mindgame Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Witajcie! Mam pytanko. Jak należy wystawiać Berneńskiego psa pasterskiego? Nie mam o tym zielonego pojęcia a chciałabym wystawić swoją sunie niebawem. Wszystkie porady mile widziane :) Quote
AlaNowak Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 poogladaj filmy z Westminstera :) http://www.westminsterkennelclub.org Quote
Nugatika Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 mindgame jak masz jakies pytanie to pisz, tez mam berneczyka :) nugatika@o2.pl Quote
Berneska Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 op A to były nasze próby Nogi nam nie wyszły pod kątem prostym :pissed: Ale to nic ;) A mam do was dziewczyny pytanie, czy ogon musi być spuszczony na dół? Oglądałam jakiś czas temu film z wystaw w ameryce? Czy w każdym razie na zagranicznej, i z tego co sobie przypominam o ogonach to wszystkie były na dół. Luna macha nim na wszystkie strony :evil_lol: Quote
marymek Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ogon ma być noszony swobodnie, generalnie ma opadać w dół, nie powinien być zakręcony nad grzbietem. U bernów nie podtrzymuje się ogona tak jak np. u goldenów jeśli o to Ci chodzi ;) Co do samej pozycji Lunki to już się wypowiadałam, tyle że w innym miejscu ;) Quote
Berneska Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 O znajoma osoba :multi: No a z tym ogonem to kurcze, sam nie chce opadnąc w dół przy takim wystawianiu x) Quote
marymek Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Lunka zadziera wysoko ogonek pewnie dlatego że jest pobudzona tym smakołykiem który masz w ręce ;-) Spróbuj ją ustawić "bez niczego". :) Quote
Recommended Posts