Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no coz.... chyba zyje ale co to za zycie:evil_lol:

dogomania wplywa na mnie bardzo zalamujaco... niby forum ludzi o takich samych pasjach a pelno jadu, pelno hipokryzjii, pelno "ja wiem lepiej" i "moja racja jest najmojsza"
i te wypowiedzi protekcjonalne....
az chce sie odejsc i nie tracic nerwow i nie wsciekac sie na tych ktorych jeszcze wczoraj podziwialam:-(:shake:

ale ciagle sa ci na ktorych mi zalezy i ktorych lubie i tych wlasnie zal byloby stracic;)

co do kotow..... broja:mad:...wsciekaja sie tak ze czasem az psy uciekaja:evil_lol:. Ostatnio odkrylismy z Erykiem ze jeden z kociakow potraktowal jego pojemnik z klockami lego jak kuwete:roll: i walnal do niego wielka kupe:shake:. Jakbym nie byla leniem i wczesniej spakowala graty Eryka to nie byloby lego kupy:roll:

Borys najadl sie ziemniakow surowych i mial mega biegunke:-(... byl bardzo biedny... ale udalo nam sie zapanowac nad sytuacja. Smecta dziala zawsze:lol:. Misia strasznie chce byc mamusia kociakow ale one juz nie potrzebuja mamusi tylko przestrzeni do biegania. Ale zabawy w potracaniem kota nosem sa nadal na topie:loveu:.

Loui jest strasznym przytulakiem, wsadza sie na poduszke i mruczy i delikatnie dotyka lapkami twarzy zeby upomniec sie o drapanki. Pepper byl bardzo przytulasny ale juz z dwa dni ucieka przede mna... nie mam pojecia czemu:-(. Kocia psychika jest zupelnie rozna od psiej... i ciezko czasem je zrozumiec. Macie moze jakies pomysly na uciekanie Pepperka?

pozdrawiam z chlodnej Holandii;)

Posted

Lolcia - nie odchodź z Dogomanii! Zostań, bo ja bardzo bym tęskniła za Tobą, białaskami i tą fotogalerią
Mało piszę na dogo ale Twoją galerię odwiedzam zawsze gdy widzę nowy wpis.
Nie wiem co się stało, ale nie przejmuj się i nie zostawiaj nas :)

Na temat Pepperka nic nie potrafię Ci doradzic. Może ktoś bardziej kompetentny się wypowie ;)
Podziwiam Twoje samoyedki że tolerują koteczki w swoim otoczeniu (w końcu to szpice...)
Niestety ja Lunie nie mogłabym powierzyc kotów pod opiekę...

Posted

Lolcia, co poradzić ludzie są różni.....moim zdanie nie warto się zbytnio przejmować.

Fajnie, że ogonki zaaklimatyzowały się i białasy dogadują sie z nimi. Szpice mądre są i mogą bez problemów egzystować z kotami (wiem coś o tym;)).

Miłego dnia:)

Posted

lolka75 napisał(a):
dogomania wplywa na mnie bardzo zalamujaco... niby forum ludzi o takich samych pasjach a pelno jadu, pelno hipokryzjii, pelno "ja wiem lepiej" i "moja racja jest najmojsza"
i te wypowiedzi protekcjonalne....
az chce sie odejsc i nie tracic nerwow i nie wsciekac sie na tych ktorych jeszcze wczoraj podziwialam:-(:shake:

ale ciagle sa ci na ktorych mi zalezy i ktorych lubie i tych wlasnie zal byloby stracic;)

lolek i tego ostatniego się trzymaj :p forum jest jak życie - i tu i tu wszędzie dookoła Ciebie pełno ludzi, ale przecież nie każdego od razu trzeba kochać, ba! i na forum i w życiu spotyka się 100 różnych charakterów, i niekoniecznie każda napotkana jednostka musi nam się podobać...
a co do tej wspólnej pasji - nie do końca się zgodzę! owszem, tym co łączy społeczność dogomanii jest "pies" - jako gatunek, ale już postrzeganie tegoż psa przez różne "podgrupy" tej ogromnej społeczności jest szalenie różne.
Jedni sa tu po to aby uczestniczyć w walce o te najbiedniejsze, o te najbardziej odrzucone, często poświęcając temu ogromną ilość swojego czasu, energii i pieniędzy; a inni po to by zyskiwać poklask dla -nie swoich wszakże - dokonań, chełpić sie posiadaniem super-hiper championów i chwalić kolejnymi miotami szczeniąt
a oprócz tego wszędzie przewijaja się "zadymiarze", jednostki nerwowe, złośliwe tudzież niezadowolone, które zwyczajnie lubuja sie w sianiu zametu i dokopywaniu...

c`est la vie i każdemu nie dogodzisz :niewiem:

ale tak jak piszesz, są też tacy, za którymi z zamkniętymi oczami choćby w ogień a świadomośc że są, i że "nadajecie na podobnych falach" sprawia, że jednak warto ;)

Ela i Luna napisał(a):
Lolcia - nie odchodź z Dogomanii! Zostań, bo ja bardzo bym tęskniła za Tobą, białaskami i tą fotogalerią
Mało piszę na dogo ale Twoją galerię odwiedzam zawsze gdy widzę nowy wpis.
Nie wiem co się stało, ale nie przejmuj się i nie zostawiaj nas :)

eeee tam, ja myślę, że Lolce tak się tylko wyrwało... prawda? ;)

a co do Pepperka - nie wiem co poradzić - my mamy 2 koty, jeden to anioł w kociej skórze, totalnie spsiały, przytulaśny i pro-człowieczy natomiast drugi, a właściwie druga, to dzicz kompletna, anty-człowiecza, na ręce za skarby nie pójdzie (bez skarbów zresztą też) i ucieka...
nie wiem, dla mnie kot to tez zagadka, psa rozgryzę w 99 % ale kota co najwyżej w 0,9...

Posted

kochane dziewuszki:loveu::loveu:
alez oczywiscie ze nie odejde:loveu:... ja czasami mam dolki i latwo mnie wtedy dzgnac...
i mnie dzgnela niesprawiedliwosc. Ale co zrobic cale zycie jest niesprawiedliwe, a sprawiedliwa tylko kostucha:evil_lol:
raport:
kociska broja, psy spia, ja sie lenie zamiast pakowac:p
i to tyle:evil_lol:
milej niedzielki zycze wszystkim:loveu:

Posted

monsz obiecal ze pod koniec przyszlego tygodnia bedziemy juz mieszkac:roll:.... ja uwierze jak zobacze:shake:
ale ja rozumiem posuwy... oni moga malowac i kleic tylko jak maja wolna chwile, a bardzo zapracowane chlopaki :(
To co Wasia, kiedy wizyta poadopcyjna:loveu::multi:??

Posted

[quote name='Alicja']kurcze ....czy one już urosły :hmmmm:

Loluś , kiedy przeprowadzka ??

urosly byki jak niewiem..... duze chlopaki juz som:p

a co do przeprowadzki to ja juz mam dosc:shake:...siedze na skrzynkach (zeby zas nie bylo ze na pudlach:evil_lol:) i czekam az moj maz ze swoja BUDOWLANA firma znajdzie chwilke na remoncik:roll:
[quote name='M&S']Cudne:loveu::loveu::loveu:

a dziekuje...fajne kociska;)