarza, ja w nie wiedzy ominęłam pkt weterynaryjny i nawet nikt mnie nie zatrzymał i nie zwrócił uwagi co i jak:roll:

pozdr.

Posted

a ten seter biało-czerwony brzydko biegał. Dziwne ze wybrali go z całej grupy seteró (ktore przeciez zazwyczaj mają doskonały ruch).

i rozczulił mnie mały kudlaty psiak, machający ogonem :loveu: