Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie misiaczki koffane:loveu:
Troche mnie nie ma bo robie ostry remanent w domku. Zabezpieczam co trzeba na przyjscie bandziorka:diabloti:. A poza tym chodze do dentysty:diabloti:. Cala paszcza mnie boli. Lecza mi niektore zeby a nagle rozbolaly mnie wszystkie. Nie wiem co sie dzieje... Czy to od tej stale otwartej geby, czy od tego wlewania zimnej wody? Normalnie jakas nadwrazliwosc okropna ze nawet gleboko przez morde nie moge odetchnac. Chyba pani dentystka sie msci za cyrk jaki robi jej w gabinecie moj Eryk:diabloti:. Moje dziecko jedyne tez ma dwie dziurki do leczenia. Ale pani dentystka wpadla na swietny pomysl zeby mu rwac najpierw zeba ktory musial byc wyrwany. W ten to wspanialy sposob moj syn nabawil sie takiej awersji do dentysty ze jua jak sie kladzie na fotelu (bo tu robia wszystko na lezacym delikwencie) to zaczyna odstawiac histerie. A drzec to on sie umie:diabloti:. Nie pomaga prosba, grozba.... Nie otwiera paszczy za nic. Ja cala spocona, pani detystka z pania asystentka tlumacza i tez sie poca:evil_lol:. Udalo sie zrobic jednego zeba i zalakowac wszystkie trzonowe. Cud jakis poprostu:multi::evil_lol:. Takie mam teraz jazdeczki.
MOja Maxina tez sie szykuje na przyjazd malucha (choc sama o tym nie wie:evil_lol:). Poszlysmy dzisiaj do salonu pieknosci:roll:. Um owilam sie juz kilka tygodni temu bo taki napiety kalendarz ma pani salonowa:roll:. Chcialam zobaczyc jak moja kudlata suka zajmie sie fachowiec. No to pani zalozyla suce petle na szyje i dyla ja do wanny. Suka w panike (boi sie wody) i zaczyna charczec. Pani nic sobie nie robi i dalej ja polewa... No to suka zaczyna charczec glosniej:crazyeye:. Wiec sie pytam pani czy nie dalo by sie tego poluzowac bo ona nie moze oddychac. A pani mi na to ze myslala ze ten pies to takie wydaje dzwieki na codzien:mdleje:. No nic, mysle...zobaczymy co dalej. Suka wykapana i idzie na stol. Pani zas ta petle jej zapina i nie zapina wogole tylu tak ze moja sucz tanczy jak wisielec:shake::-(. Sobie mysle ze to taki fachowiec jak z koziej doopy traba ale musi mi wysuszyc psa:angryy:. Czekam wiec. Pani pomiziala suszarka Maxine, pojezdzila po niej szczotka i powiedziala ze juz nie ma wiecej czasu bo zaraz nastepny pies. Wiec zabralam moja mokra suke do auta, zaplacilam 21 € i wsciekla wrocilam do domu. I juz nigdy wiecej sie nie pojawimy w tym obs..ranym salonie:angryy:!!!!!

mam kilka fotek z tej parodii:shake:...jak przerobie to wstawie

Posted

[quote name='furciaczek']Jakim cudem ta Pani ma zawalony terminarz:crazyeye::shake:
pewnie takim ze jest jedyna w miescie a tu sporo starszych ludzi z psami, ktorym ciezko kapac pupili:shake:
no wiec zdjecia

Posted

[quote name='Alicja']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:i to cała pielegnacja ??? ja pierdziu :cool1:
noo:cool1:....szlag mnie taki trafil ze zzielenialam z nerwow. Ale po powrocie do domku okazalo sie ze przyszla paczuszka z wyprawka dla malucha i humorek mie siem poprawil:loveu::multi:

Posted

furciaczek napisał(a):
No no jakie zakupy:loveu:

A kiedy to male przybedzie:loveu:?? bo sie pogubilam:oops:

Mlody bedzie w niedzielke:multi:
wlasnie ze slabe zakupy bo TZ siedzial obok i kontrolowal kwote na dole:nonono2:
Ale mam dwie obrozki, smyczke malutka, szeleczki, zabawki, gryzaczki, pieluszki:loveu:, woreczki na kupska:loveu:. Polozylam to wszystko na lozku a Maxina dyla w srodek. Jaka szczesliwa:multi:. Wszystko juz wyprobowane (oprocz gryzakow i pieluszek:roll:). Juz sobie wybrala to co jej sie najbardziej spodobalo i chodzi po domku i pierdzi :roll:....bo to taka jakby dziwna pilka co swieci w ciemnosci i wydaje taki pierdzacy dzwiek:evil_lol:. Kupilam tez "sensacje wsrod zabawek dla psow":stupid:..pilke co wydaje rozniste dzwieki jak sie ja potraci. Ale nie powiem zeby Maxina jakos sensacyjnie zareagowala na to:niewiem:. No tyle...cos sie dzisiaj ropeplalam...chyba mam syndrom budowania gniazda:roflt:

Posted

furciaczek napisał(a):
Eeee pieluszki??:oops:

Gosiu...to sa takie jakby chlonace materacyki do nauki sikania w jednym miejscu. Maluszkowi (na kwarantannie) rozklada sie je po calym domu zeby zawsze mial blisko i uczy sikac zawsze na nie. Im maluch rosnie tym znikaja kolejne pieluszki. Az zostaje jedna kolo drzwi zeby jak cos to zdarzyc wyjsc na zewnatrz. Madrze i prosto pomyslane. Tak samo mozna zrobic z gazetka ale to dobrze wchlania, nie smierdzi, i nie przemaka:multi:. Jedyny mankament to to ze moja maxina moze polubic te pieluszki zabkami:diabloti:

Posted

2 samoyedy no to bedzie ciekawie... a ta "fryzjerka" to smiech na sali... sama potrafie lepiej zrobic psa, chociaz sama uważam ze nie potrafie... niektorzy maja za duze mniemanie o sobie... Lolka przeprowadzam sie do ciebie i robimy biznes na groomingu jak tam tacy "FACHOWCY" :evil_lol:

Szkoda Maxinki bo taki piekny pies zle doszuszony nie bedzie mial takiego uroku... bo oklapnie.... i te 21 euro no porazka :angryy::angryy::angryy:

widzialas zdjecia na gronie?? no nie wytrzymam musze sie pochwalic :cool3:
w niedziele Cordia zdobyla ocene doskonałą cwc i ndsw_ tylko ze w klasie nikogo nie bylo

Posted

Cordia napisał(a):
2 samoyedy no to bedzie ciekawie... a ta "fryzjerka" to smiech na sali... sama potrafie lepiej zrobic psa, chociaz sama uważam ze nie potrafie... niektorzy maja za duze mniemanie o sobie... Lolka przeprowadzam sie do ciebie i robimy biznes na groomingu jak tam tacy "FACHOWCY" :evil_lol:

Szkoda Maxinki bo taki piekny pies zle doszuszony nie bedzie mial takiego uroku... bo oklapnie.... i te 21 euro no porazka :angryy::angryy::angryy:

widzialas zdjecia na gronie?? no nie wytrzymam musze sie pochwalic :cool3:
w niedziele Cordia zdobyla ocene doskonałą cwc i ndsw_ tylko ze w klasie nikogo nie bylo

Agatko....ja juz Ci gratulowalam na NK. Bardzo sie ciesze. A hodowlanke macie juz?
Ja tez lepiej umiem ja zrobic ale chcialam zobaczyc jak robia to specjalisci:evil_lol:.
Tak sie ciesze ze idziecie z wystawami do przodu. Ja na razie "w lesie":evil_lol:

Posted

Lolka - ale masz fajnie... te dreszcze emocji przed przybyciem nowego samoyedka do domu. Jejku, ja chyba nie mogłabym spac z wrazenia.
Zazdroszczę Ci.
Pozdrawiam i czekam na kolejne wieści :)

Posted

Ela i Luna napisał(a):
Lolka - ale masz fajnie... te dreszcze emocji przed przybyciem nowego samoyedka do domu. Jejku, ja chyba nie mogłabym spac z wrazenia.
Zazdroszczę Ci.
Pozdrawiam i czekam na kolejne wieści :)

ja nie moge spac wlasnie....a jak usne to mi sie sni ten brzdac:loveu:. Dostaje od hodowcow co chwile nowe wiesci to tak jakbym byla na biezaco. A i pomocne sa fotki i filmiki. Nie moge sie nadziwic jak z tygodnia na tydzien maluchy sie pieknie rozwijaja. Ale tez juz dobrze ze beda odchodzic bo ich mamusia to wyglada juz jak deska:-( a te piranie ciagle jeszcze ja doja:shake:. Ostatnio zeby pokazac jak maluchy sie nie mieszcza juz pod mama hodowczyni wsadzila ja do kojca szczeniorow. A Mayra (matka) w placz. Doslownie jakbym slyszala "zabierzcie mnie od nich":placz:. Nasz wielkolud....jako ze naprawde najwiekszy i najsilniejszy odchodzi jako pierwszy. A kolejne dzieciaki z roznica kiludniowa. Dobrze tez ze w hodowli zostaje jedna sunka to i Mayra nie bedzie samotna po odejsciu maluchow.
Kurcze.....ja naprawde musze sie czyms konretnym zajac bo dostaje juz szmiergla:evil_lol:. Teraz to mamy tylko ten temat na tapecie wiec juz o niczym innym nie mysle. Oby tylko ten mlody piran :evil_lol: knie dokuczal za duzo mojej ksiezniczce:loveu:

Posted

Lolka .....ech te salony holenderskie:evil_lol::evil_lol:.....
ja tez tu bylam ...w jednym w Lelystad
1 na ogolenie mojego psa...bo mial problemy skorne w wieku 10-cy i masc musiala dotrzec do skory...Wiec kompanie i ogolenie staffika zajelo jej 3 godz.:crazyeye: miala mu tez zrobic pedicure ale stwierdzila ze nie ma co obcinac...i zebym podpilowala mu paznokcie pilniczkiem papierowym:evil_lol:
I teraz juz zdrowiutki to kapie sama jak sie uswini....i paznikietki tez sama robie:cool3:

A co do snow i nowym piesie to ja w nocach juz nie raz biegalam po parku z dwoma:evil_lol:...
Moja Vesper bedzie chyba w srode...
Masz imie dla malucha???

Posted

zanim dostalam Cordie to co noc mi sie snila :D co Ty bylam na 2 wystawach wczesniej ale tylko ta liczy sie do hodowlanki dopiero zaczynamy. zorbuimy hodowlanke potem sie pomysli co dalej, ja licze na wystawianie borysa?? nie wiem czy tak bedzie sie nayzwal ale cos tu pisalas. wtedy wiesz polaczymy nasze sily :D:D:D

Posted

lolka75 napisał(a):
No to suka zaczyna charczec glosniej:crazyeye:. Wiec sie pytam pani czy nie dalo by sie tego poluzowac bo ona nie moze oddychac. A pani mi na to ze myslala ze ten pies to takie wydaje dzwieki na codzien:mdleje:.

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: porażka!!!

ale Ci zazdroszczę emocji :loveu::loveu::loveu:

Posted

lolka75 napisał(a):
Gosiu...to sa takie jakby chlonace materacyki do nauki sikania w jednym miejscu. Maluszkowi (na kwarantannie) rozklada sie je po calym domu zeby zawsze mial blisko i uczy sikac zawsze na nie. Im maluch rosnie tym znikaja kolejne pieluszki. Az zostaje jedna kolo drzwi zeby jak cos to zdarzyc wyjsc na zewnatrz. Madrze i prosto pomyslane. Tak samo mozna zrobic z gazetka ale to dobrze wchlania, nie smierdzi, i nie przemaka:multi:. Jedyny mankament to to ze moja maxina moze polubic te pieluszki zabkami:diabloti:

Trzeba bylo od razu pisac ze maty dla szczeniat...badz co badz genetycznie blond jestem...ja juz sobie wyobrazalam takie prawdziwe pieluchy z dziura na ogon:evil_lol::evil_lol:

Posted

Pjechalismy dzisiaj do lasu. Myslalam ze wrzosowiska w pelnym rozkwicie ale jeszcze nie. Za to grzybow jak mrowkow:loveu:.
uprzedzam....bedzie nudno:roll:
doopsko w cienistym lesie:diabloti:

ten sam obiekt ale od drugiej strony:loveu:

purchawy:loveu:

kurki:loveu:

podgrzybek:loveu:...wielki byl:multi:

Posted

to wiadomo:cool1:

podgrzybkowy dzidzius:loveu:

ostatnie jagodki (zdarzylam przed tym jak je Maxina wyniuchala i nie mialy szans:diabloti:)

kozaczek:loveu:

dwa kozaczkowe nastolatki:loveu:

Posted

uwaga...bede nudzic dalej:diabloti:
kozak na kozacko dlugiej nodze:loveu:

podgrzyb:loveu:

kozak....ale nie chcial pozowac:roll:

jakis tam pies ktorego zaswedzialo:evil_lol:

to te grzyby co na drzewach rosna.....i nie napisze jak sie nazywaja bo zapomnialam przez jakie "H":evil_lol::oops::evil_lol: