lolka75 Posted September 30, 2008 Author Posted September 30, 2008 [quote name='Pandisia']U mojej babci każda klacz się nazywała Baśka :evil_lol: u mojego dziadka tez:evil_lol: [quote name='Alicja']:loveu:ja też chcę na taką wycieczkę :multi: cho do mnie ....pojedziemy jeszcze raz:multi: [quote name='a_ga.isk']Cześć :P Fajne te fotki ^^ Przy okazji wybierasz się na wystawę do Bleiswijku? Bleiswijk daleko....a nie zglaszam moich jeszcze bo mam stracha [quote name='Bullila.nl']Czesc Lolka:p Widzialam fotki z nad morza,super:multi: a gdzie Ty bylas ze z piesami wolno??:cool3: czy zakaz byl a i tak wlazlas??:evil_lol: Bo do Misiow to sie tak chyba nie czepiaja:razz: Ale dzis pada:-( ze az nie chce z piesami wyjsc;) Lila....chyba juz wszedzie mozna z psami bo po sezonie juz... U nas tez pada jak wsciekle:shake: [quote name='jbk']Plaża, na którą mogą wejść wszystkie zwierzaki - SUUUUPER :)) mnie sie tez podobuje:multi::loveu: Quote
a_ga.isk Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Bleiswijk daleko....a nie zglaszam moich jeszcze bo mam stracha My też mamy stracha... To będzie pierwsza wystawa Dolki i nawet nie chce myśleć co mi tam nabroi :shock: Quote
AlKil Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 dzień dobry! :lol: Pogodna u nas do kitu. Pada, pada,pada.... Quote
jbk Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A propos strachu przed wystawą - zgłosiliśmy Vadira na dwie, teraz w niedzielę i w następną niedzielę. Trójka z czwórki jego rodzeństwa ma już sukcesy wystawowe, jedna siostra w Rumunii nawet Best Puppy in Show dostała, więc presja jest niesamowita, a on dzikus totalny i OKROPNIE drżymy ze strachu, że nic z tego nie będzie...... Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 a_ga.isk napisał(a):My też mamy stracha... To będzie pierwsza wystawa Dolki i nawet nie chce myśleć co mi tam nabroi :shock: dacie rade:loveu:...zwlaszcza ze jestes ekspertem od zwierzakow:cool3: AlKil napisał(a):dzień dobry! :lol: Pogodna u nas do kitu. Pada, pada,pada.... witaski.....to padanie przyszlo od nas:grins: jbk napisał(a):A propos strachu przed wystawą - zgłosiliśmy Vadira na dwie, teraz w niedzielę i w następną niedzielę. Trójka z czwórki jego rodzeństwa ma już sukcesy wystawowe, jedna siostra w Rumunii nawet Best Puppy in Show dostała, więc presja jest niesamowita, a on dzikus totalny i OKROPNIE drżymy ze strachu, że nic z tego nie będzie...... nie przxejmujcie sie tak...wyjdzie to wyjdzie...a jak nie to trudno;). Ja tak bede robic choc cisnienie tez mam bo wujek Borysa zdobyl w niedziele best in show:roll:. Ale jak nie dam rady to przeciez nie tragedia jakas:niewiem: Quote
a_ga.isk Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 dacie rade:loveu:...zwlaszcza ze jestes ekspertem od zwierzakow:cool3: Na Dolką największy ekspert nie zapanuje ^_^ Ale jak nie wyjdzie trudno i tak musimy sporo nad nią popracować o.O A przy okazji byłam niedawo w waszych stronach ^^ Jak jechałam do Dalfsen widziałam Epe :D Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 [quote name='a_ga.isk']Na Dolką największy ekspert nie zapanuje ^_^ Ale jak nie wyjdzie trudno i tak musimy sporo nad nią popracować o.O A przy okazji byłam niedawo w waszych stronach ^^ Jak jechałam do Dalfsen widziałam Epe :D to trzebabylo sie na kaffke wbijac:cool3: porobilam oszolomom kilka foteczek.... ale to male to takie doooorne:loveu: ze szalu mozna dostac. I niestety fotki sa jakie sa:roll: fot atotalnie skopana ale musialam ja wstawic ze wgledu na mine rotka jak zobaczyl Borysa:roflt: mlody nie goni za Maxina caly czas....ona czeka na dogodny moment jak Maxia jest blisko....co sie bedzie przemeczal:cool1: i jak widac jego metoda przynosi profity:multi: ale nie sfrustrowana Maxina musi sie wyladowac.... najlepiej na pleckach:diabloti: az czasem mlodemu oczki wylaza z orbit:evil_lol: Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Borysek tez wie do czego ma zebata paszcze:diabloti: ciekawe kto komu pierwszy leb ukreci:diabloti: \ chyba jednak Borysowa glowka sie poturla:evil_lol: a weszenie zawsze na dwa noski:loveu: Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 szukam porady...probowalam szukac w innych dzialach ale nie znalazlam konkretow otoz problemik jest takie ze moj Borysek to chyba dominancik:roll:. Jak zobaczy innego psa, nawet wiekszego to obiema lapkami wskakuje na grzbiet. A przy tym jest jakis taki zacietrzewiony ze nie daje sie go stracic. A dzisiaj wskoczyl Maxinie na plecy i zaczal ruszac ta mala, biala doopka:shake:. Ratunku....on ma dopiero 12 tygodni:mad:. Czy mam w nim tepic te jego zachowania czy na przyklad w sytuacji domowej zostawic psom sprawe do zalatwienia i ustalenia:roll:? I podpowiedzcie co robic konkretnie Quote
Alicja Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Loluś ... to za szybko chyba na taką ocenę ;)małego http://images25.fotosik.pl/279/5db796e378b6739f.jpg bowska ta fotka :loveu: Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 [quote name='Alicja']Loluś ... to za szybko chyba na taką ocenę ;)małego http://images25.fotosik.pl/279/5db796e378b6739f.jpg bowska ta fotka :loveu: to co on robi Alutka? Maxina byla zawsze taka delikatna i wrecz poddancza i nigdy doopka nie ruszala a ten mlody:niewiem: Quote
malawaszka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 hehe młody wcześnie dojrzewa - na szkolonko z chłopakiem idź a jak on urósł :mdleje: :-o Quote
lolka75 Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 malawaszka napisał(a):hehe młody wcześnie dojrzewa - na szkolonko z chłopakiem idź a jak on urósł :mdleje: :-o no pojdziemy ale na kaszel bydle nie zaszczepilam a w szkolach wolaja o to szczepienie:roll: a_ga.isk napisał(a):12 tygodni a już taki duży? :shock: no bo to wielki pies bedzie.... Moja Maxina jest z drobniejszych suczek a Borys byl najwiekszy w miocie a i jego tatus to kolos. Bedzoe sporo wiekszy od maxiny. A w dodatku jego tatus jest strasznie temperamentny i jurny....dlatego sie pytam o Borysa zachowanie:roll: edit: wlasnie doczytalam dlaczego trzeba miec szczepienie na kaszel kenelowy:crazyeye:. Okzauje sie ze w okolicznych szkolach sa szkolone psy ze schronisk... i to w ramach wolontariatu:mdleje:..... czyli ze szkoly dla psow za DARMO ucza schroniskowe bidy:multi:. Zycze takiego podejscia polskim szkolom psim:shake: Quote
a_ga.isk Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 a Borys byl najwiekszy w miocie Wiesz Dolka była najmniejszą sunia w miocie a wyrosła na największą :shock: Ja się modle żeby ona więcej nie urosła bo będzie problem, więc nigdy nic nie wiadomo ^^ Co do tego skakania u nas był ten problem z Hugiem ale znikł po kastracji... Jego tego się nie dało już oduczyć bo to starszy pies był ale u takiego maluszka można to raczej jeszcze wyrobić... Quote
Ela i Luna Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 http://images25.fotosik.pl/279/5db796e378b6739f.jpg Ten rotek pewnie sobie pomyślał: "co to? mały, biały, na gigancie?" Super fotka! :lol: lolka - ja nie potrafię Ci doradzic jak rozwiązac problem z Borysem. Wydaje mi się że narazie to zwykła zabawa. Oczywiście, jak będzie dorastał to ta sprawa stanie się poważna. No tak to już jest, natury nie da się zmienic. Ale napewno jakiś mądry, doświadczony człowiek będzie umiał Ci doradzic. A co radzi hodowczyni Borysa? Quote
agbar Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Haloooo Lolinda:loveu: Znalazlam miejsce na likenda:multi:wcale nie tam gdzie chcialam ale i tak wyszlo bardziej na moje:evil_lol: Quote
Alicja Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 :multi::multi::multi:no i mamy 100 stronkę ....:knajpa: Quote
jbk Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Vadir nam też próbuje dominować bardzo, Fialka się mu czasem odszczekuje, ale on na to nie zwraca uwagi. Podobno powinno się psy zostawić, żeby kwestię hierarchii ustawiły same. Jak się spotykamy z innymi psami, to zostawiamy to w gestii psów, na przykład o połowę mniejszy Kiler mojej mamy ostatnio ustawił Vadira nieco do pionu, po ochrzanie Vadir przestał na Kilera skakać, już tylko szczekał :) Quote
Bullila.nl Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 [quote name='lolka75']szukam porady...probowalam szukac w innych dzialach ale nie znalazlam konkretow otoz problemik jest takie ze moj Borysek to chyba dominancik:roll:. Jak zobaczy innego psa, nawet wiekszego to obiema lapkami wskakuje na grzbiet. A przy tym jest jakis taki zacietrzewiony ze nie daje sie go stracic. A dzisiaj wskoczyl Maxinie na plecy i zaczal ruszac ta mala, biala doopka:shake:. Ratunku....on ma dopiero 12 tygodni:mad:. Czy mam w nim tepic te jego zachowania czy na przyklad w sytuacji domowej zostawic psom sprawe do zalatwienia i ustalenia:roll:? I podpowiedzcie co robic konkretnie ja bym to zostawila psom ,u mnie Vesper tez atakuje Bullita bo to chyba jest tak ze male chce byc wazniejsze od duzego:lol: a jak przed wystawa bronilam jego i ja odsuwalam to byla jeszcze bardziej zlosliwa:roll: a teraz jak przegnie to Bull jej dooope stlucze sam:evil_lol: :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:rotek ma mine...hahhahaa ale sie zdziwl:crazyeye::evil_lol: Quote
lolka75 Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 [quote name='a_ga.isk']Wiesz Dolka była najmniejszą sunia w miocie a wyrosła na największą :shock: Ja się modle żeby ona więcej nie urosła bo będzie problem, więc nigdy nic nie wiadomo ^^ Co do tego skakania u nas był ten problem z Hugiem ale znikł po kastracji... Jego tego się nie dało już oduczyć bo to starszy pies był ale u takiego maluszka można to raczej jeszcze wyrobić... sama nie wiem co robic..... na razie sprawe zostawiam, a jak pojdziemy do szkoly to sie popytam [quote name='Ela i Luna']http://images25.fotosik.pl/279/5db796e378b6739f.jpg Ten rotek pewnie sobie pomyślał: "co to? mały, biały, na gigancie?" Super fotka! :lol: lolka - ja nie potrafię Ci doradzic jak rozwiązac problem z Borysem. Wydaje mi się że narazie to zwykła zabawa. Oczywiście, jak będzie dorastał to ta sprawa stanie się poważna. No tak to już jest, natury nie da się zmienic. Ale napewno jakiś mądry, doświadczony człowiek będzie umiał Ci doradzic. A co radzi hodowczyni Borysa? do hodowczyni nie pisalam w tej sprawie bo ona nadwrazliwa:roll: [quote name='agbar']Haloooo Lolinda:loveu: Znalazlam miejsce na likenda:multi:wcale nie tam gdzie chcialam ale i tak wyszlo bardziej na moje:evil_lol: no i dobrze:multi:...bawcie sie dobrze:loveu: [quote name='Alicja']:multi::multi::multi:no i mamy 100 stronkę ....:knajpa: kto by pomyslal:multi: [quote name='jbk']Vadir nam też próbuje dominować bardzo, Fialka się mu czasem odszczekuje, ale on na to nie zwraca uwagi. Podobno powinno się psy zostawić, żeby kwestię hierarchii ustawiły same. Jak się spotykamy z innymi psami, to zostawiamy to w gestii psów, na przykład o połowę mniejszy Kiler mojej mamy ostatnio ustawił Vadira nieco do pionu, po ochrzanie Vadir przestał na Kilera skakać, już tylko szczekał :) no to ja tez zostawie...na razie.... ;) [quote name='Bullila.nl']ja bym to zostawila psom ,u mnie Vesper tez atakuje Bullita bo to chyba jest tak ze male chce byc wazniejsze od duzego:lol: a jak przed wystawa bronilam jego i ja odsuwalam to byla jeszcze bardziej zlosliwa:roll: a teraz jak przegnie to Bull jej dooope stlucze sam:evil_lol: to male zaw3sze najbardziej zadziorne:evil_lol: Quote
lolka75 Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 mam jeszcze troszke fotek:roll: ponudze:eviltong: gruby znalazl wode:multi: musial ja zaliczyc:cool1: a tu szybko wstawalam bo rozpedzone blotne cos gonilo w moja strone:evil_lol: Quote
lolka75 Posted October 4, 2008 Author Posted October 4, 2008 synus sie cieszy:loveu: corunia sie cieszy:loveu: moje dzieciatka:loveu: laleczka raczy siusiac:loveu: Quote
jbk Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 http://images49.fotosik.pl/16/f9389ef6dde2d680.jpg - jakbym widziała Vadira ;) Quote
Recommended Posts