Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kurcze przegapiłam pytanie o fotki, ale i tak nie miałabym nic madrego do powiedzenia :lol: bez jasnego obiektywu nic ciekawego nie wyjdzie choćby nie wiem co :shake:

pewnie już po więc czekamy na wiesci jak poszło :kciuki:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wrocilismy, ale bez wiekszych sukcesow. Borysek byl bardzo zestresowany, nie chcial stac, choc mielismy to przecwiczone. Ale dostalismy przepiekny opis. I chyba przegralismy wlasnie przez brak zachowania na ringu. W kazdym razie miejsce drugie i obiecujacy.
A po ocenie Borys sie zrzygal w klateczce:-(. Straszni mi go zal. Ciezkie przezycie. Przez cala wystawe, czyli od 09.00 az do przyjazdu do domku nawet sie nie wysikal:shake:. Jak bedzie tak ciezko reagowal to ja nie wiem czy bede chlopczyka meczyc.
Jutro zdjecie i filmiki, bo nie mam sily na nic.
Bardzo dziekuje za wsparcie i kciuki. Warto bylo jechac chocby dla takiego pieknego opisu:multi:. Same superlatywy w nim, a myslalam ze bedzie wyjasnione dlaczego drugie miejsce. No ale jak widzialam ocenianie pani sedziny to zupelnie nie bylismy w jej typie. A ostrzegano mnie zeby nie jechac do sedziego Holendra.
Ide z bialasami na spacerek;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Gratulacje!! :multi: Nie jest źle przecież ;) Pierwsze koty za płoty, z czasem będzie na pewno coraz lepiej ;)

Dziekuje za gratulacje:loveu:
tak postanowilam ze w tym roku zobacze na 5ciu wystawach co beda mowic o moich sloneczkach i zadecyduje co dalej. Ale widzac jak przezywa Borysek:-( to wydaje mi sie ze niewiele z tego bedzie

malawaszka napisał(a):
debiuty bywają trudne, a może chłopak po prostu nie lubi tych cyrków ;)

to byl zdecydowanie trudny debiut, a do tego wydaje mi sie ze obok nas byla sunia z cieczka, bo Borys strasznie rwal sie do niej i az doopka ruszal:roll::oops:.
Ale ogolnie wystawy to coz zdecydowlanie nienaturalnego:shake:. Zaczynajac na tym ze psy spedzaja mase czasu praktycznie bez ruchu (co dla aktywniejszych psiakow to tortura), chodzenie na siku na placyk z 50 psami i trawa tak nasiaknieta sikami jak gabka, po wybujale ambicje wlascicieli i czesto okropne reakcje na przegrana:-(... Ciezko mi bylo na to patrzec.
Cos nie porywaja mnie te aktrakcje:roll:... ale moze sie rozkrece:niewiem:

Posted

Kurde, biedny Borysek.... Pewnie mu się udzieliło też Twoje zdenerwowanie.... Ale następnym razem będzie lepiej, przyzwyczaicie się, poza tym już będziecie wiedzieć, czego się spodziewać. Nasze wystawy na świeżym powietrzu były, jakoś tak wygodniej wydaje mi się. A drugie miejsce to przecież nie jest zły wynik!

Posted

jbk napisał(a):
Kurde, biedny Borysek.... Pewnie mu się udzieliło też Twoje zdenerwowanie.... Ale następnym razem będzie lepiej, przyzwyczaicie się, poza tym już będziecie wiedzieć, czego się spodziewać. Nasze wystawy na świeżym powietrzu były, jakoś tak wygodniej wydaje mi się. A drugie miejsce to przecież nie jest zły wynik!

ja to bylam w takim szoku ze szlyszalam wlasne bicie serca:roll:
a co do wystaw to wlasnie zglaszam psiaki do nastepnej, ktora odbywa sie w swieta wielkanocne. Tym razem i Borysek i Maxia. Borys juz bedzie juniorem:roll:. Ale ta wystawa mnie bardzo kusi bo sedziowac bedzie Angielka i tylko dla samojedow przyjezdza. Bedzie pewnie spora konkurencja ale wazne dla mnie zeby ta sedzina ocenila moje psy

Posted

Lolcia ,
Na pierwszej wystawie z Bullitem w juniorach w Zwolle to dostalam takiej trzesawki ze myslalam ze zemdleje:oops::roll:
Tez wystaw nie lubie i Bullit tez nie ,dlatego bylam tylko na trzech:razz:
Powoli sie zmuszam do zaczecia ale najwpierw 12marca chyba...pojade tylko goscinnie z sama Vesper sprawdzic jak sie bedzie zachowywac,bo mowiec delikatnie Ona nie lubi zadnych psow poza bratem:diabloti:
Moze kiedys nam sie uda jechac na ta sama..?:cool3:

A Wam zycze sukcesow i ponoc stres przechodzi po pierwszej wygranej..:p

Posted

[quote name='jbk']Będzie dobrze :) My też będziemy w juniorach startować już :))
ja nie oczekuje sukcesu na wystawie swiatecznej....ale u tej sedziny musimy sie pokazac... chce wiedziec co sadzi o moich psach ktos kto sie w nich specjalizuje
co bedzie to bedzie:roll:

[quote name='Bullila.nl']Lolcia ,
Na pierwszej wystawie z Bullitem w juniorach w Zwolle to dostalam takiej trzesawki ze myslalam ze zemdleje:oops::roll:
Tez wystaw nie lubie i Bullit tez nie ,dlatego bylam tylko na trzech:razz:
Powoli sie zmuszam do zaczecia ale najwpierw 12marca chyba...pojade tylko goscinnie z sama Vesper sprawdzic jak sie bedzie zachowywac,bo mowiec delikatnie Ona nie lubi zadnych psow poza bratem:diabloti:
Moze kiedys nam sie uda jechac na ta sama..?:cool3:

A Wam zycze sukcesow i ponoc stres przechodzi po pierwszej wygranej..:p
Trudne sa te wystawy...zwlaszcza jak trzeba patrzyc jak sie zwierzaki mecza.... duszno, glosno, pelno ludzi i innych psow, nie ma gdzie pobiegac a nawet sie wysikac:-(

ale moze sie kiedys spotkamy na wystawie:p...ogladalam stafiki teraz i bylo ich sporo

a teraz troche fatalnych fotek:shake:...a filmikow nie bedzie bo nagrywali moi chlopcy i nie ma co pokazac:angryy:

organizatorzy zapewniali ze jest duzo klatek dostepnych....a jak przyjechalismy to nie bylo ani jednej. Musielismy kupic zeby psiaki nie siedzialy na smyczy tyle godzin

moj showmen:loveu:

samojedek z Niemiec

samojedek holenderski (nie podobaja mi sie te typy samojedow...ale one podobno sa takie jakie byly pierwsze bialasy)

Posted

samojedek z Niemiec...tapirowany i lakierowany:roll:

:loveu:

i bobtaile, ktore bardzo mi sie spodobaly po obejrzeniu filmu z Alem Pacino "Scareface", jednego czego sie nie spodziewalam ze tak tapiruja te piekne psy... moim zdaniem sa oszpecone tym zabiegiem:-(

Posted

[quote name='malawaszka']no rzeczywiście te wasze bardziej okazałe :loveu:
nasze i wlos maja fajniejszy i kosc grubsza:roll:... no ale ja laik nie moge o tym dyskutowac:shake:

astmany:loveu::evil_lol:

golasek:loveu:

swietny psiaczek:loveu: z nadentym panciem:shake:

Posted

[quote name='Alicja']:roll:te holenderskie jakieś takie wyścigowe ...
Loluś dałaś rade teraz to i znów dasz rade ;)
no i hodowcy tych samojedow twierdza ze tylko te sie nadaja do san i wyscigow:roll::evil_lol:
jakos moze damy rade.... ale bez zachwytow
dzieki Alutka:calus:

a tego wielkopsa to nawet Borys bal sie obwachac:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']a w ogóle to te fotki bez lampy robione???? w ciemnych pomieszczeniach? :-o
Wasia Ty mnie nie oslabiaj:placz:... ja je jeszcze w photoscape obrabialam, rozjasnialam, wyostrzalam:shake:.... ale i tak tragedia:-(

i znow natapirowane doopki bobtaili:shake:

i moja dziewczynka, ktora mowi: "zabierz mnie do domku, ja mam dosc":-(

Posted

Ja się spodziewałam nieostrych, wręcz zamazanych, ciemnych zdjęć, na których nic nie widać, a tu szok! Bardzo dobrze Ci wszystko wyszło!! Postraszyłaś nas tylko!

Oczywiście, że nasze białaski są fajniejsze od holenderskich, laik nie laik, ale swój gust można mieć, prawda? Tamte może do wyścigów lepsze, ale czy na Syberii je wyhodowali dla wyścigów? Nasze o wiele lepiej grzeją :)

Posted

Loluś!
uważam, ze jak na pierwszy raz w życiu Twoim i Boryska ( i to na hali) to super :multi:GRATULACJE!!!!
chłopka troszkę zestresowany ..nie mówią o jego poańci ;)...i wcale mu się nie dziwię teraz musisz jak najwiecej wystaw na luziku zaliczyć, zeby dziecikaki zobaczyły, że ''nie taki diabeł straszny'':diabloti:

[quote name='lolka75']
a te popierdoolki strasznie mi sie podobaja....a jak biegaja to sikam ze smiechu:evil_lol:

ooo a tu się wilcze załapały...i jestem w szoku bo mają jakies takie fajne futro nie kesie tylko wilcze i kolor:cool3:..małe są to fakt ale i tak są całkiem spoko ;)..nie masz moze ich fotek jakiś jeszcze???:roll:

m.

ps: rzeczywiście jakieś takie troszku łysawe te ich samki:roll: