Jump to content
Dogomania

10 letni cocker spaniel we Wrocku - już bezpieczny :):):)

Recommended Posts

Posted

Jest dom dla Charliego w Gdańsku.

U starszej Pani, ale bardzo aktywnej, której niedawno odszedł piesek.Cała jej rodzina zna się na rasie ,wnuk ma identycznego psa jak Charlie - również czarnego spaniela ;) Kiedy opowiadałam o charakterze naszego złośnika ucinano mi - "ale przecież spaniele takie są" ;)Samo padło pytanie o wizytę przedadopcyjną, ludzie zgadzają się na wszelkie warunki, no problem.Słychać, że to poważne, rzeczowe osoby.Wizyta nie będzie potrzebna. I tak powiedzą to samo, co przez telefon, a kolejne dni w plecy.Ja jestem ich pewna - w przeciwieństwie do Pana z Grudziądza, gdzie wahałam się do ostatniej chwili (aż sam zrezygnował przez moją upierdliwość,1000 razy zadawane te same pytania,zwlekanie :p).Wizyta poadopcyjna z mojej strony być musi co zapowiedziałam ;);) wybiore się na wakacje do Gdańska hehe

Słuchajcie, szukamy więc na cito transportu Wrocław-Gdańsk (duża odległość, ale nie takie się pokonywało..). Tym pilniejsze, że ciotka Ulv chce sprowadzić do domu bernardynkę.. ( :crazyeye:)

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Kiedy opowiadałam o charakterze naszego złośnika ucinano mi - "ale przecież spaniele takie są" ;)

Heh...nie są :shake:.

Ale cieszę się bardzo,że na Charliego czeka dom i że chłopak zrobił takie postępy - praca z psem czyni cuda.
Dziewczyny jesteście wielkie :loveu:

Posted

Agnieszka, znalazłam na wystawowym, dziewczyna jest z Gdańska, będzie ne wystawie, nie mam pojęcia czym przyjedzie, ale może warto spróbować i wysłać priv?

Miasto: Gdańsk

Asiaczku i ja jestem w niedziele! :smile:

We wrocławiu powinnam być już w sobote ok.12-13..ciekawe co ja będe robić do niedzieli.. ;-)

Posted

no visenna - piękne to zdjęcie z Tobą w tle ...
jeśli chodzi o panią sąsiadkę - co to komentowała zasikane schody - to ja bym zrobiła minę pierwszej naiwnej i powiedziała ze zdziwieniem " ojej, a ja własnie wszystko zmyłam. musiałam nie zauwazyć. to lecę po mopa i przetrę jeszcze raz" :)
może ciotki spanielkowe chciałyby torbę na zakupy ze spanielkiem? -
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83241

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Pies pojedzie w ręcę, w jakie nie zawahałabym się oddać sama :razz:
Jego przyszłość będzie bajeczna.Wierzcie mi.Nie mogę mówić o szczególach.

No wiesz Ty co?! :mad:
Chyba umrę z ciekawości. :evil_lol:

Szukać transportu na spanielowym? :cool3:
Może jakiś wystawca będzie z Warszawy, zaraz sprawdzę. :p

Posted

Matko Święta, kochani, ale bylo zamieszanie...

Nie dogralam wszystkiego - moja wina, zle zrozumialam sie z osobami, ktore przejely Charliego.Anasioreczek jak napisala Asia zgodzila sie go przewiesc do Wawy, ale niestety osoba, do ktorej psiak jedzie nie byla w stanie po niego wyjechac osobiscie (sila wyzsza).Narodzil sie problem.Ulv zdecydowala, zeby Charliego wysylac w ciemno - (transport byl potrzebny z jednego konca miasta na drugi).Lekko poddenerwowana przystalam na to :p w koncu jestem tymczasowo u Ulv, to jej mieszkanie,wiec nie do mnie nalezala decyzja.

"Duzo osob z dogo jest z Warszawy, na pewno ktos bedzie mogl pomoc"

Po powrocie do domu zaczely sie poszukiwania, telefony do calej sterty osob, ktorych w ogole nie znam.Z kazdym nowym kontaktem coraz bardziej watpilam i narastalo we mnie poczucie, ze ugrzazlysmy z reka w nocniku.Godzina byla pozna, a sytuacja patowa.Pies dojezdza na miejsce - i co ?? spedzi noc pod golym niebem ??W koncu, dzieki kochanej Mokkce1 i jej TZ'owi wszystko sie powiodlo.

I do tego szeroki uśmiech Ulv doskonale oddajacy sedno sytuacji - " to bylo nieodpowiedzialne, ale gdybysmy zawsze zachowywaly sie "z glowa" to nie osiagnelybysmy nawet polowy tego, co osiagnelysmy".I byc moze cos w tym jest...??

Jeszcze raz dziekuje wszystkim zaangazowanym w sprawe: przede wszystkim Mokkce, Anasioreczkowi, HaniG oraz Pucce.Bez Was wszystko spaliloby na panewce..

Posted

super, ze wszystko sie powiodlo :-)

Ja tez dostalamm telefon z prosba o przewiezienie pieska z Janek do Jablonnej - mam male dzieci, jedno na cycu wiec tak pozno nie moge ale zaoferowalam, ze moge go przetrzymac do jutra u siebie i potem zawiesc dalej.
Jakby co, dalej jestem pod telefonem i moja propozycja jest aktualna.

Trzymam kciuki za Charliego :-)

Posted

Ewusek,śpij spokojnie! załatwimy to .I tak nie kładziemy się wcześnie spać,a przy okazji zrobimy sobie romantyczną wycieczkę we dwoje;).muszę utrzymać męża w dobrej kondycji empatycznej ;) dobrze czasem poczuć ,że robi się cos pożytecznego .
Trochę się tylko stresuję czy aby ta osoba "docelowa" nie będzie spała?