jbk Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Witaj Loluś w ten czwartkowy poranek ;) Co Ci się dzisiaj śniło? Quote
lolka75 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 ale wkurzajace to cytowanie:shake: a wlasciwie jego brak:angryy: no nic....wczoraj zemdlalam:roll:.... nie wiem co sie dzieje ale cos nie jest tak. Nie chce mi sie isc do lekarza bo powie zem leserant i symulant:shake: Moje psy sie tluka jak wsciekniete, a z racji tego ze Borys juz wskakuje na wyro to byly dzikie galopy po sypianlni dzis w nocy. Jak to mowia- wypcham! No i wrocilo suonko.... to dobrze bo piore ojszczane chodniczki i dywaniki:shake:. I dostalam zaproszonko na zlot rodzinny do hodowcow Boryska:cool3:. Zostal zaproszony profesjonalny groomer i przedstawiciel firmy z kosmetykami dla psow i bedziemy sie uczyc jak dbac o samojedowa siersciuche i jak przygotowac bydlaki na wystawy:roll:. Tyle u mnie:evil_lol: Pozdrowki serdeczne:multi: Quote
jbk Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 lolka75 napisał(a):ale wkurzajace to cytowanie:shake: a wlasciwie jego brak:angryy: no nic....wczoraj zemdlalam:roll:.... nie wiem co sie dzieje ale cos nie jest tak. Nie chce mi sie isc do lekarza bo powie zem leserant i symulant:shake: Moje psy sie tluka jak wsciekniete, a z racji tego ze Borys juz wskakuje na wyro to byly dzikie galopy po sypianlni dzis w nocy. Jak to mowia- wypcham! No i wrocilo suonko.... to dobrze bo piore ojszczane chodniczki i dywaniki:shake:. I dostalam zaproszonko na zlot rodzinny do hodowcow Boryska:cool3:. Zostal zaproszony profesjonalny groomer i przedstawiciel firmy z kosmetykami dla psow i bedziemy sie uczyc jak dbac o samojedowa siersciuche i jak przygotowac bydlaki na wystawy:roll:. Tyle u mnie:evil_lol: Pozdrowki serdeczne:multi: Mdlałam przy anemii, może masz anemię? Musisz jeść dużo żelaza, buraki, czerwone mięso, jajka itp. Kiedy jedziesz na zlocik? A czym teraz pielęgnujesz sierść? Quote
lolka75 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 jbk napisał(a):Mdlałam przy anemii, może masz anemię? Musisz jeść dużo żelaza, buraki, czerwone mięso, jajka itp. Kiedy jedziesz na zlocik? A czym teraz pielęgnujesz sierść? anemi nie mam...jestem gruba jak beka....doslownie wor sadla:roll: to jak moge miec anemie:eviltong: teraz to niczym:shake:....wogole nie pielegnuje ich siersci....poza czesaniem oczywiscie (raz w tygodniu):roll: Quote
lolka75 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 malawaszka napisał(a):Lolka zrób sobie badania :mad: myslisz ze tu tak latwo wysylaja na badania:shake: tu nawet jak masz jakis problem ginekologiczny to lekarz domowy zaglada Ci w dziurke... i dopiero jak on nie bardzo wie o co kaman to wysyla do specjalisty:roll: nic mi nie bedzie.... jestem grube, zdrowe babsko. To chyba cos z cisnieniem bo jestem nisko:evil_lol: Quote
agbar Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 lolka75 napisał(a):ale wkurzajace to cytowanie:shake: a wlasciwie jego brak:angryy: no nic....wczoraj zemdlalam:roll:.... nie wiem co sie dzieje ale cos nie jest tak. Nie chce mi sie isc do lekarza bo powie zem leserant i symulant:shake: DO LEKARZA:mad: Quote
jbk Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 lolka75 napisał(a):myslisz ze tu tak latwo wysylaja na badania:shake: tu nawet jak masz jakis problem ginekologiczny to lekarz domowy zaglada Ci w dziurke... i dopiero jak on nie bardzo wie o co kaman to wysyla do specjalisty:roll: nic mi nie bedzie.... jestem grube, zdrowe babsko. To chyba cos z cisnieniem bo jestem nisko:evil_lol: Przyjedź do nas, załatwię Ci skierowania na wszystko :) Quote
lolka75 Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 kochane dogociolki kupilam mojemu Boryskowi pilke gumowa na sznurku (bo kazali na szkolenie przyniesc)... i moje psiatko jak tylko wzielo ta pileczke do paszczki to momentalnie wyplulo. Nie wiedzialam o co chodzi az sama dotknelam toto jezykiem i to jest palaco gorzkie. Niestety wszystkie gumowe pilki sa takie gorzkie a takie jakby tenisowe to moje dzieciatka rozpracowuja w pare minut Czy wie ktos moze jak sie pozbyc tego gorzkiego smaku z pileczki?:roll: Quote
jbk Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 lolka75 napisał(a):kochane dogociolki kupilam mojemu Boryskowi pilke gumowa na sznurku (bo kazali na szkolenie przyniesc)... i moje psiatko jak tylko wzielo ta pileczke do paszczki to momentalnie wyplulo. Nie wiedzialam o co chodzi az sama dotknelam toto jezykiem i to jest palaco gorzkie. Niestety wszystkie gumowe pilki sa takie gorzkie a takie jakby tenisowe to moje dzieciatka rozpracowuja w pare minut Czy wie ktos moze jak sie pozbyc tego gorzkiego smaku z pileczki?:roll: Wyparz, wymocz w czymś, nasmaruj....... Musisz spróbować. Teraz już wiem, czemu mi Vadir nie gryzie kości gumowej, która według jego upodobań ma najlepszą konsystencję, pewnie to ta gorzkość..... Quote
Cordia Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 tak samo ja sie dziwie ze nie kreca ja te pileczki. ale wszystkie inne marchewki tak : D nie wiem od czego to zalezy. nigdy nie doszlam do tego zeby posmakowac. Karolina masz matczyne podejscie :). czy Twoje psiuny tez gubia letnia siersc.? bo Cordii jest coraz mniej :|| a wystawa za miesiac... wlasnie przed chwila mialam przytulando patrze a koło sikacza miala kleszcza :crazyeye:. skurczybyk.... wyrwalam szybko. i po problemie. Zdjecia sa przecuuuuudowne ;) jak ja sobie przypomne jak szarik byl taki malutki :lol: a teraz stara KOPA :diabloti: a ze zdrowiem to sobie chociaz cisnienie zmierz :) Quote
Alicja Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 :shake: Ozzy też nie tknie gumowej zabawki Quote
agaciaaa Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Ile fotek :multi: jedna ładniejsza od drugiej :loveu: Mina rottka- bezcenna :lol: http://images40.fotosik.pl/16/49c3847ad0e1f612.jpg nawet sie jednym patyczkiem grzecznie bawią :loveu: http://images49.fotosik.pl/16/f9389ef6dde2d680.jpg ojjjj ubrudził białe łapeczki :mad: http://images25.fotosik.pl/281/9a88eeb2fa0240fc.jpg a to jest naj naj naj :loveu::loveu::loveu: Quote
lolka75 Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Asiu: wlasnie myslalam zeby nasmarowac jakims tluszczem.....tak kilka razy...moze zniknie gorzkosc:roll: Cordia: moja Maxina to juz tak wyliniala ze wygl;ada jak deska:shake:...na udach to juz wogole nie ma podszerstka sama okrywa Alutka: no chyba nasze p[ieseczki to takie wrazliwe smakowo;) Agaciu: cieszkam ze sie foteczki podobaja:multi::loveu: wracajac do pileczki.... moje pieski sie nia bawia...ale nosza za sznureczek:evil_lol: Sobota! Trzeba na zakupy jechac, zrobic dobry obiadek bo mezus przyjedzie... A jutro moje najmlodsze dzieciatko konczy z beztroskim dziecinstwem i zaczyna szkolonko:diabloti:.... Wybralam szkole dosc daleko od domku ale za to zajecia beda w niedziele:multi: a to jedyny dzien w ktory nie jestem samotna matka trojki dzieci:roll:. No i jeszcze w promocji dostaje szkolenie ringowe za grosze:multi:. Zobaczymy co sie da wykrzesac z mojego Borynia, bo siad i lapa juz umie...ale to taki zarlok ze jak widzi moja reke w kieszeni to od razu siada zeby mu cos dobrego dac:evil_lol:. Tylko zeby jeszcze lepiej poszlo z nauka jszczania na dworze.... bo dom mi szczochami smierdzi:placz: MIlego weekendu slicznotki:loveu: acha...chcialam jeszcze prosic zeby moze ktos fachowym okiem rzucil na stronke szkoly Borysa:roll:. Ja sie kompletnie na tym nie znam ale moze ktos cos zauwazy ze cos nie tak albo na odwrot. Wiem ze jezyk nie wyjsciowy ale moze chociaz po zdjatkach:roll: http://www.hondenschool-theflyingdogs.nl/The-Flying-Dogs-info.htm Quote
Selket Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Cześć Loluś:loveu::loveu::loveu: A czemu Ty do lekarza nie poleziesz? Kcesz sobie kłopotów napytać?:mad: :mad: A te psiurki Twoje to są tak piękne jak malowane:loveu::loveu::loveu: Cudne, cudne:loveu: Trzymtaj się ciepło i nie daj się żadnym gooptom :grins: :grins: Quote
lolka75 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 cieplo mi caly czas:p.... nawet za cieplo:roll:... normalnie mam uderzenia goraca:roll:..... no wlasciwie to mam 33 lata, moze to jakas troszke wczesniejsza menopalza:multi: Bylismy dzisiaj na szkoleniu:loveu:. Bylo super, zwlaszcza ze Borynio (zarlok) dla jedzenia zrobi wszystko i swietnie mu wychodzilo. Martwilam sie raczej mna czy sobie poradze z jezykiem... Okazalo sie ze trenerka tez jest obcokrajowcem:p. Spedzilam cudowna godzinke. Do0jazd troche dlugi ale jade caly czas przez piekne tereny, wrzosowiska i lasy....da sie przezyc te 30 km:lol: A z Boryskiem szkola sie same mordulce:loveu:: buldogi amerykanskie i amstaf:loveu: Normalnie nie moge sie doczekac nastepnej niedzieli:p Quote
Alicja Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 :multi: super , że szkolenie u was to sama radocha :multi: Loleczko .....poproś o badanie krwi na poziom hormonów tarczycy i przysadki FT3 FT4 i TSH ;) Quote
malawaszka Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 lolka75 napisał(a):cieplo mi caly czas:p.... nawet za cieplo:roll:... normalnie mam uderzenia goraca:roll:..... no wlasciwie to mam 33 lata, moze to jakas troszke wczesniejsza menopalza:multi: Bylismy dzisiaj na szkoleniu:loveu:. Bylo super, zwlaszcza ze Borynio (zarlok) dla jedzenia zrobi wszystko i swietnie mu wychodzilo. Martwilam sie raczej mna czy sobie poradze z jezykiem... Okazalo sie ze trenerka tez jest obcokrajowcem:p. Spedzilam cudowna godzinke. Do0jazd troche dlugi ale jade caly czas przez piekne tereny, wrzosowiska i lasy....da sie przezyc te 30 km:lol: A z Boryskiem szkola sie same mordulce:loveu:: buldogi amerykanskie i amstaf:loveu: Normalnie nie moge sie doczekac nastepnej niedzieli:p hahah i cieszy się z wcześniejszej menopauzy :evil_lol: jakby to miało oznaczać tylko koniec okresów to też bym chciała :evil_lol: super, że fajne szkolonko :loveu::multi: Quote
lolka75 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 [quote name='Alicja']:multi: super , że szkolenie u was to sama radocha :multi: Loleczko .....poproś o badanie krwi na poziom hormonów tarczycy i przysadki FT3 FT4 i TSH ;) no radocha jak niewiem:multi:... a jak widze ze Borysowi wychodzi to tym bardziej chce sie to robic;) [quote name='malawaszka']hahah i cieszy się z wcześniejszej menopauzy :evil_lol: jakby to miało oznaczać tylko koniec okresów to też bym chciała :evil_lol: super, że fajne szkolonko :loveu::multi: bo menopalza to wolnosc:evil_lol:..... drobne niedogodnosci mozna sobie wybaczyc....a reszta to sam raj:multi: Quote
agbar Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 lolka75 napisał(a):cieplo mi caly czas:p.... nawet za cieplo:roll:... normalnie mam uderzenia goraca:roll:..... no wlasciwie to mam 33 lata, moze to jakas troszke wczesniejsza menopalza:multi: hihi cieszysz sie z menopauzy??:evil_lol: a moze ty zaciazylas jednak heeee:razz::razz: sie wczoraj wybralas na wycieczke wrzosowiskami a my chcielismy na kawke przyjechac:razz:ale maz Twoj osobisty mi napisal ze juz sie szykujesz do wyjazdu...:p Quote
jbk Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 O, to będziesz mieć wyszkolonego Boryska, no proszę :) Ale tak się zastanawiam, mówisz, że siad umie, a nam powiedzieli, żeby nie uczyć siadać, bo na wystawach ma stać, nie ma siadać, żeby dostać smakołyk, tylko wytrzymać na stojąco w postawie.... To jak to jest? Ja w każdym razie stania uczę, a komendy siad młody jeszcze nie słyszał ;) Quote
lolka75 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 agbar napisał(a):hihi cieszysz sie z menopauzy??:evil_lol: a moze ty zaciazylas jednak heeee:razz::razz: sie wczoraj wybralas na wycieczke wrzosowiskami a my chcielismy na kawke przyjechac:razz:ale maz Twoj osobisty mi napisal ze juz sie szykujesz do wyjazdu...:p no widzisz kurka...cos nam sie nie sklada:shake: ale napewno kiedys:multi::multi: tylko jak mnie zobaczysz to sie nie wystrasz:roll::oops: Quote
lolka75 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 jbk napisał(a):O, to będziesz mieć wyszkolonego Boryska, no proszę :) Ale tak się zastanawiam, mówisz, że siad umie, a nam powiedzieli, żeby nie uczyć siadać, bo na wystawach ma stać, nie ma siadać, żeby dostać smakołyk, tylko wytrzymać na stojąco w postawie.... To jak to jest? Ja w każdym razie stania uczę, a komendy siad młody jeszcze nie słyszał ;) no moze to blad przy psie wystawowym..... ale psie zycie nie konczy sie na wystawach:shake:. Mozna chyba nauczyc siadania jak i stania na komende:roll: nie wiem..... ale Maxina umie siad, ale umie tez stoj.... A szczeniak tak czy tak jak patrzy na ciebie to musi usiasc bo ma ciezka doopke:evil_lol: Quote
jbk Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 lolka75 napisał(a):no moze to blad przy psie wystawowym..... ale psie zycie nie konczy sie na wystawach:shake:. Mozna chyba nauczyc siadania jak i stania na komende:roll: nie wiem..... ale Maxina umie siad, ale umie tez stoj.... A szczeniak tak czy tak jak patrzy na ciebie to musi usiasc bo ma ciezka doopke:evil_lol: Wiem, że się nie kończy na wystawach, ale my w sumie uczymy tylko tego, co na wystawę potrzeba, i "nie wolno" ;) Reszta niepotrzebna ;) Quote
lolka75 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 jbk napisał(a):Wiem, że się nie kończy na wystawach, ale my w sumie uczymy tylko tego, co na wystawę potrzeba, i "nie wolno" ;) Reszta niepotrzebna ;) ja wiem ze szkolenie psu nie jest potrzebne do zycia i tak sopbie zyje moja sucz.... ale widze u Boryska troszke pokazywanie charakterku i chcialabym w przyszlosci moc nad nim panowac..... a do tego przyda sie takie banalne chocby cwiczenie jak patrzenie w oczy, czyl.i odwracanie uwagi od innego psa.... Ja tez i wiele innych o ktorych nie mialam pojecia. Dlatego sie szkolimy:p. A to ze sie fantastycznie spedza czas z psem to bezcenne:multi: Quote
Recommended Posts